szakal80 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witam u brata wystpail taki problem,zapala auto silnik pracuje na wolnych obrotach,do momentu az zlapie odpowiednia temp czyli wskazowka stoi w pionie(robi tak czesto w tym czasie cos tam dlubie w domu itd do wczoraj nie bylo problemu)nie wiem jak ogrzewanie zachowuje sie w czasie jazdy.Motorownia ma juz swoja temp a w kabinie dmucha zimne powietrze,ale jak sie ja potzryma na okolo2 tys obr przez okolo 30sekund wskazowka temp spada(nie wiem do jakiej pozycji)zaczyna dmuchac cieple wskazowka wstaje do pionu i problem znika,ponownie pojawia sie kiedy auto ostygnie.Czy ktos mial podobny problem i czy moze ktos wie co jest przyczyna problemu.Podziekowal zgory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 dodam ze silnik to 2.0 bezyna z 2000r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 ja stawiam na zapowietrzenie ukł chłodzenia - pytanie ile czasu i przy jakiej temp potrzebuje żeby się nagrzać i jaką temp silnik osiąga przy wskazówce w pionie. Ja zauważyłem że termostat mam walnięty po spadku temp przy stałej (dużej) prędkości i teście nr 7 na zegarach - wskazówka stała praktycznie w pionie, a czujnik pokazywał 68-74 st, czyli sporo za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 dokładnie wskazówka ma dużą tolerancje:) 5oulowi stała w pionie ale na teście miał chyba 113stopni!! aż zbiornik wyrównawczy strzelił!:!) też bym stawiał na zapowietrzony układ chłodzenia!!! być może przed zimą zalano nowym płynem i nie odpowietrzono:)8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 nie wiem czy na chłodnicy od nagrzewnicy nie masz odpowietrznika, podaj końcówkę VIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 z winem jest lipa bo mlodego nie ma w kraju,termostat i plyn byl wymieniany w zeszlym roku,uklad byl odpowietrzony dobrze,moze rzeczywiscie sie cos lekko przypowietrzylo bo ostatnio mowilcos ze dolewal sam juz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 turas, sedan, cupeja? automat, manual? miesiąc produkcji i silnik M52/M54? wtedy damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 touring,motor m52,manual,2000r,miesiac 99% styczen ale moglem sie pomylic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 RealOEM.com BMW E46 320i water hoses/water valve jest zawór odpowietrzający nagrzewnicę, ale dostęp będzie tragedia raczej. Nr 2 na schemacie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 podziekowal i oczywiscie piwko stawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 daj znać czy pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 nie pomoglo ale nie ma czasu na walke,mlody wali do norwegii juz w piatek,i nie bardzo jest czas bedzie to gnebil u siebie,jak bede wiedzial co bruzdzilo napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi