Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

szczerze, jak dla mnie to zadne z tych... wzor m6 nie bardzo wyglada na e36 czyli drugie i trzecie odpadaja a pierwsze sa bardzo podobane + rant :D jesli koniecznie musialbym wybierac z tych to jednak pierwsze, ale jesli nie to proponuje rozejrzec sie za czym beardziej "klasycznym"- co nie znaczy nudnym albo oklepanym :D

mozliwosci masz duuuzo :D zalezy w ktorym kierunku bedziesz chcial pojsc :D moje propozycje

http://allegro.pl/alpina-b10-8-5-x-17-bmw-5x120-e36-e24-e34-e32-bbs-i1935262610.html

http://allegro.pl/bbs-rc-4x100-5x120-e30-e36-9jx17et22-i-8jx17et20-i1937860853.html

http://allegro.pl/felgi-rh-17-8-i-10-5x120-bmw-e30-e36-e34-e39-i1936138008.html

rush! :) dla ciebie lipa a dla mnie nie :D mają być 17" i takie ot wymagania - najbardziej zblizone chyba do pierwszego wzoru ktory jest na początku postu w linku.

mati! Żadna z tych felg co mi wysłałes mi sie nie podoba :) olabogaaaaa juz widze ze to nie bedzie takie łatwe... :P

Jak dla nie do e 36 najlepsze są te 3 które zaproponował mati Same w sobie może nie są jakieś wybitnie ładne ale za to na aucie prezentują się super no i cena tez nie jest tragiczna do tego mała polerka i jest miodzio :)*

Jak dla mnie pierwsza zasady przy zakupie felg Lepiej kupić używany oryginał BMW i ewentualnie podszykować niż pchać się w jakieś zamienniki no name*

rush!

:) dla ciebie lipa a dla mnie nie :D mają być 17" i takie ot wymagania - najbardziej zblizone chyba do pierwszego wzoru ktory jest na początku postu w linku.

mati! Żadna z tych felg co mi wysłałes mi sie nie podoba :) olabogaaaaa juz widze ze to nie bedzie takie łatwe... :P

jak kupisz te z pierwszego linku do daj później znać jak szybko pojechałeś z nimi do prostowania Uważam że będzie nierówna walka i felga vs polska dziura

oryginał to oryginał**

pierwsze lipa,

takie jak z drugiego linka sam mam tylko 17" 8" Et35 a jak to wygląda to sprawdź tu:

http://www.maxbimmer.pl/threads/15432-wisnia1419-moja-E36-w-dw%C3%B3ch-17-calowych-ods%C5%82onach

a te z trzeciego linka najprawdopodobniej będą ocierać przy ET 20

Felga z ET 20 na tył wejdzie i będzie ok natomiast z przodu wystaje jakieś 1,5 cm i to nie przejdzie*

U ciebie Wiśnia te fele prezentują się fajnie a jak z eksploatacją ?

Ok się spisują przejechałem na nich ze 40tyś i przy wyważaniu nie było problemów.

Na zdjęciach nie jest za ciekawie ale na żywo wyglądają o wiele lepiej a już podczas powolnej jazdy w pobliżu przeszklonych obiektów satysfakcja gwarantowanahappy_bmw

Ten wzór z ostatniego linka od Matiego też mam i jestem zadowolony.

A ET 20 zdecydowanie z tyłu będzie ocierać wiem bo mam teraz na sedanie założone 205/55/16 zimowe właśnie z takim ET i ocierają, natomiast z przodu jest ok z tym, że mój sedan to "koza" dlatego nie ociera - przy glebie pewnie też by ocierały

Edytowane przez wisnia1419

chyba masz krzywe wahacze jak ci coś wystaje

tzn chcesz mi udowodnić że *17 calowa felga o szerokości 8 cali i z ET 20 nie będzie wystawać z przodu poza rant ? :)*

Już to przerabiałem. Przymierzałem takie właśnie felgi o takich wymiarach i uwierz mi wystawały poza błotnik oczywiście z przodu bo z tyłu wchodziły super Fele pasowane były do e 36 Touring z 96 roku a wahacze nie są krzywe :)*

Te felgi które ty oglądasz nie są oryginalne. To produkcja "bardzo znanych chińskich firm" które posiadają wszystkie sertyfikaty i td., ale te setyfikaty zostawisz w pierwszej dobrej dziurze na drodze.

W takiej cenie poszukaj na niemieckim ebay, możesz kupić użytkowane, ale oryginalne i w dobrym stanie i jeszcze z oponami.

kokos nie kupuj żadnych felg nowych z allegro !!!!!! no chyba że jakieś ori za xxxxx tyś pln:) te felgi to kaszana jedna dziura i nie się krzywią !!! tylko ROZLATUJĄ sie:( w drobny mak!!! jak kupić to używane ale firmowe!!! ot taki moje zdanie i wielu innych:):lol:

A jak dla mnie to RH z tych co Mati wkleił, ewentualnie te pierwsze z Twojego linku, z rantem. Ale felg jest mnóstwo i wiele ciekawszych od tych co wrzuciłeś. Pooglądaj foty E36 na necie z różnymi alusami, te co Ci będą pasowć lupisz do swojego auta.