mariusz13 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 jak tu się nie zdenerwować jeżeli tak faktycznie jest bo nie wiem czy tak można :mad:\ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Nie wracam, bo nie umiem tak "główkować"... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 (edytowane) Dobre na prawde Tak właśnie kombinują potrafią rozwód mieć na papierku i wtedy matka nie pracuje i dostają kupę zapomóg z mopsu i gminy.Węgiel dają na zimę bo słyszałem właśnie o tym i co jak sprzedadzą znajomym Można powiedzieć że pieskie życie gościu ma Edytowane 23 Grudnia 2011 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 unimilek,ale tu nie ma z czego się cieszyć,on żyje z twojej,naszej pracy,właśnie przez takich cwaniaczków jest gdzie indziej bieda,u tych,co naprawdę mają kłopoty,ale nie potrafią tak główkować,z kolei państwo nie wszędzie i nie wszystko jest w stanie sprawdzić(choć wcale go nie bronię),musi być zasada zaufania,zresztą,większa kontrola wiązałaby się zaraz z oskarżeniami o państwo policyjne,że biurokracja itd.ten gościu,to dla mnie zwyczajny wrzód na d...e społeczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Bo to jest takowy element społeczny popieram Dirty i wesołych świąt życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 ja ******le... rzucam robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Dobić Was jeszcze bardziej ?? Ostatnio podawali , że administracja dla przykładu 1 milona zł przeznaczonych na zapomogi pochłania 600tyś = czyli realnie 400 tyś trafia do potrzebujących z czego pewnie połowa to tacy kombinatorzy jak ten przykład na górze , ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 wk$#@% mnie tylko, ze place na tego goscia i jemu podobnych ale z drugiej strony facet znalazl sposob na "zycie" w tym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 ja bym tak nie umiał nie mieć nic własnego ??? inaczej mnie rodzice wychowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Dobić Was jeszcze bardziej ?? Ostatnio podawali , że administracja dla przykładu 1 milona zł przeznaczonych na zapomogi pochłania 600tyś = czyli realnie 400 tyś trafia do potrzebujących z czego pewnie połowa to tacy kombinatorzy jak ten przykład na górze , ręce opadają to juz nie jest smieszne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 to jest porażka dla najbardziej potrzebujących to rozumiem od tego jest mops i dobrze ze pomagaj ale dla takich kombinatorów zamiast ubrać dzieci to komórka na ful wypasie kredytów nie musi płacić komornik morze go pocałować zgroza panowie zgroza:x:x:x:x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 No i takie życie w naszym kraju. Jeden zaperdziela za 1500zł miesięcznie i cieszy się, że ma pracę, a inny na to leje, bo ma więcej za siedzenie w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Tylko mops i gminy nie mają ludzi aby pilnowali i sprawdzali takich ludzi tak się zawsze tłumaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Niestety takie fakty Czasami ma się wrażenie, że będąc dobrym robisz za frajera, a cwaniaczkom żyje się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Najgorsze jest to, ze ludzie naprawde ciezko pracuja i nie maja do tego lekko, a dodatkowo (nie wiem jak we Wroclawiu, sam jestem szczerze mowiac ciekawy) w Ostrowie 95% pensji to 1386,- a gdzies tam w Polsce siedzi chlop z niepelnym podstawowym i gra cwaniaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Wkurzające jest to, że ktoś tak kombinuje, siedzi cały dzień przed tv, pije browara za naszą kasę i ma pewnie znacznie więcej kasiory niż my Jednak mimo wszystko ciesze się, że pracuje i zarabiam uczciwie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 ciesze się, że pracuje i zarabiam uczciwie pieniądze ja w sumie też się cieszę, że mamy pracę i coś tam zarabiamy, ale chciałbym wygrać w totka i móc latać po całym świecie, nie pracując. Teraz była kumulacja 175milionów kr i nikt nie wygrał, chyba trzeba spróbować w środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sicin Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Mój mistrz! tak jest, nie ma to jak pomoc socjalna dla "najbiedniejszych". Głosujmy tak dalej to tak to będzie właśnie wyglądało:) a z drugiej strony jak odróżnić takiego frajera od kogoś komu np. choroba przeszkodziła czy inne życiowe zdarzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Mój mistrz! tak jest, nie ma to jak pomoc socjalna dla "najbiedniejszych". Głosujmy tak dalej to tak to będzie właśnie wyglądało:) a z drugiej strony jak odróżnić takiego frajera od kogoś komu np. choroba przeszkodziła czy inne życiowe zdarzenie. To weź mnie oświeć na kogo mam głosować , żeby mój wybór gwarantował , że nie będzie dochodziło do takich wałów w rozdzielaniu pomocy społecznej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Czytalem to kilku osobom i smieszy...ale z drugiej strony jest prawdziwe. Wiecie ze co 2 polska rodzina robi tu tak samo...tak,bo sie nalezy i tyle,Do tego troche przykombinuja i pod polskim sklepem zajezdza nowym e61,wysiada mama i dziecko ,tatus klika alarmem i ida na zakupy.Po zakupach wracaja do swojego domu czytaj ''wynajetego pokoju'' i tyle.Brytyjczycy robia podobnie tyle ze u nich konsumpcja pieniazkow odbywa sie inaczej,papieroski,ziolo,alkohol,crack,w domu syf,rachunki nie placone,czynsz nie placony,dresy nowe,zloto na szyi,tatuaze na glowie i jest cool! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sicin Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 To nie jest miejsce na dyskusję polityczną ale chodziło mi o to, że pochylanie się państwa nad "najbiedniejszymi" to jest paranoja. Z drugiej strony państwo nie ma (albo po prostu nie chce mieć) instrumentów przy pomocy których może zacząć działać i zlikwidować ten proceder. Co do głosowania: no jeżeli ktoś głosował na paliwo za 6 zł to co tu dużo mówić, nie można mieć pretensji. Tutaj nawet nie chodzi o rozdzielanie pieniędzy pomocy społecznej - takie wydatki trzeba ograniczyć no minimum! chcesz mieć nowy tel to na niego zapracuj, utrzymać samochód to też zapracuj a nie, że nad tym nie ma żadnej kontroli. Bo właśnie to nie polega na tym, że pracy nie ma - praca jest tylko facet dostanie 50 zł mniej od państwa (czyli od nas) i od rana pali fajeczki i popija piwko nie robiąc nic. Z drugiej strony masz sytuacje, że uzdolnione dziecko z biednej rodziny nie dostanie stypendium bo przychody rodziny przekraczają 20 zł niż stanowią przepisy - to jest dopiero paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 To nie jest miejsce na dyskusję polityczną ale chodziło mi o to, że pochylanie się państwa nad "najbiedniejszymi" to jest paranoja. Z drugiej strony państwo nie ma (albo po prostu nie chce mieć) instrumentów przy pomocy których może zacząć działać i zlikwidować ten proceder. Co do głosowania: no jeżeli ktoś głosował na paliwo za 6 zł to co tu dużo mówić, nie można mieć pretensji. Tutaj nawet nie chodzi o rozdzielanie pieniędzy pomocy społecznej - takie wydatki trzeba ograniczyć no minimum! chcesz mieć nowy tel to na niego zapracuj, utrzymać samochód to też zapracuj a nie, że nad tym nie ma żadnej kontroli. Bo właśnie to nie polega na tym, że pracy nie ma - praca jest tylko facet dostanie 50 zł mniej od państwa (czyli od nas) i od rana pali fajeczki i popija piwko nie robiąc nic. Z drugiej strony masz sytuacje, że uzdolnione dziecko z biednej rodziny nie dostanie stypendium bo przychody rodziny przekraczają 20 zł niż stanowią przepisy - to jest dopiero paranoja. no jeżeli ktoś głosował na paliwo za 6 zł to co tu dużo mówić, nie można mieć pretensji. Ej no zacząłeś to powiedz bo ja dalej nie wiem na kogo trzeba było głosować , która partia miała 6zł w swoim programie a na którą trzeba było głosować , żeby paliwo było po 4zł ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 żeby paliwo było po 4zł no co ty,może wie na którą,żeby było po 2,50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 no co ty,może wie na którą,żeby było po 2,50 ... albo nawet 70groszy tak jak Egipcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi