Dareg Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Heja! Mam pytanko, nie mam kodu do mojego radia, jak to zazwyczaj bywa przy "nienowych" BMW z drugiej ręki Planuję pogrzebać przy układzie szyby kierowcy ponieważ lekko nią "telepie" przy zamykaniu, a tym bardziej teraz kiedy przymarźnięta jest z rana chce dokręcić co się ta da żebym nie został pewnego dnia bez możliwości zamknięcia (a garażu nie mam). Czytałem że dobrze jest odciąc zasilanie z powodó poduszki powietrznej, więc przed tą operacją chciałem się dowiedzieć czy jak tera mam radio na "chodzie" jest jakaś opcja wywołania na wyświetlaczu kodu? Dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Kodu ? yyy co ty masz za radio ? Chyba,że czegoś nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Nic się nie przejmuj , ja jak wyciągałem poduszkę z kiery to nawet nie odpinałem aku , bo nie ma takiej potrzeby :bry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareg Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Kodu ? yyy co ty masz za radio ? Chyba,że czegoś nie wiem No jak się odepnie zasilanie od radia to po podłączeniu przecież trzeba kod zabezpieczający wbić żeby się włączyło :> tak jak kod PIN w telefonie. Nic się nie przejmuj , ja jak wyciągałem poduszkę z kiery to nawet nie odpinałem aku , bo nie ma takiej potrzeby :bry: Mówisz? To nie je.nie mi poduszka w twarz? Ale jeszcze dodając, to na przyszłość by mi się przydał ten kod, więc da się go sprawdzić jakoś? Edytowane 25 Stycznia 2012 przez Dareg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 A dlaczego miała by strzelić ? zakładałem multifunkcję u gościa który rozbiera codziennie E46 na części i mówił ,że nie ma potrzeby jeszcze nigdy mu nie j.bło nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 jeszcze nigdy mu nie j.bło nic kiedyś mu je.nie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Kolego po prostu w czasie kiedy masz wypiętą poduchę nie wolno włączać zapłonu i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareg Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 kiedyś mu je.nie:p hehehe Kolego po prostu w czasie kiedy masz wypiętą poduchę nie wolno włączać zapłonu i tyle... Ok, no to wypne bez odłączania aku. No a wracając do koduuu... ? Anyone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 odłączałem aku wiele razy i nigdy moje radio nie zażądało kodu...:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 panowie,nie róbcie żartów,poduchy tylko na odłączonym aku,pewnie,że nic sie nie stanie sto razy,ale sto pierwszy może,to urządzenie pirotechniczne,jakaś wada,coś nieprzewidzianego,zwarcie,można kłopotu se narobić,a tak ciężko kleme zdjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 No jak się odepnie zasilanie od radia to po podłączeniu przecież trzeba kod zabezpieczający wbić żeby się włączyło :> tak jak kod PIN w telefonie. Raczej nie. Ja wyciągałem swoje CD, pożyczyłem Brzozie, po jakimś roku mi oddał, żadnych kodów nie trzeba było wpisywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 X2- potwierdzam te zdanie nie słyszałem aby takie radio zarządzało Pin-u hehe można wsadzać i wykładać odpinać i podpinać aku bez żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareg Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Hm to dziwne, bo w E34 tak miałem... Po odłączeniu radia/zasilania trzeba było kod PIN wbić, system przeciw kradzieży. No ale skoro mówicie że u was niema to może u mnie też... cóż ten aku jednak wypne przy grzebaniu z poduchą, a apropo kodu to będe kombinował po jak co. Widziałem ziomki po S/N za darmo na forum kod podają w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 wypinalem aku i zadnego pinu do radia nie potrzebowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Ja tez w business class, najbardziej standardowe radio ktory mam chociazby w zonie compactie, po odlaczeniu aku trzeba wpisc kod. Madry nie mialem zapisnego, i musialem dac radio do rozkodowania. Mysle ze to jest twoja jedyna opcja, musisz dc radio zeby rozkodowali, zaplacisz pewnie z 50zl minimum, no ale coz, za skleroze trza placic - niestety wiele razy musialem zapisz sobie pozniej kod gdzies w ksiazce furaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareg Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ja tez w business class, najbardziej standardowe radio ktory mam chociazby w zonie compactie, po odlaczeniu aku trzeba wpisc kod. Madry nie mialem zapisnego, i musialem dac radio do rozkodowania. Mysle ze to jest twoja jedyna opcja, musisz dc radio zeby rozkodowali, zaplacisz pewnie z 50zl minimum, no ale coz, za skleroze trza placic - niestety wiele razy musialem zapisz sobie pozniej kod gdzies w ksiazce furaka. No właśnie dziwne że nikt nie ma tego PINu wszystkie jumane czy co? Może wszyscy poprzedni właściciele mieli skleroze i wykasowali PIN Nie ma potrzeby rozkodowywania, na forach jest multum ziomków którzy za frajer podają PIN po podaniu S/N radia... Lub programiki do tego, ale sam nie próbowałem, jak zajdzie taka potrzeba na pewno się podziele co znalazłem po zagłębieniu się w temat. Nie wiem czy przypadkiem przy dłuższym odłączeniu kod nie jest wymagany, może dlatego koledzy nie mieli takiego problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 a co za rozcina czy wypinasz aku na pól godziny czy na 10 godzin tylko aku trzyma w aucie prąd w radiu nie ma żadnych baterii żeby podtrzymywać jakaś pamięć czy coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Dzisiaj na godzinę wypinałem u siebie w Qpecie aku , ponieważ wymieniałem dogrzewacz przy silniku , po ponownym podłączeniu trzeba było tylko ustawić godzinę , CD śmiga normalnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Może to tylko w starszych radiach trzeba było pin podawać. Radia w nowszych autach są tylko pod dany model, więc jest mniejsza szansa na kradzież, a tym samym po co robić takie zabezpieczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Wczoraj podmienialem aku, zadnego PIN nie mam. 1999 produkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi