Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam chęć wymienić tylne amortyzatory (e36 cabrio 328) i właśnie potrzebuje doradztwa :lol: co wybrać.

Myszle że Koni na zimę nie bardzo i zastanawiam się jakie, - KYB, SACHS, Monroe, czy Bilstein.

Uważam że Bilstein to nie zły wybór.

Co możecie powiedzieć na to?

Stoję przed podobnym problemem z tym że ja muszę 4 sztuki robić. Przemyślenia natury własnej mam następujące:

Bilstein- Oryginalne to niewątpliwie dobra opcja- oryginalne nieźle kosztują (czytaj drogie), ale w stosunku cena jakość jest dobrze. Co dziwne. Zachodzę do sklepu i pytam o amory do e30: "możemy panu zamówić ja pan chce Bilsteina oryginalnego będzie 220zł za sztukę". Pytam jakie b4 b6? "no nie nie nie ta najniższa półka te lepsze tych tanich najgorszych nie sprzedajemy bo dużo reklamacji mieliśmy" Coś mi się wydaje że na rynku są podróby albo usiłowano mi wepchnąć najtańsze b4.

Jak bm kupował Bilsteina to tylko i wyłącznie z pewnego źródła żeby mieć pewność co kupuję.

Koni czy KYB są jak najbardziej dobrym wyborem i jeśli masz odpowiednio dużo kasy to warto w to wejść.

SACHS to też dobry wybór- nawet bardzo dobry.

Odpuść sobie Monroe.

Z tego co widzę może się okazać, że czarnym koniem mojego wyścigu może okazać się produkt marki...

...Kager

Tak, wiem, znam opinie. Poczekajmy zobaczmy nie osądzajmy książki po okładce-opinie są jakie są.