Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre na prawde :) Tak właśnie kombinują potrafią rozwód mieć na papierku i wtedy matka nie pracuje i dostają kupę zapomóg z mopsu i gminy.Węgiel dają na zimę bo słyszałem właśnie o tym i co jak sprzedadzą znajomym :) Można powiedzieć że pieskie życie gościu ma :)

Edytowane przez Georgii

unimilek,ale tu nie ma z czego się cieszyć,on żyje z twojej,naszej pracy,właśnie przez takich cwaniaczków jest gdzie indziej bieda,u tych,co naprawdę mają kłopoty,ale nie potrafią tak główkować,z kolei państwo nie wszędzie i nie wszystko jest w stanie sprawdzić(choć wcale go nie bronię),musi być zasada zaufania,zresztą,większa kontrola wiązałaby się zaraz z oskarżeniami o państwo policyjne,że biurokracja itd.ten gościu,to dla mnie zwyczajny wrzód na d...e

społeczeństwa

Dobić Was jeszcze bardziej ??

Ostatnio podawali , że administracja dla przykładu 1 milona zł przeznaczonych na zapomogi pochłania 600tyś = czyli realnie 400 tyś trafia do potrzebujących z czego pewnie połowa to tacy kombinatorzy jak ten przykład na górze , ręce opadają

Dobić Was jeszcze bardziej ??

Ostatnio podawali , że administracja dla przykładu 1 milona zł przeznaczonych na zapomogi pochłania 600tyś = czyli realnie 400 tyś trafia do potrzebujących z czego pewnie połowa to tacy kombinatorzy jak ten przykład na górze , ręce opadają

to juz nie jest smieszne...

to jest porażka dla najbardziej potrzebujących to rozumiem od tego jest mops i dobrze ze pomagaj ale dla takich kombinatorów zamiast ubrać dzieci to komórka na ful wypasie kredytów nie musi płacić komornik morze go pocałować zgroza panowie zgroza:x:x:x:x

Najgorsze jest to, ze ludzie naprawde ciezko pracuja i nie maja do tego lekko, a dodatkowo (nie wiem jak we Wroclawiu, sam jestem szczerze mowiac ciekawy) w Ostrowie 95% pensji to 1386,- :| a gdzies tam w Polsce siedzi chlop z niepelnym podstawowym i gra cwaniaka...

ciesze się, że pracuje i zarabiam uczciwie pieniądze
ja w sumie też się cieszę, że mamy pracę i coś tam zarabiamy, ale chciałbym wygrać w totka i móc latać po całym świecie, nie pracując. Teraz była kumulacja 175milionów kr i nikt nie wygrał, chyba trzeba spróbować w środę :)

Mój mistrz! tak jest, nie ma to jak pomoc socjalna dla "najbiedniejszych". Głosujmy tak dalej to tak to będzie właśnie wyglądało:) a z drugiej strony jak odróżnić takiego frajera od kogoś komu np. choroba przeszkodziła czy inne życiowe zdarzenie.

To weź mnie oświeć na kogo mam głosować , żeby mój wybór gwarantował , że nie będzie dochodziło do takich wałów w rozdzielaniu pomocy społecznej ??

Czytalem to kilku osobom i smieszy...ale z drugiej strony jest prawdziwe.

Wiecie ze co 2 polska rodzina robi tu tak samo...tak,bo sie nalezy i tyle,Do tego troche przykombinuja i pod polskim sklepem zajezdza nowym e61,wysiada mama i dziecko ,tatus klika alarmem i ida na zakupy.Po zakupach wracaja do swojego domu czytaj ''wynajetego pokoju'' i tyle.Brytyjczycy robia podobnie tyle ze u nich konsumpcja pieniazkow odbywa sie inaczej,papieroski,ziolo,alkohol,crack,w domu syf,rachunki nie placone,czynsz nie placony,dresy nowe,zloto na szyi,tatuaze na glowie i jest cool!

To nie jest miejsce na dyskusję polityczną ale chodziło mi o to, że pochylanie się państwa nad "najbiedniejszymi" to jest paranoja. Z drugiej strony państwo nie ma (albo po prostu nie chce mieć) instrumentów przy pomocy których może zacząć działać i zlikwidować ten proceder. Co do głosowania: no jeżeli ktoś głosował na paliwo za 6 zł to co tu dużo mówić, nie można mieć pretensji. Tutaj nawet nie chodzi o rozdzielanie pieniędzy pomocy społecznej - takie wydatki trzeba ograniczyć no minimum! chcesz mieć nowy tel to na niego zapracuj, utrzymać samochód to też zapracuj a nie, że nad tym nie ma żadnej kontroli. Bo właśnie to nie polega na tym, że pracy nie ma :) - praca jest tylko facet dostanie 50 zł mniej od państwa (czyli od nas) i od rana pali fajeczki i popija piwko nie robiąc nic. Z drugiej strony masz sytuacje, że uzdolnione dziecko z biednej rodziny nie dostanie stypendium bo przychody rodziny przekraczają 20 zł niż stanowią przepisy - to jest dopiero paranoja.

To nie jest miejsce na dyskusję polityczną ale chodziło mi o to, że pochylanie się państwa nad "najbiedniejszymi" to jest paranoja. Z drugiej strony państwo nie ma (albo po prostu nie chce mieć) instrumentów przy pomocy których może zacząć działać i zlikwidować ten proceder. Co do głosowania: no jeżeli ktoś głosował na paliwo za 6 zł to co tu dużo mówić, nie można mieć pretensji. Tutaj nawet nie chodzi o rozdzielanie pieniędzy pomocy społecznej - takie wydatki trzeba ograniczyć no minimum! chcesz mieć nowy tel to na niego zapracuj, utrzymać samochód to też zapracuj a nie, że nad tym nie ma żadnej kontroli. Bo właśnie to nie polega na tym, że pracy nie ma :) - praca jest tylko facet dostanie 50 zł mniej od państwa (czyli od nas) i od rana pali fajeczki i popija piwko nie robiąc nic. Z drugiej strony masz sytuacje, że uzdolnione dziecko z biednej rodziny nie dostanie stypendium bo przychody rodziny przekraczają 20 zł niż stanowią przepisy - to jest dopiero paranoja.
no jeżeli ktoś głosował na paliwo za 6 zł to co tu dużo mówić, nie można mieć pretensji.

Ej no zacząłeś to powiedz bo ja dalej nie wiem na kogo trzeba było głosować , która partia miała 6zł w swoim programie a na którą trzeba było głosować , żeby paliwo było po 4zł ???