Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Heja!

Mam pytanko, nie mam kodu do mojego radia, jak to zazwyczaj bywa przy "nienowych" BMW z drugiej ręki ;) Planuję pogrzebać przy układzie szyby kierowcy ponieważ lekko nią "telepie" przy zamykaniu, a tym bardziej teraz kiedy przymarźnięta jest z rana chce dokręcić co się ta da żebym nie został pewnego dnia bez możliwości zamknięcia (a garażu nie mam). Czytałem że dobrze jest odciąc zasilanie z powodó poduszki powietrznej, więc przed tą operacją chciałem się dowiedzieć czy jak tera mam radio na "chodzie" jest jakaś opcja wywołania na wyświetlaczu kodu?

Dzięki z góry!

Kodu ? yyy co ty masz za radio ? Chyba,że czegoś nie wiem :)

No jak się odepnie zasilanie od radia to po podłączeniu przecież trzeba kod zabezpieczający wbić żeby się włączyło :> tak jak kod PIN w telefonie.

Nic się nie przejmuj , ja jak wyciągałem poduszkę z kiery to nawet nie odpinałem aku , bo nie ma takiej potrzeby :bry:

Mówisz? To nie je.nie mi poduszka w twarz? :P

Ale jeszcze dodając, to na przyszłość by mi się przydał ten kod, więc da się go sprawdzić jakoś?

Edytowane przez Dareg

panowie,nie róbcie żartów,poduchy tylko na odłączonym aku,pewnie,że nic sie nie stanie sto razy,ale sto pierwszy może,to urządzenie pirotechniczne,jakaś wada,coś nieprzewidzianego,zwarcie,można kłopotu se narobić,a tak ciężko kleme zdjąć?

No jak się odepnie zasilanie od radia to po podłączeniu przecież trzeba kod zabezpieczający wbić żeby się włączyło :> tak jak kod PIN w telefonie.

Raczej nie. Ja wyciągałem swoje CD, pożyczyłem Brzozie, po jakimś roku mi oddał, żadnych kodów nie trzeba było wpisywac.

Hm to dziwne, bo w E34 tak miałem... Po odłączeniu radia/zasilania trzeba było kod PIN wbić, system przeciw kradzieży. No ale skoro mówicie że u was niema to może u mnie też... cóż ten aku jednak wypne przy grzebaniu z poduchą, a apropo kodu to będe kombinował po jak co. Widziałem ziomki po S/N za darmo na forum kod podają w razie czego.

Ja tez w business class, najbardziej standardowe radio ktory mam chociazby w zonie compactie, po odlaczeniu aku trzeba wpisc kod. Madry nie mialem zapisnego, i musialem dac radio do rozkodowania. Mysle ze to jest twoja jedyna opcja, musisz dc radio zeby rozkodowali, zaplacisz pewnie z 50zl minimum, no ale coz, za skleroze trza placic - niestety wiele razy musialem :P zapisz sobie pozniej kod gdzies w ksiazce furaka.

Ja tez w business class, najbardziej standardowe radio ktory mam chociazby w zonie compactie, po odlaczeniu aku trzeba wpisc kod. Madry nie mialem zapisnego, i musialem dac radio do rozkodowania. Mysle ze to jest twoja jedyna opcja, musisz dc radio zeby rozkodowali, zaplacisz pewnie z 50zl minimum, no ale coz, za skleroze trza placic - niestety wiele razy musialem :P zapisz sobie pozniej kod gdzies w ksiazce furaka.

No właśnie dziwne że nikt nie ma tego PINu :/ wszystkie jumane czy co? :P Może wszyscy poprzedni właściciele mieli skleroze i wykasowali PIN :D Nie ma potrzeby rozkodowywania, na forach jest multum ziomków którzy za frajer podają PIN po podaniu S/N radia... Lub programiki do tego, ale sam nie próbowałem, jak zajdzie taka potrzeba na pewno się podziele co znalazłem po zagłębieniu się w temat. Nie wiem czy przypadkiem przy dłuższym odłączeniu kod nie jest wymagany, może dlatego koledzy nie mieli takiego problemu...