TAZo666GM Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Witam. Mam taki problem z radiem. Podczas słuchania, kiedy włączam ogrzewanie tylnej szyby, radio mi szumi i nie łapie stacji. Radio niefabryczne Kenwood KDC-BT61U + moduł do sterowania z kierownicy (e39 530d '99 sedan). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 rado wpięte na oryginalnej kości ?? przepiął bym się dla sprawdzenia na inny obwód plusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAZo666GM Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Oryginalne kości podpięte pod moduł i z modułu pod radio. Nic nie cięte i nie lutowane. Usterka dopiero niedawno wykryta, bo wcześniej nie włączałem ogrzewania szyby. Sprawdzę czy to samo jest na oryginalnym radiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 ogrzewanie szyby ma to do siebie że sieje zakłócenia, obwód silnoprądowy są specjalne filtry można dokupić ale sprawdz to drugie radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAZo666GM Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Właśnie sprawdziłem oryginalne radio i to samo jest. Kluczyk w pozycji 1 (żeby można było samego radia słuchać) OK. Kluczyk a poz. 2 (świecą się kontrolki silnik zgaszony) + włączenie ogrzewania szyby (świeci się dioda na przycisku) OK. Odpalone auto + włączenie ogrzewania, oba radia szumią szumią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 spróbuj podać plus bezpośrednio z akumulatora na radio i włącz grzanie szyby jak będzie ok to pozostaje ci przepięcie radia na inny obwód , a jak nie to proponowałbym wpięcie filtra na zasilaniu plusa chociaż szczerze mówiąc to chyba oryginalna instalacja w beemie posiada taki filtr zobacz sobie w katalogu może masz uszkodzony RealOEM.com Online BMW Parts Catalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAZo666GM Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Nie chcę za bardzo grzebać w instalacji i podłączać coś na krótko. Więc jestem za wymianą tego filtra. Gdzie się on znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) nr 6 na rysunku RealOEM.com * BMW E39 530d SINGLE PARTS F REAR WINDOW ANTENNA Edytowane 28 Grudnia 2011 przez mariusz13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAZo666GM Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Odgrzeję kotleta. Dopiero niedawno znalazłem czas na ten filtr nr 6. Wymieniłem go (zakupiony w ASO) i dalej brak poprawy. Nie chcę się bawić w przepinanie plusa, bo powinno działać na oryginalnym podpięciu. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 u mnie nie szumi, ale bardzo słaby odbiór - o ESKARock mogę pomarzyć zazwyczaj, idą może ze 4 stacje i MAryśka (ale to mi nawet żelazko na bawełnie ściąga także luz). INPA pokazuje zerwany obwód anteny - wszystkie anteny E39 polift ma w tylnym lewym słupku, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 U mnie za antenę robi tylna szyba, dodatkowo ma tzw. rekinka na dachu, pomimo, że nie mam ori navi. Ale skoro INPA pokazuje Ci przerwany obwód antenowy to trzeba byłoby od tego zacząć. Nie wiadomo, gdzie masz usterkę, więc dobrze byłoby pojechać po całej instalacji. Wiem, że nie jest to proste, ale to jedyny sposób. U mnie radio ściąga dużo stacji, nawet lokalne oddalone o 50 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 a'propos rekina to możesz wkleić foto jak to wygląda? Mam namyśli mocowanie. i mnie pośrodku szyby na górze jestjakiś kawałek taśmy jakby dwustronnej w kwadrat i przewody pod spodem, ale brak czegokolwiek na zewnątrz i wygląda właśnie jakby brakowało jakiejś krótkiej antenki albo rekina - navi też nie mam... Może to o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Rekinek mocowany jest do dachu, ale za Chiny nie mam pojęcia jak on jest zamocowany. Chociaż powiem szczerze, że widzę wiele e39 bez niego i radia im hulają. A propos, może już ktoś kiedyś miał problem z anteną i zastosował rzeźbę w postaci dwóch kabelków miedzianych przyklejonych do szyby, które miały robić za antenę? Sam kiedyś stosowałem takie patetenty w starych autach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 tak to u mnie wygląda, nie mam pojęcia co to i do czego... [ATTACH=CONFIG]24467[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek234 Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 A czy sterowanie lusterkiem bocznym od kierowcy działa u was??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi