bultan Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 ja myślę że to nie wyjdzie tak jakbyśmy sobie życzyli ,ale akcja fajna. http://moto.onet.pl/1654095,1,protest-przeciwko-rosnacym-cenom-paliw,artykul.html?node=2:arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Z kijkiem na czolgi, spoleczenstwo nie ma i nie bedzie mialo zadnego wplywu na ceny paliw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Po prostu walka z wiatrakami:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 spoleczenstwo nie ma i nie bedzie mialo zadnego wplywu na ceny paliw Niestety, niektórzy dalej wierzą, że my tu coś możemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Z kijkiem na czolgi, spoleczenstwo nie ma i nie bedzie mialo zadnego wplywu na ceny paliw Po prostu walka z wiatrakami Niestety, niektórzy dalej wierzą, że my tu coś możemy... Tak, najlepiej pokornie jak cielęta jechać na stacje i grzecznie tankować :bag::bag: Jeszcze trochę i ludzie naprawdę wyjdą na ulicę, wszystko jest coraz droższe a zarobki stoją w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Jak słusznie ktoś zauważył w tym artykule, nie rząd tutaj jest winny. Ceny wzrosły bo dolar i baryłka ropy są drogie. To że przy tym więcej płacimy podatku i akcyzy jest skutkiem ubocznym i tak naprawdę nasz rząd mógłby tylko jedno zrobić rzeby obniżyć ceny. Przede wszystkim wzmocnienie złotego vs $. Z tego co wiem ropę kupujemy najtaniej z rosji, więc tu już wiele nie da się zdziałać. Edytowane 16 Grudnia 2011 przez 5oul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 jestem zwolennikiem akcji typu, nie tankujmy w danym dniu aby koncerny poczuly bolaczki. Ale nie akcje typu "tankujmy za zlotowke, zaplacmy, znowu za zlotowke, zaplacmy...i tyle razy ile nam sie to uda". Po pierwsze nie chcialbym jak kretyn tankowc 1/6 litra za kazdym razem i przeznaczyc na te akcje pol dnia, a co njwazniejsze, nie chce blokowc innym uzytkownikom ktorzy sie spiesza dystrybutora. Po co ktos kto jest tak samo w****iony na ceny paliwa jak my a ma swoje inne sprawy, ma czekac 2 godziny az skonczymy nasz protest? Zreszta, kto tu lepiej wychodzi, koncern ktory praktycznie tego nie poczuje? czy my, marznac przy dystrybutorze i jeszcze na dodatek w****iajac innych niewinnych osob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa99 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 tankowac i tak bendziemy musieli ile by te paliwo nie kosztowalo ale wkoncu trzeba wyjsc i pokazac ze nam sie to niepodoba niech zobacza ci na gorze ze to juz jest przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 do tankowac i tak bendziemy musieli ile by te paliwo nie kosztowalo ale wkoncu trzeba wyjsc i pokazac ze nam sie to niepodoba niech zobacza ci na gorze ze to juz jest przesada dokładnie popieram cię trzeba coś z tym zrobić jak będziemy stać w miejscu to i nie ruszymy dupy to nic nie zdziałamy i dalej będą nas kopać po dupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Tak, najlepiej pokornie jak cielęta jechać na stacje i grzecznie tankować A co mi innego pozostaje? Wbrew pozorom paliwo to po czesci powod moich zarobkow, wiec ja nie mam czasu na branie udzialu w jakis akcjach, a uwazam, ze ta akcja jest naprawde bezsensowna, jak Woz wyzej napisal, mi by osobiscie siadlo jakbym mial jechac dajmy na zaladunek (a przewaznie w tych przypadkach nie ma czasu na pitolenie) a w kolejce stalo by 20 samochodow, ktorych kierowcy znalezli zloty pomysl tankowania po kropli, do tego proponuje placic karta, wiecej szkody niz pozytku... Nie wiem czy mi sie wydaje, czy nie, ale czasem nie bylo tak, ze zanim weszlismy do UE to te wszystkie ceny byly naprawde przystepne? A podwyzki zaczely sie dopiero po wejsciu w czlonkostwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Nie wiem czy mi sie wydaje, czy nie, ale czasem nie bylo tak, ze zanim weszlismy do UE to te wszystkie ceny byly naprawde przystepne? A podwyzki zaczely sie dopiero po wejsciu w czlonkostwo? Dobrze Ci się zdaje bo wysokość minimalnej akcyzy na paliwa dostajemy z UE stąd nasza cena to prawie tyle co u Niemców. Niestety na cenę paliwa przy powiedzmy 5zł złotych podatek to 2,50zł więc to najłatwiejsza forma opodatkowania wszystkich obywateli .... Tym bardziej zastanawia mnie to czemu wszyscy kierowcy nie potrafią się zgrać i zrobić roz******lki tak jak górnicy , hutnicy , pielęgniarki i nauczyciele .... stanowimy największą grupę ludzi w kraju i co i kicha Z tym tankowaniem za 1grosz to abstrakcja i tak na prawdę ***** to daje , chyba , że na jakiejś wiosce gdzie jest jedna stacja benzynowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Ja tam bym nie miał nic przeciwko, żeby paliwo kosztowało te 6zł jak w całej Europie, ale do ****a pana czemu wypłaty nie są europejskie? Głupie 5 tyś.zł na rękę za czciwą pracę dla fizycznego pracownika i miliony nas wrócą do Polski, będą tankować to drogie paliwo, budować domy, płacić podatki itd. Jak ja tutaj za jedną wypłatę mogę kupić prawie 1500 litrów Pb 95, a w Polsce uczciwie pracujący "fizol" kupi może 250litrów to sorry, ale nie chcę tam wracać. Ostatnio coraz rzadziej się cieszę z wyjazdów do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wujek samo Zło_ Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Dziwnym trafem parę lat temu jak baryłka ropy na światowych rynkach była rekordowo tania (bodajże 2008) to u nas ceny samej ropy która jest znacznie tańsza w pozyskaniu niż benzyna ostro zapi...lała w górę a benzyna ją dzielnie goniła... Dziwnym trafem u największych terrorystów świat galon kosztuje około 2$ a mamy taki wielki kryzys ponoć... Dziwnym trafem "mumia ełropejska" narzuca nam to i tamto w kwestii cen np paliw a jednocześnie nie narzuca żadnych wytycznych co do np zarobków czy świadczeń a ponoć wszyscy jesteśmy równi w tej "ełropie" Dziwnym trafem historia zatacza koło- pamiętacie RWPG ? Dziwnym trafem wieszczę schyłek najbardziej bandyckiego ustroju świat jaki człowiek zdołał wymyślić... :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 JA tam się nie znam, ale ta łunifikacja zabija łunię od środka. niemcy, francole i kilka inny państw chciało rządzić europą sterując gospodarkami słabszych ekonomicznie państw, ale nie przewidzieli greckich, włoskich i hiszpańskich nierobów i nagle z dobrze prosperującego związku stali się urzędem pracy dla bankrutów. Nie mówię "Nie" unii, ale ja mówi WSZ - jeżeli narzucają minimalne ceny, to powinni też narzucać minimalne zarobki. Teraz PLN i tak jest w miarę stabilna i mocna, ale masakre podejrzewam kiedy przyjmiemy euro. Wtedy ceny mogą nas lekko zabić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 a ja dalej wam mówię że będzie wojna :4: pogadamy za 2 lata happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Niestety na cenę paliwa przy powiedzmy 5zł złotych podatek to 2,50zł więc to najłatwiejsza forma opodatkowania wszystkich obywateli .... Tym bardziej zastanawia mnie to czemu wszyscy kierowcy nie potrafią się zgrać i zrobić roz******lki tak jak górnicy , hutnicy , pielęgniarki i nauczyciele .... stanowimy największą grupę ludzi w kraju i co i kicha nic tylko sie pod tym podpisac... taka prawda. wiekszosc grup spolecznych ze wzgledu na wykony zawod itp potrafia sie zjednoczyc i oprzec "systemowi"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wujek samo Zło_ Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Ciekawe jest np jeszcze to że: W krajach takich jak: Belgia i Holandia będącymi w "mumii" Bruksela niejako dopłaca do sławetnego "elpidżi" jako do paliwa najbardziej ekologicznego (w porównaniu do pb i on)... Dziwnym trafem jak w Polszy nierząd kombinuje jak tu podnieść akcyzę a co za tym idzie cenę gazu- Bruksela nic nie mówi...Nooo helloooo jesteśmy w "mumii ełropejskiej". Co nagle Bruksela zapomniała o Polsce? Wiecie co jest jednym z wyznaczników rozwoju państw? Stosunek długości dróg ilości pojazdów i liczba mieszkańców. Słowem im więcej dróg i samochodów na jednego mieszkańca tym lepiej, w stanach jak dobrze pamiętam na jedną osobę przypada 3 pojazdy. U nas dąży się chyba do cofnięcia w rozwoju- zwiększenie cen paliw pociągnie za sobą zmniejszenie liczby pojazdów, powiedzmy sobie szczerze, że niektórych po prostu nie będzie stać na użytkowanie i eksploatację. Wszystko nam zdrożeje nie tylko paliwo. Wynagrodzenia stoją w miejscu, albo wynagrodzenia zaczną relatywnie rosnąc w stosunku do cen (co może doprowadzić że po bułki i masełko będziemy chodzić z torbą podróżną banknotów) albo "dzień w którym powstaną barykady" i będzie tak jak Jokeymiras pisze- coś ktoś będzie musiał ustąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Tym bardziej zastanawia mnie to czemu wszyscy kierowcy nie potrafią się zgrać i zrobić roz******lki tak jak górnicy , hutnicy , pielęgniarki i nauczyciele .... stanowimy największą grupę ludzi w kraju i co i kicha Jak widzisz to sa grupy zawodowe, wiec do takiego strajku powinni przystapic wlasciciele firm transportowych i spedycyjnych, taksowkarze, kurierzy itp. Ludzie, ktorzy jezdza bo dojezdzaja albo po prostu musza nie z racji wykonywanej pracy nic nie zdzialaja, za male jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 pamiętacie RWPG ? my byliśmy w RWPG,załążkiem Unii było EWG,istnieje wiele teorii spiskowych,w których jest wg.mnie dużo prawdy,istniało i istnieje kilka ważnych stowarzyszeń,do których należą najbogatsi,i mający największy wpływ na losy świata(pomijam Illuminatów,ale to nie jest sf Dona Browna),weźmy taki Klub Rzymski,to tam powstał plan powstania Uni Europejskiej,albo taki Klub Bilderberg, "Członkowie Grupy Bilderberg zarządzają bankami centralnymi i dzięki temu są w stanie ustalać stopy procentowe, podaż pieniądza, ceny złota, a także to, które państwo otrzyma kredyt. (...) Każdy amerykański prezydent od czasów Eisenhowera należał do Grupy Bilderberg, choć nie chodzi o to, że uczestniczył w spotkaniach osobiście ale wysyłał na nie swoich przedstawicieli" oficjalnie spotykają się do dziś ,co roku,a słyszy się,że ich głównym celem,jest jak największe ograniczenie wzrostu populacji ludzkości,a nawet jej maksymalne ograniczenie,nawet o kilkadziesiąt procent(uzasadniają to kończącymi się zasobami naturalnymi,zanieczyszczeniem środowiska), więc biorąc pod uwage ich założenia i możliwości(bankierzy,politycy,prezydenci największych państw,najbogatsi ludzie na świecie,a,mówi się,że założycielem był Rockefeller)to nie wróży to nam ciekawej przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Cóż - też mi się ceny paliw nie podobają, też myślę, że trzeba coś z tym zrobić, ale urwałbym łeb przy samej (_!_) inteligentowi, który by mi po złotówce płacił za paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Powiem tyle. Dla mnie to spisek przeciwko BMW i paleniu kapci !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi