Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

przepływomierz

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

mi pompa buczy na dwa skrzyzowania swietlne a chodzi juz tak ponad pol roku, wymien filtr paliwa jak buczenie sie nie zmiejszy to pompe odpusc sobie poszukaj czy moze przeplywka sie nie zacina (klapa)

Siema!

Luki730i napisałeś w temacie o pompie paliwa tego posta, ale nie chciałem robić misz maszu.

Orientujecie się jak sprawdzić czy przepływka się nie zacina w silniku 1.8 m10??

Mam problemy z zapalaniem na zimnym silniku i jest podejrzenie że przepływomierz nie działa, tyle że jak go wogóle odłączyłem to nawet na ciepłym ledwo co zapalił i zaczął kpcić na czarno

Właśnie mechanikowi się wydaje że przepływka bo czuć mu paliwem, ale to po wycięciu kata tak czasami zajedzie.

No i coś mi chyba zrobił żebyprzepływka mniej paliwa podawała, to nie dość teraz że muł to jeszcze pali więcej :|

no to spartolił, może inny mech zrobi lepiej, tylko że fachmani za regulacje i pełną diagnostyke wezmą 300 :evil:

i co ma przepływka do zapalania ........ :roll: :shock:

trochę śmierdzi paliwem jak się go zapala, tylko że to smrodek się zaczął po wycięciu kata, a jak przyłożę rękę w rękawicy do wydechu to lecą tylko suchutkie spaliny.

Jadę w sobotę na poprawkę a w międzyczasie może zdążę czujniki powymieniać

niewiem jak to jest ale w starszych systemach wtryskowych jest coś takiego jak wtryskiwacz rozruchowy.może też być czujnik w głowicy który podaje temperaturę silnika do sterownika i na jej podstawie on dobiera mieszankę.może to jest powodem niepalenia na zimno...no ale tak se gdybam bo m10 to raz na oczy widziałem :lol:

było było, wtrysk rozruchowy zmieniłem ze starego silnika, a tam hulał

wygląda że chyba będą to czujniki i chyba będę musiał je nowe zakupić bo stare niekoniecznie muszą się sprawdzić :|

a jak tylko mi zapalił na zimnym silniku, to odłączyłem przewód od wtrysku rozruchowego i któryś od temperatury(oba niebieskie) i dalej chodził bez problemu, więc wydaje mi się że tu może być problem, jutro dzwonię po czujniki, do weekendu powinnienem je zmienić