Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Euro 2012 może odbyć się bez Polaków  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Euro 2012 może odbyć się bez Polaków

• Popieram Annę Muchę - odpuśćmy sobie ten turniej niech nas wykluczą
      7
    • Jestem przeciw wprowadzeniu kuratora , niech Lato zostanie na stanowisku
      0
    • Zwisa mi to - nie ważne co zrobią i tak mnie to nie interesuje
      11

Rekomendowane odpowiedzi

he,he,to niech wprowadzą kuratora po trzech meczach,naszych i tak już nie będzie na Euro:D, i ciekawe co wycofa Platini?

zawiesi w prawach członkowskich,wykluczy zespoły klubowe z rozgrywek.Priorytetem powinno być załatwienie tego,aby przekupne kolesiostwo z UEFA i FIFA się nie czepiło

Michel Platini przy okazji wyraźnie podkreślił, że jedynie prawomocny wyrok sądowy uniemożliwiający pełnienie funkcji w piłkarskiej federacji nie wywoła reakcji władz międzynarodowego futbolu

a jak nie to rozje**ć wszystko w cholerę, przeczekać sankcję, bo i tak kluby jak i reprezentacja grają piach.

ja to skomentuje tym:

[video=youtube;ysDTac4Dk7U]http://www.youtube.com/watch?v=ysDTac4Dk7U

...ale przynajmniej drogi nam porobili :P

ps. nie wiedziałem, że joANNA MUCHA jest ministrem sportu

4e7f8c54f67cef259741140d66f6933a,12,1.jpg

:lol::lol::lol:

ale nie bierzecie pod uwagę,że państwo niewiele im może zrobić,z ok.60 mln.zł budżetu PZPN tylko ok.3mln. to dotacje z Ministerstwa Sportu,i tylko tą sumę,mogą im sprawdzić,reszta(umowy sponsorskie,dotacje UEFA,opłaty za transfery,bilety na reprezentacje,haracze od klubów),nie podlega kontroli ,statut związku jest tak skonstruowany,że mogą im naskoczyć,cytat:

"Budżet Polskiego Związku Piłki Nożnej to 60 mln złotych. Aż jedna trzecią tej sumy, związek wyda w tym roku na działaczy. Najwięcej zgarnie prezes - ponad 600 tys. złotych. Okazuje się, że na szkolenie i wyposażenie narodowej drużyny związek przeznaczy ponad dwa razy mniej niż na swoich członków. - Finanse związku są tak mętne, że do końca dokładnie nie wiadomo na co wydawane są pieniądze - mówi jeden z głównych krytyków obecnych władz, członek zarządu PZPN Jacek Masiota. "

jedynym rozwiązaniem jest likwidacja tego g*****na,i stworzenie całkowicie nowych struktur,na nowych zasadach,a to wymaga rozwiązania ligi,zerwanie umów ,kto to ruszy???są nietykalni

ale nie bierzecie pod uwagę,że państwo niewiele im może zrobić,z ok.60 mln.zł budżetu PZPN tylko ok.3mln. to dotacje z Ministerstwa Sportu,i tylko tą sumę,mogą im sprawdzić,reszta(umowy sponsorskie,dotacje UEFA,opłaty za transfery,bilety na reprezentacje,haracze od klubów),nie podlega kontroli ,statut związku jest tak skonstruowany,że mogą im naskoczyć,cytat:

"Budżet Polskiego Związku Piłki Nożnej to 60 mln złotych. Aż jedna trzecią tej sumy, związek wyda w tym roku na działaczy. Najwięcej zgarnie prezes - ponad 600 tys. złotych. Okazuje się, że na szkolenie i wyposażenie narodowej drużyny związek przeznaczy ponad dwa razy mniej niż na swoich członków. - Finanse związku są tak mętne, że do końca dokładnie nie wiadomo na co wydawane są pieniądze - mówi jeden z głównych krytyków obecnych władz, członek zarządu PZPN Jacek Masiota. "

Mnie tylko zastanawia jedna kwestia skoro wiadomo że robią wały to niech sobie robią prywatnie mi to dynda , ale niech kurna nie odpowiadają za reprezentację kraju czy nie może tym zająć się Ministerstwo Sportu ??

Bo z tego co wkleiłeś to wynika , że prywatna firma wystawia reprezentantów narodu i to mnie najbardziej wkurza w tym wszystkim :bag:

tak Mordulec,z ich statutu można wysunąć taki wniosek,dopiero jak Lato został prezesem,to jego zarobki są ujawniane,do tej pory były niejawne(50 tyś/miesiąc pensji,ale nie wiadomo ile za "inną działalność")

tak Mordulec,z ich statutu można wysunąć taki wniosek,dopiero jak Lato został prezesem,to jego zarobki są ujawniane,do tej pory były niejawne(50 tyś/miesiąc pensji,ale nie wiadomo ile za "inną działalność")

Ale mnie to generalnie wali ile on zarabia może mieć nawet 500tys na miesiąc skoro jest jakaś frajerska firma która chce płacić swojemu prezesowi tyle to niech płaci .....

Tylko rozpierdala mnie to , że banda buraków pracujących w prywatnej firmie decyduje o tym jaki jest skład drużyny narodowej reprezentującej 40 milionowy kraj :bag:

no i masz racje,jestem za rozpi...niem tego w drobny pył,i utworzenie czegoś nowego od podstaw,piłka chyba nigdy nie była tak nisko,reprezentacja,kluby,co oni reprezentują,znam z autopsji,już w B klasie kupuje sie mecze za przysłowiowy worek wapna na malowanie linii,ale jest jedno zasadnicze pytanie:czy my potrafimy?czy potrafimy stworzyć coś ,żeby było jasne,przejrzyste,gdzie są grube pieniądze i żadnych możliwości lewizny?