Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dziewczyna postanowiła sprawić mi pod choinkę radio CB, z czego bardzo się cieszę (zacząłem zbierać mandaty...). Będzie to moje pierwsze radyjko - wiem, że najważniejsza jest antena i musi być dobrze dobrana. Przeglądam internet w poszukiwaniu porad od 3 dni i postanowiłem zapytać o zdanie Was:) nie jestem zawodowym kierowcą wiec nie potrzebuję radia za 1000 zł - max cena to 400 zł. Chcę, żeby nie szumiało jak głupie no i zasięg w miarę dobry. Czy taki gotowy zestaw jest/może być dobry - http://www.cb-radio.info.pl/sklep/radiotelefony_cb_radio/zestawy_cb_radio/rid,673.html Proszę o porady:)

Pozdrawiam!

p.s. przepraszam, jeżeli temat taki już istnieje (szukałem ale nie znalazłem).

Zalezy jeszcze czy chcesz radio na stale, czy przenosne. Nie jestes zawodowym kierowca, wiec dla mnie odpowiedz jest oczywista - przenosne.

Antena na 100% i innej Ci nie bede polecal - President Misouri. Jedna hula juz od 3 lat u mnie i nadal jak nowka, odbior super, zasieg super. A z odbiornikow to rozejrzyj sie za Intekiem albo Yosanem (z czego tutaj do przenosnego proponuje Inteka, chyba niecale 200zl kosztuje).

Zalezy jeszcze czy chcesz radio na stale, czy przenosne. Nie jestes zawodowym kierowca, wiec dla mnie odpowiedz jest oczywista - przenosne.

Antena na 100% i innej Ci nie bede polecal - President Misouri. Jedna hula juz od 3 lat u mnie i nadal jak nowka, odbior super, zasieg super. A z odbiornikow to rozejrzyj sie za Intekiem albo Yosanem (z czego tutaj do przenosnego proponuje Inteka, chyba niecale 200zl kosztuje).

mam te anteny w 2 autach i naprawde dają radę [-cena ;nowa ok 250 pln:cry:] jedna z anten chodzi w bmw z radiem presidenta [harry 2] a druga w audi z jakimś tanim alanem . wielkiej różnicy pomiędzy tymi zestawami nie widzę.

spróbuj znależć sobie unidena 520xl[te same bebechy co president ,a cena o wiele niższa ,musisz wiedzieć tylko że ten uniden nie ma deklaracji zgodności [homologacja] ale kogo to obchodzi:lol:]

anteny [missuri]szukaj na alegro w używanych ;czasem coś się trafia za dobrą kasę w dobrym stanie.

spróbuj znależć sobie unidena 520xl[te same bebechy co president ,a cena o wiele niższa ,musisz wiedzieć tylko że ten uniden nie ma deklaracji zgodności [homologacja] ale kogo to obchodzi]

Przemo ma racje co do Unidena, ja mialem w swojej karierze 2, obydwa graly z Misouri swietnie, jest jedno ale. Nie bierz Unidena, bo zgodnie z jakas tam dyrektywa od nowego roku policja Ci to radio moze zarekwirowac, poza tym, ja np. bylem ciagany po komendach z wyjasnieniami, skad, dlaczego i w jaki sposob... Wiec jesli nie chcesz sobie robic klopotu to odpusc sobie to radio.

A mi się wydaje że taki zestawik jak na początek powinien wystarczyć.Na pewno przy takiej krótkiej antenie nie będzie ściągać tak daleko jak jest napisane w opisie.Powiem tylko że zaczynałem od inteka potem były trzy różne alany.ale od dłuższego czasu używam presidenta i jak na razie nie zamierzam zmienić na inne.

No bo president to taki full wypas, więc namawianie jest uzasadnione. Ja na swojego alana nie narzekam ba! nawet sobie chwalę bo majątku nei kosztował a swoją funkcję spełnia.

nic tylko poprzec... ja dostalem radio midland alan 199A i do niego mam bata midland 145cm i nie moge powiedziec zlego slowa na ten zestaw. zasieg bardzo duzy, odbior czysty, jestem zadowolony i polecam :D

Cb radio ja jeżdze z zestawem w samochodzie : radio President JOHNNY II, Antena WILSON "LITTLE WIL" 5W

Zestaw sprawuje się perfekcyjnie ale jak bym jechał za granice odpada nie ma AM.

Zasięg mojego sprzętu około 20km wystarczy

Cb radio ja jeżdze z zestawem w samochodzie : radio President JOHNNY II, Antena WILSON "LITTLE WIL" 5W

Zestaw sprawuje się perfekcyjnie ale jak bym jechał za granice odpada nie ma AM.

Zasięg mojego sprzętu około 20km wystarczy

20 km zasięgu z tej antenki? chyba z Kasprowego kolego...:4: