banan_owiec Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Niedawno pojawił się u mnie problem z nawiewem. Mianowicie na 2 nawiew dmucha tak samo jak na 1. Trzeci i czwarty stopień wyraźnie przyspiesza. To dość dokuczliwe bo nie potrzebuje żeby mi huczało na 3jce a 1ka to za mało na tą porę roku. W lato wymieniłem rezystor ale wtedy w ogóle nie działał mi nawiew. Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tricz Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Tutaj ktoś miał podobny problem więc może rozwiązanie jest takie same.. BMW-klub.pl • Zobacz temat - Nie działa 2 bieg dmuchawy ....rezystory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja mam rezystory sprawne a klimatronic nie działa mam pytanko czy wie ktoś czy czujnik temperatury cieczy chłodzącej jak by był uszkodzony to klima też nie zadziała ? bo czujnik ciśnienia klimy mam okej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Tutaj ktoś miał podobny problem więc może rozwiązanie jest takie same..BMW-klub.pl • Zobacz temat - Nie działa 2 bieg dmuchawy ....rezystory? Problem jest ten sam co mój ale rozwiązanie jest dla walniętego rezystora. Nie mam od kogo, a najlepiej pasowało by mi przełożyć od kogoś gdzie wszycho hula, żeby wykluczyć rezystor... Bo jak nie rezystor to nie wiem... Może to pokrętło? Może coś w panelu zwiera? Wie ktoś jak to zbadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 czujnik temp.cieczy raczej nie,ale czujnik temp.zewnetrznej jak jest klimatronic,a jest uszkodzony to klima w pozycij auto moze swirowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 no to raczej ewidentnie jeż,bo to on odpowiada za wentylator nawiewu,no,ale różne dziwne rzeczy już sie zdarzały,ale od tego bym zaczął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 U mnie jest takie cudeńko, nie ma "klasycznego" jeża: (zdjęcie tylko poglądowe) Akurat klima chłodzi jak należy, z ogrzewaniem też jest wszystko okej... Słyszałem, że jak pada TEN rezystor to działa nawiew tylko na 4. Taki przypadek już miałem. Może być, że to jednak jego wina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 mam takie samo cudenko jak banan_owieci jak ktos rozwiazal ten problem?? koledzy podzielcie sie swoimi dzialaniami... czytalem na innym forum ze da sie to zrobic... ze gdzeies jest przepalony obwod.... ale jak ten obwod zrobic ?? zlutowac?? ale to przy rozgrzaniu moze wrocic do poprzedniego stanu czy sie myle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi