Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Rozmawiełem jakiś czas temu podczas kontroli z niebieskim na temat przyciemniania szyb. Powiedział że jak wam wiadomo wiekszość aut ma szyby lekko przyciemnione np zielone i to już wyklucza folie ale oni czepiaja się jak ktoś za bardzo cwaniakuje na drodze lub podczas kontroli czyli norma jak im sie coś nie spodoba to dowod leci. Mowil ze chodzi też o bezpieczenstwo ponieważ podczas wypadku szyby cieżko jest rozbić i wyciągnąć poszkodowanych a do tego jak jeszcze fura płonie to folia sie topi i robi pasażerom jeszcze wiekszy sajgon w srodku.

oni czepiaja się jak ktoś za bardzo cwaniakuje na drodze lub podczas kontroli

Chyba, że trafisz na takich *****ów jak ja w Oławie którzy przypierdalali się do wszystkiego po kolei, od lamp, przez opony, brak przy sobie umowy kupna auta (kpina) aż po szyby. Gdybym nie miał ciemnych szyb to pewnie przy***ali by się do choinki zapachowej.

Chyba, że trafisz na takich *****ów jak ja w Oławie którzy przypierdalali się do wszystkiego po kolei, od lamp, przez opony, brak przy sobie umowy kupna auta (kpina) aż po szyby. Gdybym nie miał ciemnych szyb to pewnie przy***ali by się do choinki zapachowej.

No to fakt jak chcą to zawsze sie dowalą. Zazwyczaj na koniec miesiąca jak im punktów do premi brakuje albo przed weekendem jak na picie potrzebuja. Mi jak dawno temu w e30 dowod za tłumik zabrali to tyko dlatego ze mieli podejrzenie i moga za to zabrać do tego sprawdzał mi opony na przedniej osi dopuki mu kolega nie powiedział "ej to jest bemka, napęd ma na tył" . To było przed w grudniu tuż przed świętami to liczyli na "darowizne" ale sie pomylił bo tłumik mieścił sie w decybelach tylko ze ja musialem jeszcze do urzedu leciec

Kasior, szczerze mowiac, to albo wszystkie szyby przyciemniaj, albo w ogole nie przyciemniaj.

dokładnie... Czechu dobrze gada.. też jest takie moje zdanie.. jak pół auta będzie miało ciemne szyby, to będzie wyglądało jak byś np na tylnej osi miał czarne felgi a z przodu jasne jakieś!!! czyli ogólnie dziwnie:) ale nie sugeruj się nami my chcemy pomóc.. zapytałeś jak będzie wyglądać to powiedzieliśmy, że tył lipa a wszystkie OK:)<bmw_3>:4:

W mojej czarnej e39 mam zrobiony cały tył i jestem zadowolony. Wóz wygląda nieco bardziej "mafijnie"<bmw>

Nie ma lipy, ale na wiosnę chcę przyciemnić jeszcze boczne przednie-oczywiście w granicach normy :-P

Muszę się wstrzymać z przyciemnianiem ale na pewno to zrobię jak będę robił to wstępnie walne sam tył, wstrzymać dlatego bo zdecydowałem się na wymianę foteli kanapy i boczków na skórę dokładnie jasna siwa, jak by ktoś miał na sprzedaż to proszę o pw.

• 2 tygodnie później...

kiedyś już był temat wałkowany....przyciemnij w zakładzie tył......dadzą jakąs fajna folie...

ALE......z przodu zrób sam....najtańszą folią w motoryzacyjnym<ja miałem za 15 zł>....przy zdzieraniu przy niebieskich bedziesz sie "smiał" bo później najwyżej znowu przyciemnisz za grosze:D:D:D

Mój turas na wiosnę idzie do malowania i od razu mu szybki zaciemnię a, że jest czarny to wszystkie oprócz przedniej takie będąhappy_bmw

Lampy też mam czarne więc jak będą chcieli zabrać to i tak zabiorąlolol

A dopiero odzyskałem zabrany za HIDy - 50zł mandatu i 20zł za badanie techniczne - trafiłem na "szkolonego" bo znał się na oznaczenie reflektorów, najpierw ściemniałem, że to niebieskie H1 ale kazał maskę otworzyć to powiedziałem, że linka urwana to wtedy symbole sprawdził i lipa :(

Więc jak mi zabiorą za szyby to nic nie będę zrywał a za 20 dyszki i tak badanie będę miał podbite:)