Dyziu Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 miałem tak raz ... jak raz długo mieszałem w miejscu........ to kontrolka asc się swieciła... i po jeździe..(ok 100m)zgasła drugim razem jak bateria mi padła to świeciły przez ok minute,.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 he,najlepiej widać,jak siada ci alternator,a masz jeszcze 50km do domu:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eko-vit1 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 jesli kolego masz rozdzielacz ABS z koncowka 001 to szukaj nowego-jest nienaprawialny i czesto pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Może ktoś wie co oznaczają te błędy? Zaświeciła się kontrolka asc i nie można przyciskiem zgasić czyli włączyć asc. Świeci cały czas... i takie błędy się pojawiły autem nie świrowałem ani nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Georgii,sprawdź linke od przesłony ASC,czy nie urwana,czy jest na swoim miejscu,jeśli jest ok,to uwalony silniczek,z którego ta linka wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 bez kompa to jak wróżenie z kuli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 beaver,co piłeś?przyznaj się,przecież jest zrzut z inpy:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Chodziło mi o wszystko przed i Twoje i Grzecha posty z wcześniejszej strony. PS. post był z 14.35, proszę nie mów Szefowi że piję w pracy, bo... weźmie i będzie mi podpijał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 weźmie i będzie mi podpijał... goń dziada:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Dobra będę sprawdzał i dam znać co było ale to dopiero w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Chłopaki temat dalej nie rozwiązany pytanie gdzie mam silniczki od asc ?dokładnie może ktoś wie ? I co mogło się jeszcze popsuć jeśli świeci cały czas kontrolna kontroli poślizgu...Sama się zapaliła bez świrowania i nie da się zgasić czyli włączyć asc.Proszę pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 RealOEM.com BMW E39 523i SECONDARY THROTTLE HOUSING TUBE ASC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 kup od grześka kabel,ja ci dam inpa,i sam sprawdziasz wszystko:dance:od jakiego grześka? Ja chciałbym w końcu doposażyć się w taki komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 http://www.maxbimmer.pl/members/grzesiek2304/ co do inpy,możesz pisać np.do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 CO ja mogę poradzić to tylko kabelek. Jeśli chodzi o czujniki zużycia klocków to kilka razy kolegom wykasowywałem same nie znikają (po wymianie klocków z czujnikami). ASC chodzi w połączeniu z ABS ale korzysta głównie z tylnego prawgo koła (nie wiem czy to prawda ale koledze jak naprawili jacyś magicy to tak mówili). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 A wymiana klocków w e39 sama się kasuje czy też muszę jakoś skasować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 RealOEM.com * BMW E39 523i SECONDARY THROTTLE HOUSING TUBE ASC Dirty to co pokazałeś to są silniczki od asc ? z przodu przy przepływomierzu i przepustnicy ? jeśli one będą dobre to co jeszczę mogę sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 nr.4 to jest cała przepustnica od ASC,to posprawdzaj,czy sie nie zacina,czy linka na miejscu,może trzeba wyczyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 40 throttle position - czujnik położenia przepustnicy ASC sprawdź czy czujnik jest sprawny, najlepiej podłącz pod kompa i wtedy bez problemu sprawdzisz, jak nie to multimetr i mierz napięcie, sprawdź czy podczas odchylania przepustnicy zmienia się napięcie. 39 servo motor - tak jak Dirty Ci pisze, linka od tej przepustnicy i silniczek, sprawdź linke czy nie jest naciągnięta lub urwana, zobacz czy przepustnica jest na maxa otwarta, sprawdź rezystencje silniczka do puki tego wszystkiego nie sprawdzisz dokładnie, nie ma co szukać innych przyczyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Aha bez problemu auto leci do przodu koła mielą nie odcina żadnego paliwa czy powietrza... czy to może być ta przepustnica dodatkowa od asc ? auta nic nie zamula ile dasz gazu tak jedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) no masz błąd czujnika tej przepustnicy więc trzeba go dokładnie przebadać, czytałem gdzieś że gdy przepustnica nie będzie otwarta na maxa, to asc przestanie działać.... Edytowane 19 Lutego 2012 przez grzesiek2304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 no dokładnie,przepustnica lub linka,później,jeśli to nie to,poszukamy dalej,ale błędy na to wskazują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Okej to wszystko będę sprawdzał ale dopiero w tygodniu i dam znać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 (edytowane) A więc tak usterka na tą chwilę zerwana linka cięgno asc zamówiony oryginał LINKA CIĘGNO ASC BMW E39 520i 523i 528i (2097718610) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dalsze informację dodam jak tylko przyjdzie nowa linka i kumpel mi ją założy. Podziękuje Wam chłopaki jak już będzie wszystko hulało Edytowane 21 Lutego 2012 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 proszę-dziękuję-no nie ma za co:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi