GrinarnE30 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zamierzam robić swoją e30 tzn. odrestaurowywać... Mam kilka pytań dotyczących tego samochodu (głownie częsci) Jeżeli zaczna to zrobie nowy wątek i będe wszystko wklejać 1. Myślicie że jak będe samochód szlifować, gruntować szpachlować robić podkład (samemu) i malować to nie odpadnie mi lakier? Może jakieś własne doświadczenia? 2.Skąd ludzie biorą częsci do samochodu typu - boczki na drzwi m-technik. Jest może jakiś sklep z nowymi częsciami do bmw? Czy ludzie robią sami? Jak wiecie coś na temat sklepów tego typu to piszcie linki... 3.Jakiś dobry podkład pod nadwozie i farba antykorozyjna? (najlepiej pewne, dobre) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ad.2. Internet i znajomi + ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrinarnE30 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 ASO, czyli firma która sie tym zajmuje i robi częsci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 ASO, czyli Autoryzoany Servis Obsługi... czyli BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrinarnE30 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ma ktoś stąd może w swojej e30 m52b28? Jak tam z tymi łapami sprawa wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 woz'u ma wsadzone B28 wiem ze ludzie robią na łapach z e36 m50/m52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Forum Miłośników BMW E30 .: BMW-e30.PL / MyE30.PL :. Zaloguj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wujek samo Zło_ Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Ad1. Jakoś malowałem już nie jeden pojazd i jakoś nic nigdy nie odleciało (szlifowanie szpachlowanie i cała blacharkę robiłem sam- jak i czym zrobisz tak będziesz miał, chodzi o uczciwość wykonania).Odpryski to co innego i o tym nie mówimy tutaj. ad2. wyjaśnione ad3. Ja używam Novola z chemii. Lakier jaki sobie kupisz tai będziesz miał. Ja mam przykre doświadczenia z Sikensem. Antykorozyjnie zabezpieczyć? Najpierw wydrzyj mechanicznie rdzę. Póżniej np fosol (ahhh te fosfolipidy) na to np podkład kwaśny na to rzuć sobie poliestrowy, podkład szlifowanko i kolorek (2 składniki 3 co tam kto chce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi