Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

siemka :D nie dlugo sie lamalem gdzie zalowyc ten temat i w koncu zdecydowalem sie tu :D obecnie jestem na etapie kombinowania z glebieniem czarnej i mam prosbe- jesli ktos ma zdjecia jak wyglada e46 (z silnikiem miedzy 2.0 a 3.0) na felgach 17" ze sprezynami obnizajacymi to prosze o wklejenie do tematu... mam ogolny zarys jakie sprazyny powinienem wybrac tylko chcialbym sprawdzic jak to bedzie wygladac... niestety narazie gwint musze odpuscic ze wzgledu na ubezpieczenie w lutym :(.... prosze o fotki z opisem wartosci obnizenia sprezyn np.

bmw e46 320d, spezyny h&r -40, -20

63429497.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Mati ja tez o to pytalem ... zalozylem ***owy gwint i bylem nie dokonca zadowolony- jedyny plus to regulacja- jak za nisko to podnosisz itd. Potem Jaro zalozyl same springi i zobacz jest ok i jest zadowolony.Wiec ja bym sie zastanowil do 40mm masz miejsce.Ja nie mialem mega twrdo ale troche to meczylo na codzien.

no własnie ja tak samo obawiam się że autko stanie się twardym taboretem na którym nie idzie wysiedzieć tym bardziej że używam go na co dzień i stanie się z czasem nie znośne :lol: ale obniżyć muszę bo przestrzeń pomiędzy kołem a nadkolem jest kosmiczna :D

ja wlasnie jestem na etapie kombinowania i szukania i wymyslania i....... robienia wszystkim na zlosc :D dletego wlasnie prosilem o fotki :D nic nie jest jeszcze postanowione :D:D:D

Edu- air ride odpada :D nie na moja kieszen :D swoja droga wrzucilbys swoja forke w temat na nowych springach i opisal leniwcu ty :D

Mam u siebie sprezyny eibach. Fakt, ze obnizenie jest minimalne bo 35mm, ale niemniej, znacznie lepiej wyglada i super sie jezdzi. Ja wcale nie uwazam, ze tylko gwint, ale jesli sprezyna to szukac dobrej. OK, to juz tyle ode mnie, nastepny post to z jakims zdjeciem jesloi znajde..

Wiadomo, ze na sprezynie oposci auto ale ... 17" na naciagnietej oponie w e46 i samych springach to bedzie malo, tu trzeba naprawde fest gleby zeby to zaczelo wygladac i moim zdanie mjest to nie do osiagniecia na samej sprezynie. Zwykla strata kasy ale to juz od matiego zalezy. Proponuje ogumic fele zarzucic na auto i ocenic jakiej gleby potrzebujesz.

uparci wszyscy jak nie wiem eheh gwint gwint i tylko im gwint w głowie bez niego też można coś ładnego stworzyć

akurat sie kolego z Toba nie zgodze bo ta druga coupeta jest na gwincie, przeczytalem jej temacik bo chcialem tez takie felgi do siebie po tym jak zobaczylem to zdjecie

a co do sprezyn Mati mozesz przeciez nawet uciac te co masz sprezyny tez bedzie nizej

bez gwintu te felgi u ciebie beda słabo wygladac, zainwestowales nie mało kasy w auto zresztą jak i ja, kupujemy gwinta na nowy sezon zeby grubo bylo :D