ziutek-wroclaw Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 witam, mam problem < moje autko po przejechaniu pewnego odcinka jak silnik osiagnie juz temperature to auto przydymia przy ruszaniu na niebiesko, silnik ma wymienione pierscnienie, uszczelke pod głowica , nowe szpliki , uszczelniacze , zaworki dotarte ,głowica po planowaniu,, olej ma przejechane 200-250km, castrol15w40,niebierze wody, ma moc!nie dymi w czasie jazdy na wyzszych obrotach ani przy sciaganiu nogi z gazu, tylko przy ruszaniu , niepluje olejem przez odme, po odkreceniu kurka wlewu oleju silnik zachowuje sie normalnie ! wie ktos o co chodzi , bo mi juz pomysły sie wyczerpały, z góry dzieki za pomoc !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas81 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 jesli wymieniales pierscienie nie robiac wymiany tlokow i szlifu cylindrow to musisz poczekac za pierscienie sie dotra do gladzi. ja tak mialem w fordzie sierra poprzedni wlasciciel wymienil pierscienie i auto zanim dotarlo sie to bralo olej i kopcilo wlasnie na niebiesko happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek-wroclaw Opublikowano 17 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 tez mam taka nadzieje, przejechałem juz ok 1500km na tych pierscieniach , ale do okolo 1000km nic nie kopciło?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 ja bym na twoim miejscu oddał to e30 323 !!? :lol: na złom bo to niema ani wygląda ani jechać niechce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 ja bym na twoim miejscu oddał to e30 323 !!? :lol: na złom bo to niema ani wygląda ani jechać niechce co to za brednie, niedługo tylko 2,5 i M-ki :evil: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 ja bym na twoim miejscu oddał to e30 323 !!? :lol: na złom bo to niema ani wygląda ani jechać niechce Gosciu co sie tak uczepiles jego koloru i silnika ? Jak taki cwany jestes pochwal sie swoja fura ? Pojezdzac po kims bardzo łatwo jest . juz 2 post ktory mi sie nie podoba u Ciebie a napisales dopiero 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek-wroclaw Opublikowano 20 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 BURAK I TYLE TEN ANTEK !!! dopiero sie dołączył do forum (nawet nie jedna doba jeszcze mineła a juz skacze) a na drodze pewenie z ty swoim by wymiekł !!!! jestes piz***a i tyle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 BURAK I TYLE TEN ANTEK !!! dopiero sie dołączył do forum (nawet nie jedna doba jeszcze mineła a juz skacze) a na drodze pewenie z ty swoim by wymiekł !!!! jestes piz***a i tyle! Daj spokoj nie ma sensu znizac sie do jego poziomu :mrgreen: Zobacz jego podpis pod ksywka ... Pewnie za duzo czegos przedawkowal i nie ma juz za bardzo czym rozumowac bo mu wyjadlo jak kazdemu innemu :mrgreen: :mrgreen: Co do 323i bardzo ladnie sie zbiera , mialem okazje zobaczyc chodz jeszcze raz kiedys bede chcial sie zmierzyc :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Wlasnie ja mialem oakzje zobaczyc jak jezdzie 323i do Torunia!!!! A przez takich jak ten typ, zle kojarzy sie marka BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 co do dymienia, u brachola w fordzie pow wymianie pierscieni zaczelo sie dziac to samo po okolo 2000 km, okazlo sie ze gosc wsadzil jakies lewe zamienniki i znowu zacza dymic i brac olej pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek-wroclaw Opublikowano 20 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 "kosa" - i co brat twój zmieniła jeszcze raz , i co dało to cos po 2 wymienie, ile juz zrobił kilometrów??? mam jeszcze taka propozycje od pewnego znajomego, ze jak nic nie wymyśle zeby przestał mi dymic, to moge od niego za 1000zł po oddaniu swojego silnika w rozliczeniu wziasc sprawne 2.5 m20, tylko ze bede musiał go zostawic tak jak 2.3 na jetronicu bo niechce mi sie wiazki zmieniac !!! ale ponoc niebedzie zadnej różnicy!!! tylko szkoda mi tego 2.3 wiem ze to nie 2.5 ale takich 2.3 jest juz niewiele i chciałby zeby taka została ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek-wroclaw Opublikowano 20 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 oxstylE!, niema sprawy mozemy kiedys jeszcze raz sie gdzies zmierzyc, wiem nie za każdym razem udaje sie dobrze rozbujac furke! pewnie jeszcze gdzies kiedys na siebie trafimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 "kosa" - i co brat twój zmieniła jeszcze raz , i co dało to cos po 2 wymienie, ile juz zrobił kilometrów???mam jeszcze taka propozycje od pewnego znajomego, ze jak nic nie wymyśle zeby przestał mi dymic, to moge od niego za 1000zł po oddaniu swojego silnika w rozliczeniu wziasc sprawne 2.5 m20, tylko ze bede musiał go zostawic tak jak 2.3 na jetronicu bo niechce mi sie wiazki zmieniac !!! ale ponoc niebedzie zadnej różnicy!!! tylko szkoda mi tego 2.3 wiem ze to nie 2.5 ale takich 2.3 jest juz niewiele i chciałby zeby taka została ! Mistrzu jak cos daj znac ile za to 2,5 bo ja chetnie swoje 2,0 zmienie ... Heh nie no chce poprostu ile brakuje mojemu 2,0 do lykniecia 323i ... Taka ot ciekawosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOGI Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Ziutek za mało ja katujesz i dlatego tak dymi :wink: kiedy jedziemy pod lidla??? happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 tak wymienial jeszcze raz, auto po tym jezdzilo normalnie, nie bral ani oleju ani nie dymil, zalozyl ori i bylo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitro Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 na jaki kolor dymi niebieski,czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek-wroclaw Opublikowano 20 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 niebieski-olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 ja bym na twoim miejscu oddał to e30 323 !!? :lol: na złom bo to niema ani wygląda ani jechać niechce ... nie bardzo rozumiem co masz na mysli ?? ze E30 Ci sie nie podoba ?? A wracajac do tematu to RATUJ tą 323i , niedługo bedzie jak Shelby GT500 <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek-wroclaw Opublikowano 20 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 jak sie okaze ze to problemy z głowica to nie taki straszny problem, w 500 zmiesci sie ale jak to cos w cylindrach , no chyba ze pierscienie jakies lipne założyłem, a jak nie to szlif 300-400 zł do tego pierscienie 200-300 i tloki kpl ok 2000-2500zł czyli odpada inwestycja zbyt duża, to wtedy albo jezdzic i olej dolewac lub swap na 2.5 lub cos podobnego oxystyle - a masz moze instalacje od 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 oxystyle - a masz moze instalacje od 2.5 Znajdzie sie jak cos Wiec mozemy sie chyba dogadac , albo to 2,3 albo to 2,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek-wroclaw Opublikowano 22 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 dzisiaj sprawdziłem ciśnienie w cylindrach i wygląda to tak: cylinder I - 11.5 II - 11.5 III - 12 IV - 12 V - 12 VI - 11.5 i jak to dla was wyglada w związku z całym problemem który mnie trapi ?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Dobre cisnienie masz wiec to nie tu problem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek-wroclaw Opublikowano 22 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 czyli.... panowie wypowiadać sie :) !!! dodam jeszcze iż swiece na 1.2.3.5.6 cylindrze są ładne widac poprawne spalanie (jedna miała minimalny nagar z tych pieciu )a na 4 widac ze towarzyszy spalaniu olej! powiem jeszcze ze przed tym zanim robiłem ten silnik autko miało wypalony zawór wydechowy na 4 cyl. . przy robieniu silnika zawór wymieniłem i docierałem, czyzby prowadnice do remontu.???????????????????????? czy co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 proponuje pojechac do kogos kto ma endoskop i poogladac silnik w srodku(gladzie cylindrowe i zawory ) bedzie widac skad leci olej, to znaczy ze jak zawor na 4cyl. ssacy i wydechowy bedą bez nagarów to bedzie cos z pierscieniami. napewno wylej ten mineral i zalej go mobilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek-wroclaw Opublikowano 24 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 ale jakim mobilem?? mineralnym , czy półsytntetykime ? o jakim oznaczeniu? a gdzie moga miec ten endoskop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi