Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich:) Mam taki problem otóż w moim BMW E36 Coupe 2.0 z vanosem silnik strasznie długo się rozgrzewa po przejechaniu 10 kilometrów wskazówka od temperatury znajduje się na pierwszej kresce za niebieskim polem dodam ze termostat jest nowy i to samo się dzieje co może być przyczyna takiego zachowanie?

one mają raczej wpływ na ogrzewanie w kabinie:)

być może źle założony został termostat??:) może jakiegoś oringa nie daliście czy cóś:) ale sprawdź tak jak pisze Kosa!! odpal i jak przełączy już na gaz to sprawdź czy węże przy chlodnicy nie są ciepłe!! przełącza się w połowie pola niebieskiego to znaczy że dobrze!! też mi się tak przełącza:) nie wiem jak w e36 ale ja Bc sprawdze temp w teście nr 7!!

• Lubię 2

Podczepie się w temat ,u mnie w 2.0 e36 na vanosie też nie dogrzewa ,łapie temperature dopiero po 5 km,dodam,że wcześniej wymieniłem termostat,bo wogóle nie chciał się zagrzać ,czy to normalne że po 5 km dopiero łapie,bo w e36 ,316,łapie już po 2km,bmw_beer

Piotras - skoro termostat działa to może został założony odwrotnie? Już czytałem o takich przypadkach. Wytedy ciśnienie płynu otwiera zawór termostatu mechanicznie a nie temperaturowo więc objawy były by właśnie takie jak opisujesz.

Jawka - jak dla mnie wszystko jest OK.

A więc tak kupiłem jeszcze jeden termostat ale już droższy i wymieniłem teraz po przejechaniu około 3-4 kilometrów wskazówka jest w pionie czy tak ma być ze po takim dystansie tak się rozgrzewa? spytam tak na termostacie jest strzałeczka i jak powinien być założony termostat strzałka w którą stronę?

Edytowane przez piotras120682