piotras120682 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 (edytowane) Witam wszystkich kolegów:) Mam BMW E36 Coupe 2.0 Vanos jakie świece byście polecili do tego silnika? Edytowane 31 Stycznia 2012 przez piotras120682 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 pierwsze primo: zedytuj nazwe tematu, tak aby wiazala sie z problemem, drugie primo: swiece zawsze dobierasz wg katalagu pod dany silnik, ty mozesz sobie podobierac marki... i... NGK sa ok, ale krazy opinia ze tylko te robione w Japoni, czyli bardzo trudne do dostania, ja smigam w e30tce na francuskich i nie narzekam, Chamipon, Brisk i ewentualnie Bosch (ale tylko z pewnego zrodla) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 ja smigam na beru ten sam motor co u ciebie jest ok moge polecic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 ja też polecam beru nie są drogie a jakościowo bardzo dobre a co do ngk to te robione w Polsce też są niezłe:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 spisać ci symbole z audtodaty albo TISa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 spisać ci symbole z audtodaty albo TISa? Tak poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 (edytowane) silnik to m50b20? Bosch-F7LDCR Beru -14F-7LDUR4 Champion-RC8DMC NGK-BKR6EK Edytowane 31 Stycznia 2012 przez dirty.73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kok0s Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 co jaki czas trzeba wymieniac świece? i jaki jest w tym cel? nigdy nie zagłębiałem sie w ten teamt... pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 (edytowane) a czemu wymieniasz olej w silniku?bo się zużywa,brudzi i traci swoje właściwości,świece też nie są niezniszczalne a,noi powinno się wymieniaćco 50 tyś,ale na gazie co 25 tyś Edytowane 11 Lutego 2012 przez dirty.73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kok0s Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 ok, wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 silnik to m50b20?Bosch-F7LDCR Beru -14F-7LDUR4 Champion-RC8DMC NGK-BKR6EK Tak to silnik 2.0 Vanos M50 Dzięki za te oznaczenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 kup NGK V-LINE 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Ja u siebie wymieniłem na NGK - BKR6EK i jestem z nich bardzo zadowolony :wink: Jak w sklepie powiedziałem, że chce Bosch'a to zrobili mi zniżkę żebym wziął lepiej wziął sobie NGK... :mrgreen: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 ja zawszę NGK kupuje, kolega kiedyś kupował zawsze Boscha i kilka razy pękły mu porcelanki na świecach, zmienił na NGK i problemy się skończyły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 ja zawszę NGK kupuje, kolega kiedyś kupował zawsze Boscha i kilka razy pękły mu porcelanki na świecach, zmienił na NGK i problemy się skończyły Głównym argumentem w sklepie, żebym wziął NGK a nie Boscha, było to że Bosch to już nie jest "TEN" Bosch co X lat temu... :wink: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ja u siebie też zawsze zakładałem NGK - kilka osób mi tak radziło i do tej pory nie narzekam A co do Boscha - to też słyszałem, że to już nie to samo co kiedyś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi