sicin Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witam! Dziewczyna postanowiła sprawić mi pod choinkę radio CB, z czego bardzo się cieszę (zacząłem zbierać mandaty...). Będzie to moje pierwsze radyjko - wiem, że najważniejsza jest antena i musi być dobrze dobrana. Przeglądam internet w poszukiwaniu porad od 3 dni i postanowiłem zapytać o zdanie Was:) nie jestem zawodowym kierowcą wiec nie potrzebuję radia za 1000 zł - max cena to 400 zł. Chcę, żeby nie szumiało jak głupie no i zasięg w miarę dobry. Czy taki gotowy zestaw jest/może być dobry - http://www.cb-radio.info.pl/sklep/radiotelefony_cb_radio/zestawy_cb_radio/rid,673.html Proszę o porady:) Pozdrawiam! p.s. przepraszam, jeżeli temat taki już istnieje (szukałem ale nie znalazłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 słabo szukasz:) po wpisaniu CB radio w szukajce.... na 2 str jest ten temat http://www.maxbimmer.pl/threads/16128-CB-Radio-antena?highlight=CB+radio :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zalezy jeszcze czy chcesz radio na stale, czy przenosne. Nie jestes zawodowym kierowca, wiec dla mnie odpowiedz jest oczywista - przenosne. Antena na 100% i innej Ci nie bede polecal - President Misouri. Jedna hula juz od 3 lat u mnie i nadal jak nowka, odbior super, zasieg super. A z odbiornikow to rozejrzyj sie za Intekiem albo Yosanem (z czego tutaj do przenosnego proponuje Inteka, chyba niecale 200zl kosztuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zalezy jeszcze czy chcesz radio na stale, czy przenosne. Nie jestes zawodowym kierowca, wiec dla mnie odpowiedz jest oczywista - przenosne.Antena na 100% i innej Ci nie bede polecal - President Misouri. Jedna hula juz od 3 lat u mnie i nadal jak nowka, odbior super, zasieg super. A z odbiornikow to rozejrzyj sie za Intekiem albo Yosanem (z czego tutaj do przenosnego proponuje Inteka, chyba niecale 200zl kosztuje). mam te anteny w 2 autach i naprawde dają radę [-cena ;nowa ok 250 pln:cry:] jedna z anten chodzi w bmw z radiem presidenta [harry 2] a druga w audi z jakimś tanim alanem . wielkiej różnicy pomiędzy tymi zestawami nie widzę. spróbuj znależć sobie unidena 520xl[te same bebechy co president ,a cena o wiele niższa ,musisz wiedzieć tylko że ten uniden nie ma deklaracji zgodności [homologacja] ale kogo to obchodzi:lol:] anteny [missuri]szukaj na alegro w używanych ;czasem coś się trafia za dobrą kasę w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 spróbuj znależć sobie unidena 520xl[te same bebechy co president ,a cena o wiele niższa ,musisz wiedzieć tylko że ten uniden nie ma deklaracji zgodności [homologacja] ale kogo to obchodzi] Przemo ma racje co do Unidena, ja mialem w swojej karierze 2, obydwa graly z Misouri swietnie, jest jedno ale. Nie bierz Unidena, bo zgodnie z jakas tam dyrektywa od nowego roku policja Ci to radio moze zarekwirowac, poza tym, ja np. bylem ciagany po komendach z wyjasnieniami, skad, dlaczego i w jaki sposob... Wiec jesli nie chcesz sobie robic klopotu to odpusc sobie to radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 A mi się wydaje że taki zestawik jak na początek powinien wystarczyć.Na pewno przy takiej krótkiej antenie nie będzie ściągać tak daleko jak jest napisane w opisie.Powiem tylko że zaczynałem od inteka potem były trzy różne alany.ale od dłuższego czasu używam presidenta i jak na razie nie zamierzam zmienić na inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Jak jezdzisz np przewaznie w weekendy to musisz miec pozadny zasieg bo sie niczego nie dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sicin Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 A co powiecie Panowie na president teddy asc + antena midland ml -145 ??? znalazłem w dobrych cenach i opinie też dobre ten sprzęt zbiera Zgadza się, zawodowym kierowca nie jestem ale jak już mam kupować to wole to 100 zł dołożyć i mieć święty spokój (5 lat gwarancji?!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Ja tak jak Ci Witku mówiłem kupiłem Alana i antene sirocco 60cm i jest na prawdę OK. Presidenty są z najwyższej półki i nie ma co ukrywać że jest to hi-end także nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sicin Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 hahaaa no prosze! to nie ja sie uparłem na tego presidenta:) ktoś od Marty (kuzyn chyba) ma taki zestaw no i mi o nim mowi. Ja pytalem (ba! nawet dzwoniłem do Ciebie) zeby cos tanszego ale dobrego znaleźć. jak już w końcu będę miał to upragnione CB to się pochwalę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 No bo president to taki full wypas, więc namawianie jest uzasadnione. Ja na swojego alana nie narzekam ba! nawet sobie chwalę bo majątku nei kosztował a swoją funkcję spełnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 No bo president to taki full wypas, więc namawianie jest uzasadnione. Ja na swojego alana nie narzekam ba! nawet sobie chwalę bo majątku nei kosztował a swoją funkcję spełnia. nic tylko poprzec... ja dostalem radio midland alan 199A i do niego mam bata midland 145cm i nie moge powiedziec zlego slowa na ten zestaw. zasieg bardzo duzy, odbior czysty, jestem zadowolony i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Najważniejsze to wystroić sprzęt po montażu i się Cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 tylko aby mniej "baranów" było na kanale 19,którzy puszczają muzykę zagłuszają i są wulgarni ,to chyba jedyna wada jaką ma radio CB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Cb radio ja jeżdze z zestawem w samochodzie : radio President JOHNNY II, Antena WILSON "LITTLE WIL" 5W Zestaw sprawuje się perfekcyjnie ale jak bym jechał za granice odpada nie ma AM. Zasięg mojego sprzętu około 20km wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Cb radio ja jeżdze z zestawem w samochodzie : radio President JOHNNY II, Antena WILSON "LITTLE WIL" 5WZestaw sprawuje się perfekcyjnie ale jak bym jechał za granice odpada nie ma AM. Zasięg mojego sprzętu około 20km wystarczy 20 km zasięgu z tej antenki? chyba z Kasprowego kolego...:4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 20 km zasięgu z tej antenki? Po co telefony lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi