Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Arek to było to ? stukało ci w kolumnę ? Arek ja nie przepłacam i zakładałem to: Wahacz przód górny lewy BMW 5 E39 E-39 2 LATA GW (2052265311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. myślę,że na Polskich dziurach i tak padnie każdy wahacz :) A to także niemiecka firma i sprzedają tego dużo.

Georgii a ile ci taki wahacz wytrzymuje na naszych drogach??? a co do koloumny to kurde nie to nie wiem co to moze być to puka wtedy jak sie rozgrzeje jak jest zimny to jest ok troche sie silnik tylko nagrzeje i juz jest ten dzięk to przypomina kawałek oderwanego plasiku co pod wpływem drgań auta obija sie o coś jak auto jest na wolnych obrotach a jak jade i przyśpieszam to dzwięk sie nasila moze teraz jaśniej wytłumaczyłem bo nie wiem jak to inaczej opisać:)

Arek jak na razie mam kilka miesięcy ale jestem zadowolony bo cena dobra a i gwarancje ma 2lata więc myślę,że swoje wytrzyma dam znać jak będę znów wymieniał.A co do stukania miałem podobne objawy co ty przy przyśpieszaniu chrubotało-stukało mocniej potem cichło ja ci mówię sprawdź wąż idący obok bagnetu od oleju on może się odczepić z zaczepu i stukać ci jak u mnie o kolumnę a też myślałem że pompa siada od wspomagania i inni tak mówili też ale to kosztowało mnie dwie opaski-tyrytytki :) dwie bo dla pewności złapałem na dwie happy_bmw

Aha Arek dojdziesz tam aby to zaczepić na opaski tylko z kanału :) tak dla informacji :P

A płyn wymieniałeś, to pierwszy krok do eliminowania kolejnych przyczyn, uwierz mi, że często pomaga. W zasadzie powinno wymieniać się go co max. 3 sezony, ale jak znam życie nikt tego nie robi, a goście w serwisach z lenistwa powiedzą, że płynu się nie wymienia, że jest dożywotni. BZDURA TOTALNA, wszystko ulega zużyciu, to jest olej i z wiekiem traci swoje właściwościhappy_bmw