DANKIN Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Witam wszystkich. od pewnego czasu u brata w aucie (e36 320 98r) podczas jazdy huczy lewa opona, tak sie dzieje przy każdej prędkości. Dodam tylko że gdy sie skręca w lewo to przestanie ale przestaje tylko gdy sie skręca w lewo, a później dalej to samo. Czy może wie ktos o co chodzi? chcemy jechać na ustawienie zbieżności, czy to coś pomoże?? Nie ma żadnego bicia w kierownicy i podczas jazdy, oponki też są sprawne. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 na 100% opona, a nie lozysko ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 opona raczej nie, oponki były kupione w zeszłą zimę i były ok, do tej pory jeździł na letnich i myśleliśmy że to te letnie opony bo były już dość słabe, wczoraj zmieniliśmy na zimowe i myśleliśmy że będzie ok a tu zonk, łożysko?? gdy się skręca w lewo to przestaje, możliwe że to łożysko? łożysko chyba huczy cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Przejedź ręką po oponie i zobacz czy nie jest zebrana w taką jodełkę po krawędzi tzn czy nie ma takich schodków , przerobiłem to w zeszłym sezonie po założeniu letnich kapci - rozwiązanie było takie że opona poszła na tył , ze dwa razy ją przyjarałem i się naprostowała lolol A jeśli opony faktycznie są OK to łożysko najpewniej do wymiany jak huczy z lewej to prawa do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Nie koniecznie. Łożysko zaczyna huczeć gdy się zaciera. Zacieranie powoduje powstawanie luzów, które mogą zanikać przy odpowiednim obciążeniu/skręceniu koła. Łożysko do wymiany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Na początku też mówiłem że to może być łożysko ale zmylił mnie ten skręt że przestawało. Na oponke też nie obstawialiśmy bo w zeszłą zimę było wszystko ok ale przełożymy ją do kolegi bmw i wtedy zobaczymy czy będzie coś sie działo, jeśli wyjdzie że to oponka to trzeba bedzie ją trochę przepalić 8) ale osobiście chyba też już stawiam na te łożysko. Wielkie dzięki za odpowiedzi. Będę informował co i jak. POZDRO DLA WAS bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YOGIRDM Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Przejedź ręką po oponie i zobacz czy nie jest zebrana w taką jodełkę po krawędzi tzn czy nie ma takich schodkówtez mozliwe,przerabialem to we wrzesniu,kupilem sobie 2 opony,zalozylem na przod,byl taki efekt ze wydawalo sie jakby klocki zacisnely sie na tarczach takie wlasnie huczenie/tarcie,nie wiem jak to nazwac,zalozylem inne gumy i jak reka odjal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 tez mozliwe,przerabialem to we wrzesniu,kupilem sobie 2 opony,zalozylem na przod,byl taki efekt ze wydawalo sie jakby klocki zacisnely sie na tarczach takie wlasnie huczenie/tarcie,nie wiem jak to nazwac,zalozylem inne gumy i jak reka odjal No wrażenia z jazdy bezcenne ... jakby ktoś piachu nasypał w piastę tak do 40kmh jeszcze było w miarę normalnie ale powyżej hałas jakby koło miało za chwilę odpaść lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Witam jeszcze raz. Wszystko się wyjaśniło, opona jest sprawna, pojechaliśmy do mojego mechanika którego znam od kilku lat i jest moim dobrym znajomym, przejechaliśmy się i okazało się że na 100% łożysko happy_bmw wymiana w poniedziałek. Temat uważam za zakończony DZIĘKI POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 miałem podobną sytuację okazało się to łożysko wymieniłem i po problemie happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Tak tak staszek to było łożysko. Już wymienione i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi