Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka.

Macie może MP3 w swoich furkach?

Nie pytam o modele nowsze nić powiedzmy 2004, bo tam to można było w serii łyknąć.

Pytam o jakiś niedrogi patent, albo samodzielne podłączenie czytnika kart, wyjścia AUX, numery seryjne zmieniarek które odtwarzaja MP3 itp.

A tak przy okazji - ktoś widzi tu foto, czy mój kmp jest kulawy jakiś?

BMW Forum :: BMW Sport :: Zobacz temat - [E39] Reverse RDS z mp3 ;)

ja próbowałem u siebie podpiąć AUX ale nic z tego nie wyszło

ja próbowałem stąd Let's DIY aux input cable. - E46Fanatics

ale mimo że mam SW53 to radio jeszcze musi być podobno po 09/2002 żeby hulało... :(

możecie podać numery seryjne zmieniarek przed 2003 rokiem które bujają MP3?

Szybko - Tania - Bezinwazyjnie

na popularnych portalach aukcyjnych w dziale carAudio -wejdz w dzial -Transmitery

Tu masz przyklady:

TR33 TRANSMITER 1.8 MP3 MP4 LCD CZYTNIK SD DO 16GB (1947175513) - Aukcje internetowe Allegro

TRANSMITER FM LCD MP3 USB SD EQ 16GB wyprzedaz-60% (1980935822) - Aukcje internetowe Allegro

transmiter to sam sobie możesz zrobić, z mocniejszą anteną.

Niektóre mają też jack'i. Jack to fajny patent - podłączasz fona i masz zestaw głośnomówiący, muza z karty itp. Jednak fajnie byłoby podpiąć jacka ze sterowaniem (przód/tył) i obsługiwać z kierownicy :) eeeeech, rozmarzyłem się...

Soul - masz jakiś patent do Businessa z kaseciakiem przed 09.2002 i z SW 53?
Jesli radio nie jest uszkodzone to słynne emulatory działają bez problemu. Kolega Energy ma betke z 99 podpiął emulator i wszystko lata jak ta lala. Nie powinno być problemu z Twoim radiem. Wiem wiem... cena nie jest atutem w tym wypadku, ale na pewno problemu z odtwarzaniem nie będziesz miał i dodatkowo jak masz MFL to będzie można sterować tym sprzętem.

P.S. Może coś przegapiłem ale nigdy nie spotkałem się ze zmieniarką przed 2003 rokiem która czyta MP3.

Aha i jeszcze jedna sprawa. Oczywiście można zrobić tak żeby tylko kabelek był podłączony do radia tylko że na odpowiedni pin w radiu trzeba zasymulować istnienie zmieniarki. Nie do końca polecam to rozwiązanie ponieważ łatwo w ten sposób uszkodzić radio a naprawa uszkodzenie niestety nie jest tania.

Edytowane przez 5oul

jak szukałem czegoś do siebie tak żeby zostawić seryjne radio. bo jest ładne i pasuje do deski . to kupiłem x carlink (emulator zmieniarki) dałem coś ok 400zł ale mam sterowanie z kierownicy nagrywam kiedy chce piosenki na pen drive lub karte pamięci:) sprzet jest wielkości paczki fajek:) schowany sprytnie w schowku:) niestety w e39 nie pokazuje czsu utworu i nazwy piosenki ( tzn jak przełącze na kierownicy to na licznikowym wyświetlaczy pokazuje nazwe piosenki) niestety mam wypalonych pare pikseli i nieraz ciężko coś odczytać:) hehe happy_bmw jeśli byś podjechał na ostatniego spota to możesz zobaczyć o co kaman:) lub filmik mogę ci nagrać z działaniem tego sprzętu:) :4:

Postaram sie wpaść, choć z Koleżanką Małżonką ciężkie negocjacje. Każdy facet to cwaniak w aucie na drodze, ale w domu uszy po sobie i ogon pod siebie :)

Chyba jednak stanie na X-carlink - działa b.dobrze z tego co się naczytałem i zawsze można zabrać do następnego auta (a działa w każdej bumie :))

no i montaż bezinwazyjny, a jestem przeciwnikiem prucia auta otwornicami, plazmami i innymi brzeszczotami... :)

• 1 miesiąc temu...