Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Moją e39 z m62b35 męczą usterki, za które nie wiem jak się zabrać, aby je wyeliminować. Te usterki to:

-błąd 108-Obwód otwarty ,

-ciągłe napięcie zasilania,

-Błąd 204-EWS 3.3przechowywanie sekwencji losowej,

-Błąd 27-addytywna adaptacja mieszanki (obr.jałowe) bank1,osiągnięty limit kontrolny,

-błąd 32-funkcja ,kontrola prędkości biegu jałowego,

-błąd 26-multiplikatywna adaptacja mieszanki (obc.częściowe),bank 1, osiągnięty limit kontrolny,

-błąd 34-multiplikatywna adaptacja mieszanki.

Może ktoś spotkał się z tymi błędami i je wyeliminował? Za każde info wielkie dzięk

ja tam stawiam na przepływkę. Bo raczej nie sterownik silnika

PS. Spróbuj odpiąc przepływkę powietrza na początek, pokasuj błędy i spróbuj odpalić. Jak wywali Ci tylko błąd MFL to jesteś w domu. Jak nie to drugi w kolejności jest przepływ od baniury

• 3 miesiące temu...

Dzięki za info! Większość błędów wyeliminowałem, okazało się, że winna była instalacja lpg. Obecnie pozostały mi błędy nr 34 i10. Wrzucam screen z inpy, może coś powiedzą. Dziwi mnie nierówne spalanie cylindrów 3 oraz 5.Świece wymienione były 3 tyg. temu. Po rozgrzaniu różnica jest mniejsza, ale nadal występuje. Czy poprawnie działają sondy? Pzdr [ATTACH=CONFIG]19018[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19019[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19020[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19022[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19023[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19024[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19017[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19021[/ATTACH]

Ogólnie auto pracuje dość równo, minimalne wibracje, natomiast dziwią mnie niskie obroty około 500 po rozgrzaniu. Sporadycznie zdarza się, że muszę ją kręcić z rana ze dwa razy zanim odpali. Ogólnie niepokoi mnie ta nierówna praca na 3 oraz 5 cylindrze. Sprawdzałem szczelność dolotu, wszytko ok,odma też ok. [ATTACH=CONFIG]19035[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19036[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19037[/ATTACH]

Gość dirty.73

dżizes,wiecie ile ja trułem Adminowi o dział diagnoza komputerowa?żeby takie rzeczy w kupie były?przenieście ten temat,a co do błędów,sprawdź świece i cewki na tych cylindrach,być może sondy wyłapują jakieś problemy z zapłonem,jeśli błędy dalej będą występować,zainteresuj się sondami

Miałem podobne zachowanie auta ciężko paliło to czujnik wału był ale jak błąd pokazuje tylko sondy to sprawdź może gdzieś kabel się urwał przy którejś z sond u mnie tak było i auto świrowało a potem zalałem świece i już nie odpaliłem :)