emenek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam, przejechałem dzisiaj trase z wrocławia do katowic i po jezdzie w korku usłyszałem dziwne chrobotanie przy wciśniętym sprzęgle.. jak sie puszcza to jest cicho .. jak sie doda mocniej gazu z pedalem wciśnietym to chrobotanie jest głośniejsze.. sprzęgło sie nie slizga, łapie prawidłowo .. miał ktoś podobnie .. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Łożysko oporowe się rozsypuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emenek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 i właśnie tak myślałem .. a powiedz mi .. tam jest dwumasa.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 i właśnie tak myślałem .. a powiedz mi .. tam jest dwumasa.. ? Najprawdopodobniej jest dwumasa ... ale gdyby ona padła to np. ruszając na jedynce bez gazu czułbyś takie szarpnięcia jeśli tego nie ma i sprzęgło łapie normalnie to łożysko klękło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emenek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 delikatnie czuc.. i pedał nie chodzi tak płynnie tylko delikatnie jakby przeskakuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Sprawdz rano jak się trochę schłodzi sprzęgło .... zobaczysz czy będzie taki sam objaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emenek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 heh jestem w hotelu i auto w garażu to tam nie jest zimno .. ale zobaczymy jak bedzie całkiem zimny.. łożysko pewne, skrzynia i tak do zerwania więc wszystko sobie sprawdze.. te 200 km zrobie spokojnie mam nadzieje .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emenek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 po 4 godzinach ponad stania na dworze przy - temperaturze.. chrobota ale do dwumasy to chyba sie czepiam .. przewrażliwiony jestem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 No dwumasa przy takiej spokojnej jeździe na trasie raczej nie umiera Zdecydowanie łożysko oporowe .... smarowidła brakło i w najbliższym czasie dokona żywota , tak czy siak skrzynię trzeba będzie zrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emenek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 nie no wydaje mi sie że to wszystko wina łożyska.. dzieki za pomoc .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Gdyby rozsypała Cui się dwumasa to tzręsło by Ci budą na postoju. Dziwne dźwięki byłyby ze skrzyni na postuju niezależnie od tego, czy sprzęgło jest wciśnięte, czy nie. Ja obstawiam łożysko oporowe.happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi