Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos sie orientuje co i jak z tym? Jakos ciagnie mnie ten rajd monte carlo starych kanciakow. Rozumiem, ze kazdy samochod z data produkcji do 1979 moze startowac??

Z Warszawy wystartował historyczny rajd Monte Carlo

...ok, cos tu mam. Kazd z tych fur, produkowana do 1980, czyli 1979 wlacznie, moze startowac:

ACM >> Automobile Club de Monaco

Wiecie moze o co im chodzi z dopiskiem na gorze, "non exhaustive list"?

Edytowane przez woz

Nie każdy, a start w rajdzie, to nie takie hop-siup.

Na pewno trzeba mieć pozwolenie od FIA. zaraz pogrzebię i wkleję dokładne warunki dla samochodów i kierowców.

EDIT:

Dobra, z tego co zrozumiałem, to żeby wystartować, trzeba skompletować TEAM, 2 samochody z rocznika 1955-1979 które masz na tamtej liście, wypełnić tonę papierów i wpłacić masę Ojro :D

Jeśli to Cię nie zniechęca, to napisz do tego gościa - Artur Burtan baart@interia.pl.

Swoim FIATem 128 Coupe startował już 2 razy.

Zresztą: Strona oficjalna - Artur Burtan Classic Rally Team - EAA - MPPZ - RMCH

Edytowane przez Nobody
  • Lubię 2

edit: troche zajęło mi napisanie tego posta :( - widzę, że już znalazłeś stronę :)

Wozu ciągnie Cię żeby zobaczyć czy wystartować?

A jak wystartować to jakim autkiem?

Tu masz stronę z informacjami:

ACM >> Automobile Club de Monaco

edit: troche zajęło mi napisanie tego posta :( - widzę, że już znalazłeś stronę :)

Edytowane przez sagui

Dzieki NobodyMan ;) Ale jak to team, 2 smochody z tamtej listy? Nie kumam? :drapie sie po lysej glowie:

Sagui, nie planuje startu bo mysle ze to niezle skomplikowany proces. Na dzien dobry chcialbym pojechac do tej Wawy i zobaczyc te furmanki, zeby wogole zerknac jak ten rajd wyglada ;)

Team czyli kierowca + pilot + mechanicy + samochód (dopuszczone są te, które są wyszczególnione na liście, którą dałeś w swoim poście) + 2gi taki sam samochód (jako dawca części/pojazd zastępczy, jeśli się dobrze orientuję) + pojazdy serwisowe :)

Team czyli kierowca + pilot + mechanicy + samochód (dopuszczone są te, które są wyszczególnione na liście, którą dałeś w swoim poście) + 2gi taki sam samochód (jako dawca części/pojazd zastępczy, jeśli się dobrze orientuję) + pojazdy serwisowe :)

Wyczytalem coz zupelnie innego, zreszta linka dostalem od Artura Burtana, ktorego linka do strony mi dales. crew of minimum 5 or maximum 10, znaczy ze samochody maja byc w grupach, lub teamach. Ale w kazdym samochodzie ma byc kierowca, plus minimum drugi kierowca (lub maks 2 codrivers, czyli 2-3 osoby w samochodzie). Ale co lepsze. koszt uczestnictwa? 4300 ojro od pojazdu :) Niezle jajca :P

Ech faktycznie namieszałem :oops:

Tak to jest, jak człowiek 2 dni nie śpi, a potem bierze się za tłumaczenie z obcego na swój język. Mea culpa :bag:

Dobrze przynajmniej, że na Burtana Cię nakierowałem i wyprowadził Cię z błędu :D

Ale ogolnie jak sie troche w to wczytalem, to niezla impra. Ale trzeba liczyc okolo 5000km w dwie strony, wiec bajury sporo, okolo 20tys za uczestnictwo. Nawet jesli to sie dzieli na dwie glowy, to wychodzi dobre 12 tysi za tydzien jezdzenia.. hehe, lepiej kupic e21 320i (takie sa dopuszczone) i sam sie wybrac do monte carlo i sie nawalic lolol