PawełWilk Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam. Pewnie juz byl taki temat ale nie wiem jak szukac. Jaki mam zalozyc akumulator do e39 2.8 bo mowia ze 100Ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Kolego ja mam 65a i do benzyny wystarczy jak założysz 100a to i tak alternator tego nie naładuje chyba,że założysz większej mocy Po co 100a pchać jak i tak to nic nie da i jeszcze tyle płacić za 100a lepiej kup 62 lub 65 ale porządny np bosch czy centa futura chyba że masz granie na kablach jak moje palce i wzmacniacz taki że szyba pęka to zmień alternator i wsadzaj 100a jak wejdzie hehe <bmw> Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 w realoem podają od 75 do 95,zależy pewnie od wyposażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Dirty a do mnie do 523 takie same 75-95 ? Jak kolega ma grzane fotele,kierownice,roletę,resztę na full elektryce to 72 będzie dobry bosch robi i futurka też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 a nawet od 70,tak,u ciebie podaje to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 No to spoko następny będzie 72 i będzie jak ta lala happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Ja Ci Georgii powiem tak - u siebie 2.2 benzyna, pogrzewane fotele, tv, odpalanie na światłach za każdym razem - polska Loxa 100Ah, i siostry 2.0 benzyna, bez jakis tam bajerów, głównie siostra do pracy ok 6 km w jedną stronę + sporo miasta, koreańska Magma 95Ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 kolego kupiłem auto to miałem 45ah jak bym teraz kupywać miał to bym kupił 88 do 100ah:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Ja Ci Georgii powiem tak - u siebie 2.2 benzyna, pogrzewane fotele, tv, odpalanie na światłach za każdym razem - polska Loxa 100Ah, i siostry 2.0 benzyna, bez jakis tam bajerów, głównie siostra do pracy ok 6 km w jedną stronę + sporo miasta, koreańska Magma 95Ah. to ja sie pod tym tylko podpisze... co prawda ja mam e46 na dosc mocnym wyposarzeniu i tez mam 100Ah... i nie mam problemow- zawsze jest doladowany i jeszcze mnie nie zawiodl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 napisałem co podaje realoem,i tego bym się trzymał,co nie znaczy,że setka sie niesprawdzi,ale po co przepłacać,skoro mniejszy spełni te same zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zakupiłem 72Ah, mam 2,8, jeżdżę drugi rok i nawet temperatury z ostatnich dwóch zim poniżej 25 st.C nie wzruszyły go. Za duźy szybko Ci padnie, będzie nie doładowny, a to spowoduje jego zasiarczenie. happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 tomasso12 widzę że zgadzasz się ze mną po prostu alternator nie wydoli i nic te 100Ah nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 no ja też mam Future 72,i jest dobrze,w końcu chyba wiedzą co piszą w tym realoem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Tak dokładnie jest, dzięks za podobne myśleniehappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Witam. Nie będę pisał nowego tematu, bo też chcę kupić nowy akumulator tyle tylko, że do 525tds. Aktualnie siedzi 92ah 900 i widać, że jest już dość stary i wysłużony. No i dziś mi nie odpalił po jednym dniu stania. Moje pytanie: czy kupić nowy akumulator z takimi samymi parametrami czy może do 525tdsa idzie inny niż ten co teraz posiadam?? pytanie_bmw bmw posiada chyba w miarę wyposażenie takie jak wielofunkcyjna kiera, bi-xenon, telefon, 4 el. szyby i szyberdach, ogrzewanie postojowe i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 w autodacie masz 95Ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 ok dzięki Dirty, stary aku ładuje się w domu, jutro jadę kupić nowy i chyba to będzie centra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 ja mam centre future,nie narzekam,ale podobno sie strasznie spier...iła,nie uznają gwarancji itd.poszukaj opinii(ja mam 2 rok i jest ok,ale właśnie niby te pierwsze były dobre) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 ooooo dzięki dzięki, nie słyszałem o tym, ale zorientuję się o co loko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 napewno centra lepsza od boscha zapytaj tez w aso czytalem kiedys na bmw sport ze robia wyprzedaże i orginalne baterie sprzedaja za poł ceny ale nie moge teraz tego znalezc i nie wiem w jakich miesiącach robia takie akcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Witam. Akumulator kupiony centra future 100ah 900. Taki był podany w książce do tego modelu. 95ah nie ma future. Auto po ponad tygodniu stania na dworze bez odpalania po podłączeniu nowego akumulatora zapalił niemal na strzał co bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło, byłem pewien że po takim czasie stania na mrozie raczej bedzie problem z odpaleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Niby dobry wybór ja kupiłem jakieś 2 tygodnień temu do mojej e39 2.8 bosch 74ah i 680A i śmiga bez zarzutu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Nie wiem czy czytałes wcześniej ale mój to disel 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 :bag: soorki gdzieś mi to umknęło chyba pomieszałem tematy:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniieek Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 witam. to moj pierwszy post . odnosnie akumulatora to do 2.8 przedzial od 70Ah-90Ah. akumulator z tego przedzialu bedzie idealny, wieksze pojemnosci nie zostana doladowane przez alternator. standardowo przychodzi alternator 90Ah. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi