Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

siemka :D nie wiem czy ten temat juz sie przewinal przez forum ale ja nie moglem nic znalezc. temat dotyczy tablic imiennych i tu moje pyanie: czy takie tablice zostaja z wlascicielem? tzn czy robiac blachy indywidualne do danego samochodu musze je oddac po sprzedazy tego auta? czy moga zostac ze mna i byc w nastepnym samochodzie?

no właśnie tu jest problem.... bo blachy zostają do auta a nie właściciela!!!! czyli zrobisz sobie D1 MATI a za rok sprzedasz i ktoś je będzie miał dopóki nie przerejestruje !!!! czyli troche kasa w błoto jak zmieniasz czasem auta to koszt chyba 1000 lub 1100zł:)

• Lubię 2

jeszcze tego nie ma!!!

szakal może kolega przebija nr?? i takie same auta ma??:)hehe

z tego co wiem to jeszcze nie ma tego przepisu!!! polska jest zacofana!!!i jak wejdzie to za 10lat lub więcej....

Mylisz zacofanie z dobrym biznesem :4:

Wyrobienie tablic indywidualnych wiąże się obecnie z wydatkiem dokładnie 1.077 zł. Niestety, tablice te są przywiązane do samochodu, a nie do właściciela - tzn. w momencie zmiany auta, musimy ponownie wyrobić tablice indywidualne i oczywiście ponownie za nie zapłacić. Podobna historia czeka nas, gdyby tablice zostały nam skradzione.

Mylisz zacofanie z dobrym biznesem

też tak może być znając nasz kraj...... po co coś zmieniać skoro można na tym zarabiać???:)lolol

Tutaj tablice wogóle zostają na aucie na całe życie, chyba że ktoś chce sobie zmienić, ale takiego obowiązku nie ma. Po co robić kolejne blachy i niepotrzebne koszty, wystarczy zmienić w kompie, że teraz właścicielem tych numerów jest ktoś inny i luz. Kiedyś może w PL tez tak będzie. Co do imiennych to chyba nic prostszego jak iść do wydziału komunikacji i spytać jak to jest.

Kiedyś może w PL tez tak będzie

a w duchy też wierzysz?troche OT,ale pamiętacie,to było coś ok.2000roku,były czarne tablice,zrobili zmiane,na raptem rok ,u mnie z JGU zmieniło się na WWG,a zaraz weszły białe,najpierw z flagą,a później już z gwiazdkami unii,złoty interes dla wszystkich,tego co klepie,gminy,urzędników co robią przetarg

Tutaj tablice wogóle zostają na aucie na całe życie, chyba że ktoś chce sobie zmienić, ale takiego obowiązku nie ma. Po co robić kolejne blachy i niepotrzebne koszty, wystarczy zmienić w kompie, że teraz właścicielem tych numerów jest ktoś inny i luz. Kiedyś może w PL tez tak będzie. Co do imiennych to chyba nic prostszego jak iść do wydziału komunikacji i spytać jak to jest.

Tak samo jest w Holnadii. Po co zmieniać tablice po zmianie właściciela skoro to AUTO ma być zarejestrowanie pytanie_bmw

Prywatne tablice powinny nalezec do wlasciciela i tak jest w UK.Malo tego jak masz ochote to mozesz same blachy odsprzedac.Sa od tego firmy ktore takie skupuja lub mozesz na wlasna reke.Jesli nazwa jest bardzo rzadko spotykana mozesz nawet uzyskac 500k funtow:) za sama blache.

W PL jest to zarabianie pieniedzy na rejstracji nowego wlasciciela.

W Polsce trzeba wykładać siano na każdym kroku niestety. Kiedyś mojemu tacie za***ali tablice to trzeba było od nowa zarejestrować auto bo duplikatów nie chcieli zrobić :2bacik:

Nie chcieli?!

Są dwie opcje-albo rejestrujesz furę na nowo+wymiana dowodu rej.

Albo wnioskujesz o wydanie wtórników blach a w dowód wpisują że tablice są wtórnikiem.

1opcja droższa a 2 tańsza ale stwarza problemy za granicą bo w np. D nie ma czegoś takiego jak wtórnik i potrafią wrzucić na lawete.

Nie chcieli?!

Są dwie opcje-albo rejestrujesz furę na nowo+wymiana dowodu rej.

Albo wnioskujesz o wydanie wtórników blach a w dowód wpisują że tablice są wtórnikiem.

1opcja droższa a 2 tańsza ale stwarza problemy za granicą bo w np. D nie ma czegoś takiego jak wtórnik i potrafią wrzucić na lawete.

Powiedz to przemądrym paniom z okienka w WK...

Mnie też skroili tablice i gdyby nie chcieli mi wydać wtórnika to bym pięścią w stół tam im walił. Oni nie tyle mogą co mają obowiązek po złożeniu wniosku i wuj. Nie chcą? A pani przełożony to kim jest, aaaaaa nieeeee od razu do naczelnika trzeba iść. Wiesz w urzędzie jest tak że zawsze jest ktoś nad kimś :lol: i najczęściej ci z dołu boją się tych z góry a ci z góry boją się lokalnej prasy:-P

Po co wyrabianie tablic?

Heheheehheehe

A pamiętacie sławetne karty pojazdu? Tyle dobrze, że ktoś wziął ten grajdołek za frak i sponiewierał po glebie...