piotras120682 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam wszystkich:) Mam taki problem otóż w moim BMW E36 Coupe 2.0 z vanosem silnik strasznie długo się rozgrzewa po przejechaniu 10 kilometrów wskazówka od temperatury znajduje się na pierwszej kresce za niebieskim polem dodam ze termostat jest nowy i to samo się dzieje co może być przyczyna takiego zachowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 1 jakiej firmy kupiłeś termostat?? 2 leci gorące powietrze?? 3 być może wskazówka wariuje a silnik nagrzany?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 4-układ odpowietrzony? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Termostat jest Firmy Vernet i leci gorące powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Układ odpowietrzony zalewałem płynem aż tym małym koreczkiem przestały lecieć bąbelki powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 tak na przyszłość to do BMW termostat tylko wahlera:):lol: tak samo się działo przed wymianą?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Dodam ze jest LPG sekwencja i przełancza na LPG jak wskazówka pokazuje połowę niebieskiego pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 tak samo się działo przed wymianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 czyli wygląda na czujnik temperatuty ten co podaje wskazania do komputera!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 sprawdz weze przy chlodnicy na lekko rozgrzanym silniku, ze nowy termostat nie znaczy ze sprany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 czyli wygląda na czujnik temperatuty ten co podaje wskazania do komputera!! Powiedz mi czy Elektro zawór ma wpływ na temperaturę silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 sprawdz weze przy chlodnicy na lekko rozgrzanym silniku, ze nowy termostat nie znaczy ze sprany To też jest fakt węże sprawdzałem jeden robi się ciepły a drugi jest zimny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 wyjmij termostat i sprawdz go w garnku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 wyjmij termostat i sprawdz go w garnku Też to robiłem i niby jest ok czyli otwiera się i zamyka bo stary się otwierał ale nie do końca się zamykał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 one mają raczej wpływ na ogrzewanie w kabinie:) być może źle założony został termostat?? może jakiegoś oringa nie daliście czy cóś ale sprawdź tak jak pisze Kosa!! odpal i jak przełączy już na gaz to sprawdź czy węże przy chlodnicy nie są ciepłe!! przełącza się w połowie pola niebieskiego to znaczy że dobrze!! też mi się tak przełącza:) nie wiem jak w e36 ale ja Bc sprawdze temp w teście nr 7!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAWKA Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Podczepie się w temat ,u mnie w 2.0 e36 na vanosie też nie dogrzewa ,łapie temperature dopiero po 5 km,dodam,że wcześniej wymieniłem termostat,bo wogóle nie chciał się zagrzać ,czy to normalne że po 5 km dopiero łapie,bo w e36 ,316,łapie już po 2km,bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Piotras - skoro termostat działa to może został założony odwrotnie? Już czytałem o takich przypadkach. Wytedy ciśnienie płynu otwiera zawór termostatu mechanicznie a nie temperaturowo więc objawy były by właśnie takie jak opisujesz. Jawka - jak dla mnie wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAWKA Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ok.Wszystko w porządku ,dzisiaj sprawdziłem dokładnie,i jest 1km różnicy między 1.6 a 2.0,BMW 1.6 łapie temperaturę 1 km szybciej ,i tak chyba może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 (edytowane) A więc tak kupiłem jeszcze jeden termostat ale już droższy i wymieniłem teraz po przejechaniu około 3-4 kilometrów wskazówka jest w pionie czy tak ma być ze po takim dystansie tak się rozgrzewa? spytam tak na termostacie jest strzałeczka i jak powinien być założony termostat strzałka w którą stronę? Edytowane 14 Grudnia 2011 przez piotras120682 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi