beaver79 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Witka. Dziś zabrałem się ambitnie za wymianę termostatów (główny i AGR/EGR), zleciał wentylator, zawór i termostat EGR, "chłodniczka" i .... zonk. okazało się że termostat główny jest złapany do bloku zamiast normalnej "10" na Torxa WEWNĘTRZNEGO T9. Pełen optymizmu dosiadłem Lanosa 1,5 podtlenek butanu rodziców i po chwili mocowania się z manualem w skrzyni "doleciałem" do miasta. A tu KUPA. Wszystkie zestawy Torx nasadki, płaskie oczka itp. są oprócz T9. Znakomita większość zestawów zaczyna się od T10 w górę, znalazłem kwiatka T6, T7, T8, T10, T11, T12. o pojedynczych zapomnijcie. Wszystkie 4 śruby wyglądają na ori, nie ruszane. i moje pytanie: Czy macie jakiś pomysł, namiar na sklep który ma to w sprzedaży? Oglądałem nawet zestawy za ponad 300 PLN, ale w żadnym nie ma "dziewiątki" W wielkiej desperacji mogę nawet pożyczyć od kogoś tą nasadkę na odkręcenie i wkręcenie normalnych - zrewanżuję się. Błagam, pomóżcie, Mojej Małej jest jeszcze zimno, i jak tak dale pójdzie to wyląduje u mechanika, albo zimę na kołkach spędzi... PS. Mój silnik to M57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Nabij 10tkę i po kłopocie A tak serio to 9tki występują najczęściej w małych kompletach od T04 do T09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 co wy macie za sklep??? wszystko można kupić napewno nie mają??? dziwne?? http://www.nokaut.pl/pozostale-narzedzia-elektryczne/klucz-torx-9mm-stanley.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 do T08... 10 jest luźna, może pójdzie, może nie, a 8 nie wchodzi - stąd podejrzenie że to 9. O co chodzi z oznaczeniami T, H, E itp? może coś innego podpasuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 (edytowane) co wy macie za sklep??? chodzi o nasadkę wewnętrzną - bity to nie kłopot Chodzi o coś takiego, z oznaczeniem "T", chyba że jest jakiś zamiennik "H", "E" itp http://skleprolniczy.pl/towar.1038.yato.nasadki.torx.w.metalowej.kasecie.YT-0521.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2011-12&utm_content=1038#nclid=8d8a2350f5e751a60193f0d953a8a1d1 Edytowane 16 Grudnia 2011 przez beaver79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 aaaaaaa nie doczytałem:) sory:) no to troche gorzej bo zestaw mały 70zł:shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Beaver to trochę nie dopisałeś tego bo zwykły torx to właśnie to co wkleił Dyziu A to co szukasz to Torx-E Tyle , że faktyko lekka lipa widzę z dostępnością 9tki Sprawdzałeś na realoem co to za śruba występuje w tym elemencie , może to jeszcze coś innego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 nieraz odkręciło mi się większym kluczem więc myśle że dasz rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 (edytowane) w realoem nie jestem pewien, ale wszędzie w instrukcjach jest na klucz 10 A to co szukasz to Torx-E no właśnie coś nie halo, bo wszystkie które miałem dziś - 6-cio kątne gwiazdki miały oznaczenie T. jak mi babka wyjęła H czy E - nie pamiętam to był ze 2 razy większy - dlatego pytam czy ktoś się w tym orientuję. Dla przybliżenia rozmiarów - zwykła nasadowa 7-mka się lekko na niej (śrubie) blokuje - ale za słabo dopisałem, dopisałem "WEWNĘTRZNY" Edytowane 16 Grudnia 2011 przez beaver79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 coś mi się w głowie obija że takie cuś idzie odkręcić kluczem oczkowym ale reki uciąć nie dam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wujek samo Zło_ Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Polecam odwiedzić Lidla - jest fajny zestaw kluczy - wszystkie nietypowe (tzn dla mnie 9,11,14 czy 15 to typowe ale mało już używane. Całość coś koło 200zł -narzędzia dobre śmiało do zastosowań pół profesjonalnych można brać. Oznaczenia o które pytasz to: T to śruba o łbie przystosowanym do stosowania kluczy trzpieniowych E to śruba o łbie przystosowanym do stosowania kluczy nasadowych H śruba (często soczewkowa) z nacięciem krzyżowym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 trop jest dobry, ale dojścia jest na małą grzechotkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 no to lecę jutro zobaczyć. Masakra jakaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 byłem wczoraj, ale nic takiego nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 No to powiem że nigdy nie widziałem takiego Torxa. Znaczy się widziałem... nawet mam... tylko nie w rozmiarze E9. Nawet Facom nie ma tego w swojej ofercie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 faktycznie lipa z tym kluczem, znalazłem tylko jeden zestaw z nim i to za 200zł http://pl.rs-online.com/web/p/products/4992537/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 nie jestem pewien że tam jest. W poniedziałek popytam mechaników w firmie, w końcu też niemcy. a jak nie to 6-kątne oczko, i MAGiem do bita - powinno pójść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 no właśnie, oni mają fajne zestawy kluczy, 6ką też moim zdanbiem odkręcisz bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wujek samo Zło_ Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 (edytowane) Kolego Beaver poszukujesz: Klucza nasadowego do śrub typu Torx "E" o rozmiarze T9- tak? Jeśli całość nie jest jakoś szczególnie pilna i możesz poczekać do powiedzmy wtorku to poszukam takiej nasadki swoimi drogami bo mam dostęp do rożnych katalogów, firm i ogólnie "dziwnych" sprzętów. Możesz odnaleźć tą śrubę w realoem? Bo tak patrzę i patrze i nie wierzę żeby tak życie sobie Bmw utrudniało. Edytowane 17 Grudnia 2011 przez _Wujek samo Zło_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 byłoby super http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL81&mospid=47545&btnr=11_2842&hg=11&fg=35 śruba 4 albo 10 - stawiam na 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 tu masz zestawik,którym to(i nie tylko to )odkręcisz http://moto.allegro.pl/nasadki-spline-20szt-nasadka-yato-8-32mm-faktura-i1992297870.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 zestaw super, ale nadal nie mam pewności że podpasuje. spline'y sa też połówkowe i nie wszystkie połówki sa w kompletach - jak patrzę na tabele rozmiarów to E9 wychodzi mi w okolicach spline 6,5-7,5 a prawie żaden zestaw tego nie ma. Jak zwykle - dlaczego tego nie zwymiarowałem zanim złożyłem auto??? teraz będa kombinacje alpejskie... A co do zestawiku to i tak się chyba szarpnę - niezły patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 nie no, musze znaleźć coś mniejszego, tak od 6-tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 ja napisałem do Mikołaja,żeby mi kupił:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Pani Mikołajowa powiedziała że E60 nie dostanę a jest ładna 535 do wzięcia, eeeeech. Trzeba swoją ogarnąć i polatać jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi