DANIO Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 (edytowane) oto mój problem wczoraj zapaliła mi się rezerwa ale jeszcze na komputerze pokazywał mi jeszcze około 70km zgasiłem autko bo czekałem na młodą pod sklepem no i młoda wracam odpalam auto i lipa krece i kręce i dalej nic dopiero po 3 min zapaliła i już nerwica mnie dopadła co się dzieje zajechałem od razu na stacje zalałem 30l i wszystko ok. Dziś zaś gdy jechałem do pracy klekocik kręcił się tylko do 2,7tys i mocy nie miało turbo się załączyło przyspiesza normalnie ale tylko w tym zakresie obrotów powyżej nie chce się kręcić i dławiła się zaś nerwica zrobiłem jakieś 100km dziś wokół komina podjechałe do naszego beaver79podpioł pod komputer pompy normalnie wrtyski tak samo równo dawkują zaś w jednej komorze slinika nie ma paliwa wyszło jeszcze że termostat do wymiany bo pokazuje 68s stopni. No to wróciłem do domu w drodze powrotnej włączyłem sobie test 6.0 i nagle paliwo przelało się do drugiej komory dziwna sprawa zaś jak już zaparkowałem zgasiłem furkę i odpaliłem ponownie paliwo z powrotem przelało się tylko do jednej komory. Co o tym myślicie?? nikt nie ma pomysłu ?? Edytowane 27 Stycznia 2012 przez DANIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 sprawdź u Grzecha to akku i ładowanie, bo reszta historii z nawiewami - wydaje mi się że masz jakieś przebicie. W bagażniku nad akku są 3 kostki - pierwsza od przodu to sterownik od pompy progowej - wiem że lubi zawodzić wybiórczo - ktoś się orientuje czy pozostałe 2 są do pompek wyrównawczych? Jeżeli tak to robimy ustawę na weekend i przepniemy komplet ode mnie i się zerknie czy w tym kłopot. Sprawdź jeszcze w której komorze jest smok do silnika - baniure miałeś chyba w DME2 33l a DME1 był pusty. Może postaraj się nie oszczędzać jakiś czas na tankowaniach i trzymaj 3/4 zbiornika to się upewnisz że to w tym kłopot. W Inpie pokazało też błędy na CAN do zbiornika i w tym może być kłopot - nie komunikuje się -> nie działa... Komp jest w aucie, jak pójdę z lampą i focie dla Dirta zrobić to wezmę go i wkleję błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 sprawdz smoka w baku moze sie zapchał pewnie jak dochodzisz do 2.7 tys zaczyna kopcic na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Tak jak mowi qolar. Zasieg na kompie 70km to praktycznie tyle co 0.. Ja wczoraj zgasilem auto majac 68 na kompie, a rano wstalem i pokazalo 4km.. Po ruszeniu zmienilo sie na 0 i jak juz dojezdzalem na CPN to mi szarpalo auto. Nie wiem, dlaczego komputery w tych BMW ~2000 rok tak smiesznie licza rezerwe. Wynika z tego, ze zassalo Ci syf bo miales 0 paliwa, na 99% masz filter paliwa zafajdany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 albo smok zasyfiony jak by go ktoś szpachla zaciągnął :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Koledzy a co to jest smok w bakach waszych ? czy w e39 też to występuje ? Czy to odpowietrznik czy co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Młody już Ci mówiłem - miałem podobne problemy. Ustaw się z kimś na podmiankę pompy paliwa (tej pod tylną kanapą). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Najlepsze że jak DANIO jechał do mnie to mówił że się "naprawiło" - na kompie było parą błędów z komunikacją - nic poważnego. Dziś powtórzyli to samo u Grzecha i pokazało za niskie ciśnienie na progówce. Przełóż te kostki w bagażniku nad akku - może to wina sterownika a nie samej pompki Koledzy a co to jest smok w bakach waszych ? czy w e39 też to występuje ? Czy to odpowietrznik czy co innego Smok to taka "rura" z filterkiem siatkowym na końcu którym pompa zaciąga baniure z baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Dziś powtórzyli to samo u Grzecha i pokazało za niskie ciśnienie na progówce. Miałem ten sam, błąd, te same obiawy. Podmieńcie pompy i tyle. Zakładam, że będzie to samo co u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 uuuu to trza by się ustawić na weekend. DANIO, garaż masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 przyjedźcie do mnie,napale w kozie,będzie ciepło:lol: ostatnio wojowałem z pompą spod kanapy(mimo,że benzyna,ale o to samo chodzi),potrafi zmęczyć,po wyjęciu,podłączeniu na krótko,pięknie chodziła,więc myśle,to nie to,zamontowałem,odpalił,zgasł,po prostu pod obciążeniem,w baku,już nie dawała rady pchać paliwa w układ,u ciebie też może być już zmęczona,niby działa,ale nie tak jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 (edytowane) tak, pompa progowa do wymiany i będzie git, na wolnych obrotach były 3 bary (powinno być 4) a po depnięciu w pedał spadało na 2 z kawałkiem co powodowało niedostatek paliwa, a problemy z nawiewem w pewnym momencie przeszły na jak długo to nie wiem, aku jest OK, ładowanie tak samo. Ale jak masz drugą pompe do zbiornika to możesz ją podmienić i sprawdzić, jak nie pomoże to wtedy progową i problem na pewno zniknie Edytowane 29 Stycznia 2012 przez grzesiek2304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 w zbiorniku pompa jest na gwarancji, także luz - a może to ona za mało podawała na progową 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 może tak być, Danio mówił że ma drugą to dla pewności niech zmieni i sprawdzi, co by się w niepotrzebne koszty nie pakować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 sprawdzić nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 pompa pod kanapą ok zamówiłem już pompę progową ori myślę że do wtorku dojdzie wymienię i jestem dobrej myśli że przejdzie mojemu dieslowi chwilowy brak mocy :lol: jak na razie dzięki chłopaki grzesiek2304, beaver79 za sprawdzanie autka :lol::lol:co ja bym bez was zrobił hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 żył długo, szczęśliwie i w nieświadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 hehe no to pompa podprogowa już wymieniona czas pracy około 15min i poprawa od razu 10000000% śmiga jak szatan:lol::lol::lol::lol:i problem znikł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 to dobrze że udało się rozwiązać problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi