yogi_194 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Witam kolegów. Od jakiegos czasu przy predkosci powyzej 80 szarpie mi autem, wywazylem wał jest ok. podpora tez w porzadku gdzie szukac przyczyny?.Na pewno szarpanie nie jest spowodowane krzywymi felami itp. Z gory dzieki za podpowiedz. Edytowane 8 Grudnia 2011 przez yogi_194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 A wtryski sprawdzałeś? Kiedyś w passacie b5 miałem delikatne poszarpywanie właśnie w granicach 80-120 i były to padnięte wtryski... No chyba,że jest to mocne szarpanie to wtedy raczej nie wtryski a cos innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi_194 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Szarpanie na pewno nie jest od silnika. Wydaje mi się, że jest coś nie tak z przeniesieniem napędu. Boję się, że sypie się skrzynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 skrzynia raczej szarpałaby przy zmianie biegu, albo zawsze w jednym zakresie obrotów. skąd jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi_194 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Z okolic wawy jestem sam juz nie wiem co robic odwiedzilem czterech mechaniorów i nikt nic poradzic nie moze wymienie olej jeszcze bo jak jest zimna skrzynka to rusza ciezko auto jakby na recznym bylo . wymienialem oliwe i filtr 7 tys. km tylko zrobilem zobacze moze cos pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 i po 7 tyś samo tak?? z dnia na dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) podczepie siępod temat, od wczoraj zauważyłem dziwne poszarpywania w przedziale 80-110 km/h przy lekkim dodawaniu gazu, sytuacja wygląda tak jakby paliwa nie dostwał jezeli pojade od staru z wcisnietym gazem to do 1xx idzie jak przecinak, jeżeliodpuszcze gaz około 100 i pojade na emeryta to delikatnie poszarpie az do mocniejszego przycisniecia..... zastanawiam się czy to nie objawy padającego konwertera .. sprwadzałem korekcje i są ok maxymalnie -1 +1 na 2 wtryskach, na kanale postaram się sprawdzić stan oleju i jego jakośc w asb padający zawór lock-up ? Edytowane 23 Maja 2014 przez Kosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi