Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

masa czyli minus z akumulatora to po prostu cała karoseria auta wszystkie blachy + silnik jeżeli masz aku w bagażniku to to tam będzie przykręcony gruby czarny bat do karoserii a jeżeli aku masz w komorze silnika to w bagażniku powinny być cienkie przewody brązowe przykręcone do karoserii w okolicy lamp zręsztą moga być w różnych miejscach przykręcone w pobliżu urządzeń elektrycznych ale ciebie powinny interesować te przy urządzeniach które ci nie działają i w okolicach zegara oraz kolumny kierowniczej co do innych przyczyn to może być jeszcze tak że masz gdzieś zwarte przewody plusowe razem z dwóch lub kilku obwodów np. przez stopienie izolacji a wtedy one niebędą powodować zwarcia lecz zamykać obwód z którym są sklejone więcej mi nic do głowy nie przychodzi :)

• Lubię 2

szukalem wydaje sie ze wzystko ok jest :( ale bespiecznika nr 7 nie moge dalej wpiac , mam problel tego typu jeszcze wypiolem dzis panel komputera i deske z obrotomieza itp .. po podlaczeniu na miejsce pokazuje mi zero paliwa i kilometrow mi nie nabija potczas jazdy ,a kompyter nie pokazuje ile spala na 100l i na ille paliwa mi starczy ,???

witam problem juz rozwiazalem z tym paliwem i kaputerem hehe glupota sam zle podpiolem jedna wtyczke ,ale zato jeszcze sie zrozgladalem na temat tego bezpiecznika nr 7 okazuje sie ze jak go wypinam nie swieci mi jedna strona pozycujnych (prawa) jak zgasze swiatla gasna ale ta deska sie swiec dalej i swiatla z tablicy tez :( raczej czeka mnie wizyta z elektrykiem bo to czarna magia to nie to samo co domowe podstawy z elektryki itp :(