Kosa Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Na poprawe humoru (bo mi juz tylko smiac się chce): Droższe OC dla młodych kierowców BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 No ja na szczęście jestem poza ich zasięgiem chociaż widzę, że ogólnie stawka poszła do góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Z tego kraju trzeba chyba naprawde uciekać - podatek od deszczu, wieksze ubezpieczenia za BMW i Mercedesa. Wszystko przykrywka by łątać dziury, które sie sami narobili.:drool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Za***isty pomysł. I czemu ma to służyć poza nabijaniem kabzy towarzystw ubezpieczeniowych? Bo napewno nie podniesieniu bezpieczeństwa na drogach. Może w małym ułamku część buraków zrezygnuje z BMW i kupi Golfa, pozostali dostaną od taty, podilują, zarobią i za wiele się nie zmieni. Jeśli chcą poprawić bezpieczeństwo powinni wprowadzić testy psychologiczne dla przyszłego kierowcy by sprawdzic jego osobowość i przewidzieć możliwe zachowania na drodze. A to, że niektóre towarzystwa ubezpieczeniowe traktują jako "młodych kierowców" 30-letnie osoby to już wogóle jest śmiechu warte. Podniosą wiek emerytalny do 85 lat i wtedy to juz wogóle można do***ać wzwyżki młodym kierowcom do 50-tego roku życia. Bez kitu nie nadążam za tym krajem, ustawami, przepisami, prawem :bag::bag::bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 A czemu wy się dziwicie - przecież co wypadek to BMW, mamy na forum dział wypadki, więc każdy wie, że w dużej większości podają tylko jedną markę przy wypadkach.:bag: A tak poważnie to wiadomo, że towarzystwa chcą zarobić, zaczęło się od wymówek, że stawki gwarancyjne muszą podnieść (ciekawe czy ktokolwiek - po za "znajomymi" dostał odszkodowania proporcjonalnie wyższe do podniesionych sum gwarancyjnych). Teraz wymyśły, że BMW to najbardziej ztuningowane auta (skąd wzieli takie informacje?). Ciekawe co dalej wymyślą? Z innej strony - siostra w Irlandii chciała dopisać brata do ubezpieczenia (tam ubezpieczenie jest na osobę nie na auto), to się okazało, że musiałaby dopłacić 3000EUR :shock::shock::shock: (Renault Modus, silnik 1.0 lub 1.2 niepamiętam, kupiła je za 3500EUR). Ale raz tam pensja minimalna to 1200EUR i dwa myślę, że odszkodowania też są adekwatnie wyższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 BMW to najbardziej ztuningowane auta (skąd wzieli takie informacje?) wystarczy wejsc w temat "Ile jechałeś najwięcej" to sie nei dziwie ze podnosza skladki dla mlodych w BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 I znowu najgorsze BMW :bag: zwyżka wiekowa była już w tamtym roku, gdy ubezpieczaliśmy corse. Nie miałam skończonych 28 lat i musiałam płacić więcej. Ale powala mnie tekst : Po drugie bmw jest najczęściej tuningowaną marką - posiadacze tych aut jeżdżą dość brawurowo, by pokazać możliwości swoich wozów. A kierowcy hondy, golfów i innych wynalazków, to jeżdzą przepisowo :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 ******lenie śmieciarzy ..... tyle mam do powiedzenia , kolejna tania sensacja , kiepskiego dziennikarza :bag: I tak rynek zweryfikuje te ich podwyżki .... co roku każda firma zmienia zasady i kryteria "oceniania" kierowców i co roku warto zmienić firmę ubezpieczeniową i zapłacić tyle samo co w poprzednim ... Generalnie wszystkie Bolidy Młodzieży Wiejskiej zostaną przerejestrowane na jakichś dziadków babcie żeby tylko uciec z kosztami ... Inna kwestia , że powinni uzależniać OC od mandatów , wtedy byłoby dużo ciekawiej i sprawiedliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Popieram, życie i rynek weryfikuje wszystko. Niestety ja patrzę trochę pod innym kątem bo kupuję cały pakiet. I zawsze szukam u innych niż mam w tym momencie. Wybieram najtańszą i po temacie. Mordulec, co ty masz w sygnaturze?! to jakaś prowokacja w Twoim stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Inna kwestia , że powinni uzależniać OC od mandatów , wtedy byłoby dużo ciekawiej i sprawiedliwie Tak jest w USA - i dużo osób jeździ przepisowo. Dostać mandat za przekroczenie szybkości o kilka km, a ubezpieczenie sporo do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 ujwa czy ich do reszty pogielo to juz normalnie jakas paranoja 28 lat zeby byc doroslym kierowca ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 13 piatek oczywiscie przyniosl dla mnie radosna nowine. Ogien po prostu, jak byk sie lapie w ten przedzial i jeszcze sie bede lapal przez 6 lat. Na szczescie mam tescia wpisanego jako wspolwlasciciela bo bym chyba po oplacie ubezpieczenia na obiad serwowal sobie wlasne buty, a na kolacje czapke Juz nawet nic nie bede pisal o tych bredniach i stereotypach, ktorymi ewidentnie sie kieruja te wszystkie pozal sie Boze agencje ubezpieczeniowe. Tak jak chyba Pola napisala, Beemki potuningowane, ale konczy sie przewaznie na desce do prasowania i rynny kanalizacyjnej zamiast wydechu. A nie wspomne o Hondziarzach i ich wiertarkach, ktorymi sie na codzien poruszaja. Jeden taki jezdzi po Osw, 3 przecznice dalej slysze odglos przypominajacy bardziej wiertarke do betonu, ale to tylko Honda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas_wrock Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Polski firmy ubezpieczeniowe maja swoje prawa ktorych nikt nigdy nie zrozumie jeszcze troche a wzwyżka dla młodego kierowcy bedzie do 49 roku a do tego wprowadza wzwyżke dla osób starszych bo oni tez robią zagrożenie na drodze i to od 51 roku żucia PARODIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 walnięty kraj dobrze ze jeszcze nie wprowadzili podatku od powietrza pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 W sumie na upartego i taki sie znajdzie - klimatyczne sie nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Co do takich zwyżek to mi się wierzyć nie chce,straszą podwyżkami,będą na pewno ale nie tak drastyczne, Koniec podwójnego OC i inne zmiany w ubezpieczeniach. Poradnik | regiomoto.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa325i Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 ehh porażka, dobrze że wczesniej pomyslałem i mam wpisanego ojca jako wspolwlasciciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Ale powaliło ich młodzi nie będą mogli jeździć mercem czy bmw bo ubezpieczenie będzie nawet do 5tyś lol chyba że będą bogaci... Dobrze,że jestem już poza tą poprzeczką ehh.Czego oni nie wymyślą a drogi nadal dziurawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Heh widze ze zachod do nas zawital pelna geba.Jak kolega wspomniaj wyzej o Irlandii to ogolnie na calej wyspie jest tak samo.Myslicie ze ja placilem i place malo...nie moi drodzy nissan micra to budzetowe auto a bmw to juz inna polka nawet 12letnie.Kiedys sie rozpisalem co jeszcze wplywa na wysokosc skladki wiec nie bede powtarzal ale tak jest.Srednia wypadkow z bmw jest wysoka,bo to auta szybkie itd itd i ubezpieczenie idzie do gory.Mi juz tutaj brak slow na ten temat bo rozne historie slyszalem i roznie ludzie placa.Niektorzy ostro kreca i placa malo ale jesli cos sie kiedys stanie to anuluja ubezpieczenie.Wszystkie firmy wymieniaja sie informacjami na temat kierowcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Ja tam jestem stara d.pa i mnie to nie rusza, ale uwazam że to kolejna kaczka dziennikarska. Nikt przy zdrowych zmysłach nie ogranicza sobie listy klientów, bo na pewno przejdą do konkurencji. Wątpię też żeby solidarnie wszyscy ubezpieczyciele tego samego dnia zmienili stawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Ja tam jestem stara d.pa i mnie to nie rusza Tak ja ze mnie Nikt przy zdrowych zmysłach nie ogranicza sobie listy klientów, bo na pewno przejdą do konkurencji. Wątpię też żeby solidarnie wszyscy ubezpieczyciele tego samego dnia zmienili stawki... Dokładnie,nikt nie odda mlecznej krowy komuś innemu:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 walnięty kraj dobrze ze jeszcze nie wprowadzili podatku od powietrza pytanie_bmw I tu nie masz racji bo podatek od powietrza juz dawno jest Nazywa sie to tzw. klimatyczne i płaci sie je we wszystkich miejscowościach turystycznych od Bałtyku po Tatry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 W sumie na upartego i taki sie znajdzie - klimatyczne sie nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 cały czas ćwiczę czytanie ze zrozumieniem Łatwo nie jest lolollolollolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 dzis ubezpieczałem swoja furke :bag: przy okazji z rana sie wyrejestrowałem ze współwlasności auta nowe przepisy i mialem zaplacic 1400 zł wiecej za moj wiek 22 lata choc i tak znizki po 60 % na OC i AC brali z Mamy zapłaciłem za full pakiet 2453 zł rozbite na 2 raty, a miało byc 3900 .... za e46 z 2000 roku wycenione na 24tys teraz oby bezpiecznie do nastepnego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi