Krzysiek Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 MaxPunty Co to takiego? Jest to system premiowania użytkowników za aktywność na forum, punkty dostaje się za zakładanie tematów, pisanie postów, odwiedziny forum, za punkty reputacji (od dzisiaj punkty reputacji są przyznawane za każde Dziękuje (10pkt)) Szczegółowy opis ile i za co (na razie w wersji angielsko-polskiej)znajdziecie tutaj: http://www.maxbimmer.pl/xperience.php?go=earn Punkty naliczane są od dzisiaj czyli od 25.11.2011. System na podstawie statystyk przyznaje nagrody i trofea. Im więcej masz zebranych punktów tym wyższy otrzymujesz Poziom. Przy każdym poście widoczne są nad Twoim Avatarem trzy paseczki (po najechaniu myszką na każdy ukaże się jego opis): Pierwszy, niebieski pokazuje Twój obecny Poziom Drugi, zielony stopień ukończenia poziomu. Trzeci Aktywność jest to procent Twojej aktywności w stosunku do średniej na forum, to jest jakoś pokręcone ale może dojdę o co chodzi Maxpunkty mają służyć rozwojowi forum, a niektóre działy są bardziej przydatne od innych, dlatego postanowiłem, że nie na wszystkich subforach będą naliczane. Punkty za następujące fora nie będą przyznawane: Powitania Off topic Humor Śmietnik Obecne Poziomy Punktów 0 (pokazywany jako pierwszy) do 50 1 do 100 2 do 150 3 do 200 4 do 250 ... potem lecą po 50 13 do 650 14 do 700 15 do 800 ... potem lecą po 100 26 do 2000 27 do 2150 a dalej to zobaczycie. Tyle tytułem krótkiego wstępu, w miarę możliwości będę aktualizował ten temat i opisywał poszczególne funkcję tego dodatku. Dodatek będzie stopniowo tłumaczony na polski. Jestem otwarty na wszelkie sugestie i pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Będziemy testować i bardzo dziękujemy Ci Krzysiu za bardzo ciekawe nowinki. Wszyscy beda teraz pisać namietnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Trzeci Aktywność jest to procent Twojej aktywności w stosunku do średniej na forum, to jest jakoś pokręcone ale może dojdę o co chodzi no właśnie i tu jest coś nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Wszyscy beda teraz pisać namietnie niekoniecznie,ja np.sporo czytam, a pisarzy to tu mamy wielu, więc ja się nie powtarzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Jak dla mnie zmiany na plus. Fajnie to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Punkty naliczane są od dzisiaj czyli od 25.11.2011. człowiek tyle pracował na swoją reputacje,a tu wszystko poszłoooo:4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Hehe no i zawitały 3-paski :lol: marka zobowiązuje , tylko coś kolorystyka tego Adidasa jakaś taka hmm ... United colors of benetton :dance: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 No własnie nie wiem jeszcze gdzie i jak, ale chciałbym środkowy pasek zmienić na granatowy. Zrobiłem od dzisiaj , żeby było sprawiedliwie, każdy będzie musiał się wykazać na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Al e te punkty jakoś później możemy zamienić na nagrody? Jak w Vitay czy jakoś tak? Np.1000punktów i darmowa kawa na spocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 ...no, albo jakaś kiełbaska na zlocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Tak mi się jakoś skojarzyło w związku z tymi punktami :dance: "- Kiedy ja lubię tę robotę. Łysy powiedział, że załatwi mi oryginalną plakietkę dla bramkarza ... - Plakietkę?! To rewelacja! Widzę, że znasz bardzo wpływowych ludzi! Może załatwi ci używana oponę do stara albo choinkę o zapachu kokosowym do malucha!!!" :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Tak mi się jakoś skojarzyło w związku z tymi punktami :dance:"- Kiedy ja lubię tę robotę. Łysy powiedział, że załatwi mi oryginalną plakietkę dla bramkarza ... - Plakietkę?! To rewelacja! Widzę, że znasz bardzo wpływowych ludzi! Może załatwi ci używana oponę do stara albo choinkę o zapachu kokosowym do malucha!!!" :4: Ten film jeden z najlepszych polskich...nigdy sie nie nudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 jak dla mnie zmiany na + fajnie byloby jakbys zmienil kolor tego zielonego paska na granatowy :D:D Ten film jeden z najlepszych polskich...nigdy sie nie nudzi. ...klasyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Fajny bajer , zobaczymy dalej o co to chodzi , dam żonie jutro tekst do przetłumaczenia , może będzie tak łaskawa uklon_bmw " nieee , Krzysiu ??? Oczywiście... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Mam pytanie odnośnie punktów i poziomów: willi230MaxPunkty: 49 Poziom: 1 Ukończenie poziomu: 98%, Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 1 E34-PatrykMaxPunkty: 99 Poziom: 1 Ukończenie poziomu: 98%, Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 1 Jak widać jednemu i drugiemu brakuje 1 punktu do drugiego poziomu, ale Willy ma 49 punktów, a Patryk 99. To w końcu ile trzeba mieć punktów na drugi poziom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Mam pytanie odnośnie punktów i poziomów:willi230 MaxPunkty: 49 Poziom: 1 Ukończenie poziomu: 98%, Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 1 E34-Patryk MaxPunkty: 99 Poziom: 1 Ukończenie poziomu: 98%, Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 1 Jak widać jednemu i drugiemu brakuje 1 punktu do drugiego poziomu, ale Willy ma 49 punktów, a Patryk 99. To w końcu ile trzeba mieć punktów na drugi poziom? Tutaj popełniłem mały błąd przy instalacji, a teraz już za bardzo nie mam go jak poprawić teoretycznie do 50 pkt. powinien być poziom 0, a ja jako domyślny wgrałem 1 i teraz to się trochę kłóci, ale specjalnie nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Tutaj popełniłem mały błąd przy instalacji, a teraz już za bardzo nie mam go jak poprawić teoretycznie do 50 pkt. powinien być poziom 0, a ja jako domyślny wgrałem 1 i teraz to się trochę kłóci, ale specjalnie nie przeszkadza. Uuu Panie no to ładne kwiatki , czyli niektórzy są w plecy 50 a inni do przodu 50 :banned: A jak wiadomo za 50 dych do pełna to nie jest jakieś fifi rifi :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Co do czerwonego paseczka, to w tej chwili system zbiera dane i dopiero po 60 dniach będzie on pokazywał poprawne wartości Aktywności na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 a co do zielonego paseczka to zmienił się na granatowy happy_bmw i teraz to wygląda - BRAWO ADMIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Ale ten czerwony to na poczatku pomyslalem, ze to ostrzezenia i tak patrze na Mordulca tabelka a tam prawie cala czerwona i tak sobie mysle, dzien mnie na forum nie bylo i tak nabroil? ale teraz to juz rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Ale ten czerwony to na poczatku pomyslalem, ze to ostrzezenia i tak patrze na Mordulca tabelka a tam prawie cala czerwona i tak sobie mysle, dzien mnie na forum nie bylo i tak nabroil? ale teraz to juz rozumiem .... wiesz Czechu jak się człowiek postara to i w kilka minut można zrobić niezły armagedon :drunk: .... a co do tego granatowego to chyba bardziej mi się zielony podobał lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 a tak sie zapytam z ciekawosci czy jest to nam potrzebne ? Bo efektem moze byc poprostu niepotrzebne spamowanie, wypowiadanie sie w tematach o ktorych nie ma sie pojecia, ladowanie offtopu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 a tak sie zapytam z ciekawosci czy jest to nam potrzebne ? Bo efektem moze byc poprostu niepotrzebne spamowanie, wypowiadanie sie w tematach o ktorych nie ma sie pojecia, ladowanie offtopu itd. No pewnie, ze jest nam potrzebne. Trochę chyba Cię ponosi, jak już ustaliliśmy nie będzie można punktów wymienić na kawę na Orlenie ani nawet kiełbaskę z giełdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 powinno być jeszcze coś takiego jak system oceniania po aktywności na spotach /zlotach..... lub poprostu po obecności ...8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Teraz z tym granatowym paskiem jest super. Tak rasowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi