Jaro Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Znajomek to i godzinkę śmigał bez odpoczynku (tylko na tankowanie), ale on miał stuningowany A paliwko specjalne... W Twoim przypadku to chyba najlepiej na aku zapitalać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekBMW3C Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Akumulator 3600mah który trzyma 40min jazdy kosztował mnie 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Jak to mówią zabawa kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Powiedz mi prosze jeszcze ta M3 to z czego to jest baza , skala 1:10 i 200mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAZI-BKP Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Też mam Autko RC Na początku było to subaru no ale nie wyhamowałem przed zakrętem i sobie uderzyłem w słupek czy co murek już nie pamiętam a teraz wygląda to tak A tu z dwiema siostrami :smile: Aktualnie autka ma lekko uszkodzony przód ale jest dobrze czekam na baterie bo poprzednie dwie wysiadły Czekam na waszą opinie ) Edytowane 8 Grudnia 2011 przez MAZI-BKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Za***ioza po prostu. Kurcze normalnie aż mam chęć na coś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 nie mogę nazwać tego RC tylko zabawka, mam w domu F1 BMW Sauber 1:6 (zdjęcie pozyczone) kupiłem dla syna oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Mi sie marzy jakis zdalnie sterowany samolot, ale wolalbym spalinowy jednak poki co zal mi wywalac pare tysiakow na taka zabawke, tym bardziej, ze koszt ladnego i dobrego samolotu spalinowego to polowa ceny szkolenia na licencje pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekBMW3C Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Ja mam skala 1:10 karoseria 200mm Felgi off set tył 9mm przód 6mm (Rant) swiatła z przodu krótkie zrobione Widzę Mazi że masz te sami felgi co ja tylko off set 3mm autko ładne ładne jaki masz model tego auta ? ja mam Himoto Nascada chciałem Flying fish 1 bo przełożenia do driftu ale musze przyznać ze to też ladnie lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Mi sie marzy jakis zdalnie sterowany samolot, ale wolalbym spalinowy Czechu, co do latanka to generalnie najdroższa jest smycz, tzn radyjko. i zasilanie - np ja za 100 PLN kupiłem wiekowe i niezawodne radyjko Graupner - 4 kanały z możliwością rozbudowy do 8. Zasięg prawie 1000m, czyli modelu już nie widzisz. Elektronikę kupowałem bezpośrednio w Honk-Kongu (dostawa w 7 dni!!!, z tego 3 Poczta Polska:-P). Na pfmrc.pl jest kupa ludzi którzy powiedzą Ci jak samemu zbudować z depronu (coś jak podkład pod panele) samolociki około 1m rozpiętości - tanie i łatwe do naprawy. Polecam serię ToTo Motylastego. latają same i są idealne do nauki. PS. jeden porządny kret spaliną i jesteś nawet 400PLN w plecy, jeden kret depronem - 1,5m taśmy i 10 minut i latasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 A sa jakies ewentualne mozliwosci zwiekszenia mocy akumulatorow? Bo znalazlem kilka fajnych modeli, ale elektriko i dlugosc ladowania 4h, dlugosc latania 15 minut, troche srednio mi sie to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekBMW3C Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Czechu poprostu kupujesz akumulator mocniejszy np: ja oryginał mialem 2000mah (20min jazdy) a kupiłem 3600mah i mam 40min jazdy a czas ładowania wychodzi mi taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekBMW3C Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Mazi a ty skąd jesteś bo nie ukrywam pojeździł bym z tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAZI-BKP Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Moje auto orginalnie to było Subaru Impreza WRC z seri RadioControl(to pierwsze co sie z gazet składało) Felgi kupiłem niedawno ale musze poszukać innych bo mam w nich za duże osadzenie i jak na tył założe to nie mam mozliwości jeżdzenia dla też z tyłu mam stare felgi tylko na czerno przemalowane a z przodu własnie te srebrne A jestem aktualnie z UK (Londyn) A tak przy okazji możecie polecić jakąś dobrą baterie tak żeby można było dość długo pojeździć no i na 7,2 v happy_bmw Tutaj mam fotki jeszcze jak chciałem go sprzedać jak znajde więcej to też podrzucę https://plus.google.com/photos/102600553837044014969/albums/5563285576776973233 [ATTACH=CONFIG]17600[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17601[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17602[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17603[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17604[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17605[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17606[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17607[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17608[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17609[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17610[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17611[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17612[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17613[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17614[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17615[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17616[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17617[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17618[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17619[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17620[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17621[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17622[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17623[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17624[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17625[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17626[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17627[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17628[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17629[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17630[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17631[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17632[/ATTACH] Edytowane 8 Grudnia 2011 przez MAZI-BKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Ja dostałem od mojej pani taką zabawkę, 1:14 na baterie (chyba 8 paluszków + jedna 9V do sterowania). Na pewno nie jest to nic profesjonalnego, ale pobawić się można, światła też świecą, z przodu, z tyłu. Na asfalcie jak jest piasek to też bokiem leci, ale na czystym to nie i tańsza dużo, jakieś 100zł czy troszke więcej. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekBMW3C Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Mazi polecam ci tą baterie mi trzyma około 40min jazdy. http://www.rc-team.pl/nosram-3600mah-nimh-sport-pack-p-16236.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAZI-BKP Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Dorzuciłem jeszcze kilka zdjęć w moim poprzednim poście Jacek zaraz zobacze i prawdopodobnie zamówie tylko czy jest wysyłka do UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Czechu, jeżeli chodzi o modele latające to temat nie jest tak prosty, każdy gram jest na wagę złota. A akku mają straszny przyrost masy przy wzroście pojemności. Ja latałem motoszybowcami (są świetne do turlania dropsa (taka modelarska wersja lansu na zimnym łokciu) po niebie na pełnym relaksie) i górnopłatami głównie - tzn to lubiłem najbardziej. Motoszybowiec ok 1-1,2m rozpiętości w zależności od umiejętności na 3 celowym LiPoly 1500mAh bryka koło 0,5 h bez kłopotu - masz 2 sztuki i godzina w powietrzu to naprawdę dużo. Najlepiej takie rzeczy zamawiać przez Hobbyking.com o ile masz konto PayPal - pacza o rozsądnej wadze (czyt. opłacie wysyłkowej) zawiera bez kłopotu solidny zestaw dla motoszybowca albo trenera (górnopłat) (akku, silniki 3f, ładowarki samochodowe, mierniki akku, nadajnik, serwa itp). Ja płaciłem koło 400-500PLN (nie mam pewności), za sprzęt w Polsce musiałbym wybulić koło 700-1k PLN - przebitka to prawie połowa, minimum 30% do przodu. Balsę, bowdeny, żywice itp najlepiej kupować tutaj, reszta to pomysłowość Polaków (np mocowanie cięgna do lotki z dyskietki 3,5' ) Jeżeli masz trochę kasy i nie masz czasu to są u nas kity do kupienia - modele Easy Star, Easy Glider to legendy niezawodności, jakości i łatwości pilotażu. Jeden sezon z nim (możesz też znaleźć na forach używane) i możesz bawić się w coś, co zaczyna zap.... PS. trochę się rozpisałem, ale po pierwsze temat rzeka, a po drugie jedna z miłości życia. Sorka Panowie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 kurcze zaczyna mi sie to podobac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 kurcze zaczyna mi sie to podobac Będziesz ganiał pająka po pokoju lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Musze sie wiosna nad jakas Cessna zastanowic http://allegro.pl/cessna-idealna-do-nauki-latania-i1965942697.html http://allegro.pl/cessna-3-kan-rc-samolot-samoloty-cesna-modele-i1965709499.html http://allegro.pl/cessna-4-kan-rc-samolot-samoloty-cesna-modele-i1965709268.html Dobre jest cos z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekBMW3C Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Moim zdaniem dobre , czechu jak coś szukasz to szukaj tylko z Aparaturą 2.4GHZ bo będziesz mógł latać i jeździć ze wszystkimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Fajny temat! Ja podobnie jak Beaver bawiłem się kiedyś w modelarstwo. Z tym że tylko spalinowe. Nawet miałem 2gie miejsce w zawodach wojewódzkich w Jeleniej Górze w klasie F1C A potem poszły studia i tak wszystko leży.... W tej chwili mam do pomalowania (po rozbiciu) Cessna 172G, rozp. 190cm, silnik 3,5ccm (laminat i balsa). Ił2 z chowanym podwoziem (niedokończony), silnik 20ccm (2 cyl.) - balsa i sklejka. I do tego w ramach eksperymentu zbudowałem łódź. Ścigacz rakietowy "Ryś" - sklejka, silnik 2,5 chłodzony wodą. Hej Beaver. Musimy się zgadać z tym modelarstwem bo jesteś pierwszą osobą z Wrocławia którą znam, która się tym interesuje. lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Czech - pierwsze - daje radę, ale żal by mi by się było na tym uczyć. drugie - shit totalny trzecie - może warto dla radia kupić, chociaż zasięg jest mierny. http://allegro.pl/multiplex-easy-glider-pro-rc4max-i1968654379.html 1,8m, prawie kilogram wagi, świetny profil i super wyprofilowane końcówki skrzydeł - naprawdę świetny model. Te cessny wyglądają fajnie, ale ich jakość wykonania nie powala, a po kilku kretach tylko się zniechęcisz. tutaj link do kopalni wiedzy i sztuczek http://www.motylasty.pl/ pamiętaj że latanie to nie je bajka - JEŻDŻĄC modelem orientujesz go w 2 osiach i na początku są mniejsze - większe problemy z jazdą "do siebie" kiedy kierunki są "odwrócone". LATAJĄC modelem orientujesz go w 3 osiach (dochodzi wysokość) + wiatr, przeciągnięcie, kominy powietrzne - kup jakieś tanie radio, podłącz je do symulatora i spróbuj zrobić odwrotną beczką lecąc do siebie z wiatrem w ogon - szkoda na to zabawki za 1,5k PLN. No właśnie, zabawki. Model powinieneś zbudować sam, poeksperymentować z kątami natarcia, wyprzedzeniem śmigła, granicy nośności. A jeżeli nie masz na to czasu to kup motoszybowiec - tak jak w BMW nauczysz się jeździć na lodzie tak żeby auto szło w miarę prosto i przesiądziesz się na coś z ogniem. Mój pierwszy samolot to była właśnie taka zabawka za ponad 400 PLN. Nie mógł jej opanować modelarz z ponad 20 letnim stażem. Facet na co dzień kręci akrobacje spaliną ponad 1,5m rozpiętości. Skończył jako dawca organów... (samolot, nie modelarz ) smutne, ale producenci żerują na nieznajomości tematu przez ludzi którym wkręci się film "CHCĘ LATAĆ" i doją ich aż miło... PS. Sorka, znów przeciągnąłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Hej Beaver. Musimy się zgadać z tym modelarstwem bo jesteś pierwszą osobą z Wrocławia którą znam, która się tym interesuje. Nie jestem z Wrocławia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi