DIEGO E30 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) To nie dwu sów jeśli chodzi o majstrowanie linką, wtedy jeszcze bardziej się namiesza. Prawidłowo działająca przepustnica cyka, czyli "naciskając" ją palcem i puszczając będzie charakterystyczne "cyk" jeśli coś jest nie halo trzeba wyregulować. Edytowane 28 Stycznia 2012 przez DIEGO E30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczmar_e30 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 po odpaleniu zimny silnik będzie chodził dobrze bo ma bogatą mieszankę. więc problemem może być nie działający krokowy, potencjometr przepustnicy sprawdzałeś? może nie działa prawidłowo-daje sygnał że przepustnia otwarta i silnik krokowy się nie włącza... napisałeś, że silnik krokowy wymieniłeś, na używany? może trzeba go dokładnie wyczyścić i sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster_e30 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 No a szczelność dolotu i prawidłowe działanie czujnika położenia przepustnicy (potencjometru)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamkawa Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) witam ja tez mam taki sam problem i wszystko sprawdził mechanik i jest gitarrra (tak twierdzi mechanik) motor mam 1800 w automacie 90r.(83 kw) i to ze pali 18 litrów na 100km to jest ok ? no właśnie nie i powiedział ze jest zima to automat więcej pali ale bez przesady i podkręcił mi obroty żeby nie gasł ale to żadne rozwiozanie i powiedzcie mi co mam zrobić ?pytanie_bmw a może ktoś wie gdzie jest w Krakowie dobry meches żeby mi to zrobił happy_bmw Edytowane 30 Stycznia 2013 przez adamkawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamkawa Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 witam ja tez mam taki sam problem i wszystko sprawdził mechanik i jest gitarrra (tak twierdzi mechanik) motor mam 1800 w automacie 90r.(83 kw) i to ze pali 18 litrów na 100km to jest ok ? no właśnie nie i powiedział ze jest zima to automat więcej pali ale bez przesady i podkręcił mi obroty żeby nie gasł ale to żadne rozwiozanie i powiedzcie mi co mam zrobić ?pytanie_bmw a może ktoś wie gdzie jest w Krakowie dobry meches żeby mi to zrobił happy_bmw Dziekuje wam wszystkim za ogromną pomoc (szkoda ze nikt nie napisał) i problem rozwiązał mój mechanik w krk i jak się okazało trzeba było wymienić filtr powietrza i wymienić silnik krokowy a nie jakies czyszczenia bo działał i był czyszczony i na chwile tylko pomogło a teraz jest nowy i zero falowania i pali tyle co powinien :)happy_bmwbmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi