Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

moze nie do konca w temacie, ale z doswiadczenia wiem, ze jezeli ktos sie pyta o spalanie BWM w benzynie to raczej nie stac go na utrzymanie takie samochodziku

ale aby nie robic maxymalnego off´a to... miale e34 z takim silnikiem w autoamcie, spalanie wahalo sie miedzy 9 a 13 litrow, w e36 z racji jego gabarytow spokojnie zejdziesz o litr moze o dwa mniej, gazu nie mialem

silnik ma oznaczenie m50b25 - tak na przyszlosc ;)

tak jak pisze tazunio przy spokojnej to minimum 9 litrów a przy agresywnej to zależy co masz na myśli jak agresywnej ale i do 16 litrów dobijesz :lol: z tym że w 6 garach w e36 to czy kupisz 2,0 czy 2,5 czy 2,8 to zużycie jest bardzo podobne tylko moc większa

silnik bardzo dobry aczkolwiek lepszy 2,8 :lol:

Jeśli chodzi o spalanie gazu, to przy normalnej jeździe po mieście w manualu miałem zużycie na poziomie 10-12 litrów, ale bez trudu można dobić do 20 ;) , w trasie było koło dychy, ale jak się robiło morze w 4 godziny to potrafiło wyjść i 16 litrów gazu w trasie.

nieprzesadzajmy z tym spalaniem w b20 i b25 bo realnie różnica w spalaniu jest.Jeśli przesiadasz się z 1.8 to przy 2,0 będzie niewielka różnica wyczuwalna-mocowo.Z kolei to że lepiej kupić M50b25 wie już duzo osób-na tyle dużo że jadąc za b25 na 5 szt. to 4szt spalają olej i śmierdzi jak cholera.Także ja bym tylko uczulił żeby M50b25 dobrze sprawdzać.

Kolego spalanie 2.5 jest bardzo porównywalne do 1.6.Moje poprzednie 1.6 m43 102KM spalało przy butowaniu na mieście 12 litrów.2.5 M52b25 jeżdżąc tak samo miasto 13litrów.Obecnie e39 2.5 m52B25 miasto 13litrów trasa do 130km/h 7,8 litrów na maksa 10litrów.Jesli masz kupić BMW to raczej M50B25 lub M52B25.Pozdro.

zakupu auta nie sprowadzaj do wyboru silnika,oczywiście,że jest on w większości priorytetem,ale kieruj sie stanem tech,wyposażeniem i rocznikiem.ja gdybym miał w tej chwili do wyboru coupe 2,5 takie jak mam,a np sedanem 1,8 z maksymalnym wyposażeniem i ew. ori m-pak z końca produkcji to na pewno poszedł bym tym kierunkiem

Z drugiej strony jak ktoś patrzy na ekonomiczne spalanie auta przed kupnem to może niech skieruje chęć kupna innej marki.Moje zdanie jest takie czy pali mi 10 czy 15 to co za różnica.Przyjemność jazdy BMW a to nie są tanie rzeczy.Pozdro.

nie no masakra jakas.....

jak jesteś młody...nie masz rodziny....to napewno butujesz auto....bardziej lub mniej:D

2,5 spali ci niewiele więcej niż 1,6...naprawde niewiele.....co tankowanie to z dwa browary mniej wypite:D....myślisz ze to odczujesz??

bo ja wątpie....miałem e36 2,0 teraz mam zmodzone e30 z m50b25.....i spalanie przy normalnej jeździe jest naprawde podobne:)

za to komfort wyprzedzania, manewrowania......o ja cie........kręce:4::4::4:

jakbys kupował gotowe 2,5 to rozumiem jakbys kierował sie np stawką oc czy cos...ale żeby patrzec na to ile pali?? hehehe

TYLE ILE DO NIEGO WLEJESZ:D:D:D:D:D

uklon_bmwuklon_bmw