Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzę na to całe zamieszanie i nasuwa mi się tylko jedno stwierdzenie. Organizacja tego "show" jest jak na Skarbim albo w Krzywej na "rozpoczęciu sezonu". Jak ktoś mógł wpaść na pomysł że takie barierki są w stanie zatrzymać dwutonowy samochód. Gorzej, kto wpuścił za nie ludzi? A może organizator myślał że to pokaz Melexów albo innych priusów? Jasne że kierowca powinien bardziej kontrolować samochód i między ludźmi nie szaleć ale wypadki się zdażają a przy dobrej organizacji skończyłoby się na sensacji z rozbitym supersamochodem...

mądrzejsi to weszli sobie na skapy, co do barierek to miały chyba chronic kierowców od widowni
Jak ktoś mógł wpaść na pomysł że takie barierki są w stanie zatrzymać dwutonowy samochód. Gorzej, kto wpuścił za nie ludzi?

jak wrzucałem ten filmik to mnie również męczyły tylko te dwie rzeczy... kto wpuścił tam ludzi i kto pomyślał, że ta barierka da radę... bo do kierowcy bym się szczególnie nie czepiał ... "show", adrenalina, superautko... i poniosły emocje ... nooo chyba, że organizatorzy w jakiś sposób oznaczyli ten hmmm wyjazd bądź tłumaczyli/ były szkolenia/wykłady że na tym wyjeździe wolno spokojnie i tylko 29km/h.

a przy dobrej organizacji skończyłoby się na sensacji z rozbitym supersamochodem...

x2

W Polsce ogólnie z organizacją wielu imprez są dziwne problemy... :bag: Od razu nasuwa mi się na myśl ostatni, popularny Gumball 3000 gdzie publiczność z każdym kolejnym promilem starała się coraz bardziej wleźć na ustawione samochody. Ochrona nagle zniknęła i gwiazdy i goście zostali pozostawieni sami sobie... Myślę, że spoty i zloty klubowe w Polsce stoją na dużo wyższym poziomie niż niejedne takie właśnie pokazy... Dobrze, że nikt nie zginął, bo wyglądało to dosyć kiepsko

Zaraz zrobią oficjalny lincz kierowcy bo stracił panowanie nad sportowym autem w trakcie POKAZU

Ja tam gościa nie chce linczować ale trochę go poniosło. Takie auto jakim jechał nie służy do driftu, a on ewidentnie chciał polecieć bokiem, na prostej, wąskiej uliczce. Z tego co wiem takie auta mają mieć jak najlepszą przyczepność (chyba, że się mylę to sory), a latać nimi bokiem można na szerokim torze i mieć do tego umiejętności

Wina kierowcy jest ewidentna,to nie podlega dyskusji. Ale slyszalem ze ma dostac zarzuty spowodowania katastrofy drogowej (czy jak to tam sie pisze), odpowiadac za uszczerbek na zdrowiu poszkodowanych itp. No kur... bez przesady,barany same sie wepchaly prawie na tor a teraz wielkie zdziwienie.

Wedlug mnie zawinili organizatorzy ustawiajac nic nie dajace barierki i wpuszczajac pod nie ludzi, oraz te bezmozgi ktore sie pod nie pchaly.

co za debile odrazu bym ich oklepał jeden ruch kierą żeby debila ominąć i może skończyć się tragicznie dla kierowcy

a tutaj macie małą polewkę kiedyś widziałem w telewizji i sobie z kumplem przypomniałem

Kozak z BMW X5 - YouTube