zineq Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 temat taki niedawno kupiłem chce se zrobic czarne szybki jaki jest patent zamontowania tych szyb całkiem z tyłu sa wklejane czy na uszczelce ?? i czy bardzo cieszko jest je wyjac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 W E30 wszystkie szyby sa na uszczelkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zineq Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 dziś podjąłem ponowy temat z przyciemnianiem ale niewiem jaki jest kniw na wyciąganie przednich szyb odkręciłem cały mechanizm ale to cos nie tak w sam naprawiam sa całkiem inne drzwi i niemam tych 2 śrubek niech ktos cos poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Musisz wyjąć szybę z mechanizmu i wyciągnąć ją do góry pod pewnym kontem! ale myśle że mechanizmu nie trzeba odkręcać! one chyba są wciskane w szynę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zineq Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 hmm tylko jak je wyjac z tej szyny :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 kurde nie pamietam ale chyba ona jest wciskana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Ślizgi w szynie są dwa - są one białe plastikowe w szynie pod szybą. (pokręc korbką to zobaczysz, o którą szynę chodzi) Na ślizg nachodzi jeszcze taka zawleczka - dzięki temu ślizg trzyma się w szynie. Temat przerabiałem kilka razy :wink: Pamiętaj o zasadzie "im więcej smaru tym lepiej" <bmw_2> tam gdzie przychodzą ślizgi. Na allegro lub w BMW Inchcape dostaniesz za parę złociszy ślizgi. Szybę wyciąga się górą - nie ma innej możliwości - aha - i mechanizmu nie trzeba odkręcac - trzeba szybę po prostu trochę spuścic w dół, a potem lekko odchylic na zewnątrz auta i wyciągnąc w górę. To chyba tyle - zakładanie szyby to już pikuś :wink: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zineq Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 hmm ide zaraz to sprawdzic i powiem co i jak i zrobe zdjecie [ Dodano: 5 Sierpień 07, 10:43 ] a wie ktos jak wyciagnać szyby z tyłu ?? w drzwiach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi