fikus04 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Witam. Konserwowałem auto i źle zabezpieczyłem nadwozie, przez co na lakierze widać w kilku miejscach zaschniętego baranka. Nie wiem czym to zmyć. Próbowałem benzyną ekstrakcyjną ale nie puściło i boję sie użyć acetonu. Poleca ktoś jakiś pewny środek taki żeby nie uszkodzić powłoki lakierniczej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 nie ma na puszce napisane jakiego rozpuszczalnika można używać?spróbuj wziąć na wacik acetonu i w najmniej widocznym miejscu (lakier)przemyj tego baranka.Wydaje mi się że aceton może rozpuścić ale nie wiem jak zachowa się lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 nie miałes zmatowionego klaru na lakierze wiec sie trzyma na pół gwizdka<przyczepnosć podobna do mazi stowosanej na asfalt, trzyma sie pyci lepiej niż kawałki po paleniu laczka:) >....spróbuj plastikową szpachelką delikatnie zdrapac.... jak sie boisz to wcześniej spróbuj po prostu zdrapac paznokciem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 ja do tego zawsze używam nitro i ładnie schodzi z lakierem nic sie nie stanie chyba ze lakier świerzy albo coś sprayem polakierowane to wtedy rozpuści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 kolego WD40!!!!! i zejdzie jak malina:) pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 kolego wystarczy nitro i bez problemu zejdzie albo jak dyziu pisze wd 40 i po temacie są tez specjalne środki do usuwania smoły asfaltowej i biteksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikus04 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Dzieki wielkie za rady. Jutro z rana WD 40 w ruch napisze jaki efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej klubpołudnie Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zajmuję się polerowaniem aut,przed polerką smołę-asfalt usuwam rozpuszczalnikiem nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zajmuję się polerowaniem aut,przed polerką smołę-asfalt usuwam rozpuszczalnikiem nitro. ale to przed polerką.. a koledze chodzi o to aby lakieru nie uszkodzić!! ale wd 40 musiało pomóc skoro nic nie odpisuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi