beaver79 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 zapuść w kilka dni paznokcie*, i spróbuj wcisnąć między szkło a obudowę. jak pękł to masz spawane, jak boli jak cholera to klejone. W okolicy pokrętła od zmiany kierunku ruchu (mniej więcej po środku górnej płaszczyzny lampy) jeżeli są klejone to widać coś jakby silikon albo lepik. poradzisz sobie wtedy dobrą suszarką do włosów nawet albo delikatnie opalarką i plastikową szpachelką albo płaskim szerokim nożem. ciężko, ale jak ktoś grzeje a Ty rozklejasz to jakoś idzie. Spawane lepiej odesłać do profesjonalistów. *Można wykorzystywać paznokcie Koleżanki Małżonki o ile wyraziła na to pisemną zgodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Panowie, a czy jest ktoś kto rozbierał sam swoje lampy z końcówki produkcji, a więc sklejone klejem twardym? Jest to szansa ogarnąć, czy lepiej oddać do jakiejś firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melas Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Wsadź do piekarnika lampy, lekko je podgrzej i odejdzie ci klosz potem wyczyść wszystko w środku wymień regulatory (na alledrogo znajdziesz bardziej wytrzymale niż te z plastiku) i rzecz najważniejsza przy xenonie musi być czysty klosz więc jeżeli twój klosz jest już matowy to przepoleruj go. Zacznij od papieru 500 potem 800, 1000,1500, 2000 i skończ to pastą polerską jakąś dobrą tylko sie przyłóż i nie marudź że łapy bolą, pastą możesz już polerką jechać tylko uważaj żeby nie przypalić lampy. Jak wszystko zrobisz jak należy to powinna lampa jak nowa być. Robiłem u siebie i gwarantuje że zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Polerka zrobiona. Z zewnątrz jest lux, tylko właśnie od środka chciałem zrobić full serwis Tylko właśnie czy ten twardy klej puści? Masz doświadczenie z tym? Konkretnie jaka temperatura, na jak długo itd. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Polerka zrobiona. Z zewnątrz jest lux, tylko właśnie od środka chciałem zrobić full serwis Tylko właśnie czy ten twardy klej puści? Masz doświadczenie z tym? Konkretnie jaka temperatura, na jak długo itd. Pozdr Do piekarnika je, jakieś 5 minut na 80 stopni ja swoje przed liftem rokleilem, klosz od tego plastiki. Miałem dostęp do całości. Mogłem nawet cały klosz od środka przeleciec papierem wodnym i na koniec polakierować. Wejdź na mój temat i zobaczysz jaki efekt wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleyone Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 tylko ze przedliftowych nie trzeba nawet do piekarnika wsadzać, końcówka produkcji e39 były klejone bóg wie czym i nawet piekarnik może nie dać rady, ale myśle że warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 tylko ze przedliftowych nie trzeba nawet do piekarnika wsadzać, końcówka produkcji e39 były klejone bóg wie czym i nawet piekarnik może nie dać rady, ale myśle że warto spróbować Wejdź na mój temat i zobaczyć co od czego od klejalem. A najlepiej masz foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Przedlifty, a nawet początek polifta to inna bajka. Niestety w polifcie na koniec produkcji był stosowany twardy klej i dlatego boję się brać za to żeby nie spartolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleyone Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Wejdź na mój temat i zobaczyć co od czego od klejalem. A najlepiej masz foto. nadal nie widze powodu wkładania tego do piekarnika, przeciez tam nie ma żadnego kleju obudowa jest na zatrzaskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Dokładnie. Przedlift to pestka Jest ktoś kto sam rozebrał lampy z końca produkcji e39? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleyone Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jaro o ile rozebranie mogłoby nie być jakoś strasznie kłopotliwe, powoli centymetr po centymetrze rozcinać to jakiś nożykiem do papieru, to gorzej może być ze złożeniem, bo jeżeli ten klej nie reaguje na temperature to jak go później złączyć pytanie_bmw ewentualnie silikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jeżeli udałoby się rozkleić to spróbowałbym go usunąć i dałbym jakiś nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleyone Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 no to czteropak jakiegoś napoju, dużo cierpliwości i niedziela jakoś minie, w końcu w zakładach jakoś je rozklejają, a podejrzewam że nie korzystają przy tym z jakichś kosmicznych technologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) nadal nie widze powodu wkładania tego do piekarnika, przeciez tam nie ma żadnego kleju obudowa jest na zatrzaskach Popatrz jeszcze raz co rozkleilem. Nie widzisz, że przezroczysty plastik jest od klejony od tego czarnego. We wszystkich bmw jest to sklejone i przez to nie masz pełnego dostępu do klosza w środku. Edytowane 8 Lutego 2015 przez michal_f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Jako cała cześć wygląda tak jak na poniższym zdjęciu. A ja to rozkleilem bo przeszkadzał mi ten czarny plastik, nie miałem pełnego dostępu do samego klosza. Edytowane 8 Lutego 2015 przez michal_f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jaro o ile rozebranie mogłoby nie być jakoś strasznie kłopotliwe, powoli centymetr po centymetrze rozcinać to jakiś nożykiem do papieru, to gorzej może być ze złożeniem, bo jeżeli ten klej nie reaguje na temperature to jak go później złączyć pytanie_bmw ewentualnie silikon Klej do autoszyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi