Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

hej, chce kupic felgi do swojej e34. mam na oku 18" przod8 tyl 9". pisalem do faceta, on sie na ty nie zna napisal ze on mial na nich takie kapcie 235/49/18 265/35/18. czy do mojej wersji to bedzie pasowac bez zadbego naciagania nadkoli? przy czym mam fabrycznie obnizone zawieszenie.

Gość Mordulec

Na tej szerokości i ET będzie równo w linii błotników , jak nie przegniesz z oponami to nie będzie ocierało , zresztą na 9 cali to i tak 255 to max żeby jakoś opona wyglądała a nie balon się wylewał poza ranty.

• 3 tygodnie później...

Felgen-Katalog - BMW-Treff - der Treffpunkt fr alle BMW-Fans und -Fahrer

Tu szukasz OEM felg, ich wszystkich parametrów (SZEROKOŚĆ, ET), wybierasz jakieś felgi montowane w E34 fabrycznie, później ET Felgi. Odsadzenie Felgi. Kalkulator ET. Narzędzia do Felg. Felgi.pl na tej stronie wpisujesz parametry seryjnej felgi i felgi, którą chcesz założyć.

• 2 tygodnie później...

a cos takiego Alufelgi BMW 15,5 cala komplet 4 szt (2027524011) - Aukcje internetowe Allegro

jaki kapec tam wejdzie chodzi mi o szerokosc np. 205? i czy wejdzie na moje auto? da sie cos wyczytac z tych symboli? i czy waro by to kupic i czyscic, i czy ten czarny pasek mozna odnowic?

Kolego odpusc sobie te felgi metryczne.Cena opon i mozliwosc ich dostania powala z nog.

Powiem krotko- kiedy mi konczyly sie opony na takiej feldze (chodzi o rozmiar) to taniej mnie wyniosly nowe sznycle z uzywanymi oponami niz same opony.

• 3 miesiące temu...

czy mozna wsadzic opony o wiekszym profilu na tylna os? znajomy powiedzial zebym tak nie robil bo czujnik abesu bedzei wariowal, czy waszym zdaniem sa jakies przeciw wskazania?

mam opony 225/45 a chcialbym wogle wejsc na jakies wieksze. i mysle o tym zeby dwa jeszcze w miare kapcie zostawic na przodzie a na tyl zalozyc 50. co niektorzy wogole mowia o 235/50 ale to juz za duzo chyba? felga 8 cala a nie chce naciagac opony.

Opony w samochodach napędzanych na jedną oś mogą mieć różny rozmiar na przedniej i tylnej osi. Natomiast samochody z napędem 4x4 muszą mieć tę samą średnicę. Mają na wszystkich kołach ten sam rozmiar, albo jak robi BMW różną szerokość opon, jednak tak dobierają rozmiary opon przednich i tylnych, żeby średnica koła była taka sama. Także spokojnie możesz wahlować rozmiarem opon jaki chcesz. Najlepiej załóż OEM na 17", to przynajmniej będziesz wiedział jakie ciśnienie w oponach powinno być. z tego co pamiętam E34 miało 235/45/17 przód i tył 255/40/17.