Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich. jestem nowy i rowniez nowy w samochodach bmw. posiadam e46 od maja zeszlego roku. auto ma defekt. spadki mocy na wysokich obrotach. turbina nie daje 100% mocy, na jałowym biegu wyłącza sie cylinder(nie zawsze, raczej zadko) i nie wiem na dzien dzisiejszy jak tam przeplywomierz. byl raz wymieniany ale na uzywke. wymienilem w stando po badaniu silnika, stad wiem co mu dolega. powiedzcie kto jest w stanie dobrze naprawic mi auto, o tym ,ze tanio to juz raczej nie musze wspominac co :)

z gory dzieki i pzdr!

Nazwij jakoś sensowniej ten temat bo poleci do kubła

Zasady tworzenia tematów

Tworząc temat należy pamiętać o kilku ważnych zasadach, które często pomagają uzyskać szybszą i wartościową odpowiedź.

1. Post należy bezwzględnie umieścić w odpowiedniej kategorii której dotyczy.

2. Post musi być napisany w sposób przejrzysty i sensowny. Wystarczy używać prostych i krótkich zadań. Słowotok również kwalifikuje post do usunięcia. Uczmy się Języka Polskiego

3. Post musi zawierać podstawowe informacje o aucie którego post dotyczy takie jak:

- model nadwozia np. E30, E32, E60 itd.

- typ nadwozia np. Coupe, Sedan itd.

- rocznik auta

- pojemność silnika lub oznaczenie kodowe silnika np. 1,8l lub M40B18 (nie wszyscy kumają oznaczenia silników )

4. Temat posta ma być tak skonstruowany aby był czytelny i zrozumiały na pierwszy rzut oka.

5. Temat musi zawierać podstawową informację czego dotyczy. Np. pompa wspomagania, silnik, elektryka.

6. Nazwy tematów należy dobierać w sposób łatwo kojarzący się z jego zawartością. Sam zwrot typu "Nie działa, stuka, pomocy!" sprawia, że temat jest przeważnie ignorowany, gdyż jego nazwa nie mówi nic.

Wszystkie tematy nie spełniające wymagań będą usuwane.

kurde, szkoda mi to mowic ale bylem u majewskiego i nie bardzo wiedzial co robic. nie wykryl mi tych usterek, stad moja wizyta w stando wroclaw. jego wiedza i komputer .....grrr. a szukam , szukam i szukam i mam nadzieje znalezc cos co mi pomoze podjac decyzje. opole ul spokojna otrzymuje duzo ++++ w komentarzach ale jestem z brzegu i do opola jak i wro mam taki sam km wiec moge sobie przebrac. a w sumie to do wro jest mi bardziej po drodze.

ktos ma jeszcze jakies pomosly?? zbieram i bede pozniej korzystal z kazdej dobrej rady/informacji.

prosze o pisanie.

popelnilem blad w temacie posta ale jak juz tu ktos wchodzi i czyta i wie wiecej niz ja to prosze o napisanie kilku slow. dzieki

Edytowane przez marrud
zly temat

Jeśli Majewski nie pomógł to jedź do Arka z Opola albo do Jetronik. Tylko zadzwoń tam wcześniej i umów się na konkretny termin.

Kontakt - Jetronik Race Division - Tuning Samochodów Wroclaw, Pakiety mocy Mitsubishi Lancer EVO, chiptuning Wrocław

• 5 tygodni później...

jesli chodzi o przeplywke, to jest w porzadku, a o cylinder. niestety nie wychwycono bledu. powod, nie do zmierzenia przyrzadami pomiarowymi w moim modelu (potwierdzone w dwoch zakladach), no i jak mowilem na poczatku, zadkie przerwy w jego pracy. cos, jezdzimy dalej i sie cieszymy ze jazda sprawia przyjemnosc!!! pzdr

• 8 miesięcy temu...

Majewski z Brzegu to kompletny lamer. Przestrzegam wszytkich przed tym serwisem.. Kidy kupilem swoja bunie, to zaczalem szukac dobrego i rzetelnego serwisu w Brzegu lub okolicach. Na ktoryms forum znalazlem przychylne opinie o tym zakladzie, jednak w moim przypadku nie znalazly one pokrycia w rzeczywisosci...

Pan Majewski nie umie wymienic oleju - po przejechaniu krotkiego odcinka silnik byl caly usmarowany. Okazalo sie, ze nalal za duzo!!! Ciezko zrozumiec jak taki "fachowiec" funkcjonuje na rynku. Niby pracowal 3 lata w serwisie BMW w Opolu... ale z tego co widze, to chyba dopiero zaczyna sie uczyc naprawy - niestety na autach klientow.

Podobnie bylo ze zdiagonozowaniem stanu rozrzadu - wymienil napinacz zapewniajac, ze reszta jest ok. Po 4 dniach halas w silniku byl tak glosny, ze udalem sie do innego mechanika we Wrocku. Okazalo sie ze napinacze byly rozwalone i ich wieksza czesc znajdowala sie w misce olejowej. Lancuch tez byl do wymiany (roznca dlugosci przy zlamaniu)...

Uslugi w serwisie Majewskiego to totalna porazka. Zdecydowanie odradzam!

Majewski z Brzegu to kompletny lamer. Przestrzegam wszytkich przed tym serwisem.. Kidy kupilem swoja bunie, to zaczalem szukac dobrego i rzetelnego serwisu w Brzegu lub okolicach. Na ktoryms forum znalazlem przychylne opinie o tym zakladzie, jednak w moim przypadku nie znalazly one pokrycia w rzeczywisosci...

Pan Majewski nie umie wymienic oleju - po przejechaniu krotkiego odcinka silnik byl caly usmarowany. Okazalo sie, ze nalal za duzo!!! Ciezko zrozumiec jak taki "fachowiec" funkcjonuje na rynku. Niby pracowal 3 lata w serwisie BMW w Opolu... ale z tego co widze, to chyba dopiero zaczyna sie uczyc naprawy - niestety na autach klientow.

Podobnie bylo ze zdiagonozowaniem stanu rozrzadu - wymienil napinacz zapewniajac, ze reszta jest ok. Po 4 dniach halas w silniku byl tak glosny, ze udalem sie do innego mechanika we Wrocku. Okazalo sie ze napinacze byly rozwalone i ich wieksza czesc znajdowala sie w misce olejowej. Lancuch tez byl do wymiany (roznca dlugosci przy zlamaniu)...

Uslugi w serwisie Majewskiego to totalna porazka. Zdecydowanie odradzam!

a gdzie sie udales we wrocku?