JAWKA Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Cześć.Dzisiaj zauważyłem jak zgasiłem auto i wyciągnąłem kluczyk że mi nie gaśnie stan licznika ,wszystko gaśnie a liczba km przejechanych nie gaśnie,może ktoś miał podobny przypadek i może coś ktoś doradzi,dodam że chodzi o e 36 m 40,nigdy takie coś mi się nie zdarzyło ,co robić ,akumulator może się szybko rozładować czy raczej nie,rozłączyć go na jakiś czas ,czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 zawsze coś pobiera to po dłuższym czasie się rozładuje na początek proponuje odłączyć aku na kilka minut niech się wszystko zrestartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAWKA Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Odłączyłem i zobaczymy może coś pomoże,dziwna sprawa że to nie gaśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 złośliwość elektroniki szczególnie tej kilkunastoletniej tak bywa :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAWKA Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Odłączyłem aku na godzinkę,teraz podłączyłem s powrotem i już nic nie świeci,mam nadzieję że to tylko jednorazowa sprawa i że się już nie powtórzy ,a koledze Mariusz13 serdeczne dzięki za podpowiedz <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAWKA Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Cześć,dzisiaj rano zauważyłem że stan licznika dalej sie świeci ,po nocy auto odpaliło normalnie,ale jak postoi dobry weekkend to nie wiem jak będzie ,mam pytanie ,czy jeszcze czegoś spróbować na własną rękę ,czy walić na kompa ,może tam coś konkretnego pokaże , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 chyba już więcej sam nic nie poradzisz szukałem na google podobnego tematu ale nic konkretnego nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Może wymontuj zegary i przeczyść styki i wtyczkę pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAWKA Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Jeszcze dzisiaj zauważyłem że ze stanem licznika świeci się też przycisk od otwierania szyb i gdy zamykam auto ,nie na kluczyk tylko normalnie zamykam drzwi to światło w środku auta gaśnie od razu ,a wcześniej gasło po kilku sekundach ,coś mogło się przestawić w kompie ,najprawdopodobniej w poniedziałek pojadę na komputer bo szkoda mi akumulatora :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAWKA Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Witam .Jeszcze dodam taka rzecz do mojego tematu,od jakiegoś czasu rozrusznik nie łapie mi za pierwszym razem ,jak myślicie czy to mogło mieć jakiś wpływ ,może coś w stacyjce zablokowało i nie wyłącza do końca prądu,już sam nie wiempytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Kolego elektronika + wilgoć to normalne a komputer zawsze możesz sprawdzić Nawet wiesz kto ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAWKA Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam.Dzisiaj wszystko wróciło do normy,tylko nie wiadomo na jak długo ,już sam niewiem co o tym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 kolego najlepiej jak wymontujesz licznik rozepniesz i wyczyścisz wszystkie styki najlepiej zabierz zegary do domu postaw na godzinkę w ciepłym miejscu psiknij styki wd 40 i po sprawie <bmw_1>a gdzie parkujesz pewnie na dworzepytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Chłopaki na styki nie psikajcie żadnego wd40.Kupicie "kontakt spray" i on czyści i zabezpiecza styki i nie przewodzi prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAWKA Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Witam koledzy,co do tematu,na razie wszystko wróciło do normy ,autko nie zawsze stoi pod chmurką ,w domu stoi pod wiatą ,ale dzięki za rady ,będę działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 nie wiem czy rozrusznik ma cos wspolnego z tym swieceniem sie licznika kilometrow ale powiem ci ze jak masz nie fabryczne radio zamontowane w swoim aucie to odlacz je na jakis czas i zobacz co sie stanie ,jak to nie pomoze to zacznij szukac przy immobilajzerze ,ale tu bedzie potrzebny dobry elektryk samochdowy ,mozesz miec za chwile tak ze wszystko bedzie dzialac a przy odpalaniu bedzie jak by nie bylo rozrusznika sprawdz to ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAWKA Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Dzięki za ponowne zainteresowanie się tematem ,na szczęście to świecenie trwało ,chyba trzy dni i już od tamtej pory spokój ,nie wiem czy to przypadek ,ale jak wtedy świecił stan licznika ,zrobiłem dwie rzeczy,pierwsze,wymieniłem regulator napięcia na made in germany ,bo wcześniej założyłem jakiś brazyliano,cuda się działy ,np falowały światła,teraz już nie falują,a drugie ,wymieniłem rozrusznik,na szczęście udało mi się to zrobić przed mrozami bo teraz bym chyba nie dał rady ,bo nie mam ocieplanego garażu,za każdym razem rozrusznik łapał dopiero za drugim podejściem,nie wiem ,czy to co zrobiłem miało jakiś wpływ na to że usterka zanikła ,czy to po prostu czysty zbieg okoliczności ,i po jakimś czasie [odpukać]po prostu wróci.Pozdrawiam wszystkich ,jeszcze mam jedno piwko i czas je bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian4478 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Witam. w stacyjce chyba nie ma co szukac problemu wydaje mi sie ze jak nie chce ci odpalac auto za pierwszym razem to albo to wina pradu albo rozrusznika. zalezy ile razy auto musisz krecic i za ktorym go odpalisz?? ja mialem taki problem ze musialem czasem trzy razy krecic zeby odpalil ale zmienilem rozrusznik i jak reka odjal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi