Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

własnie nie

;) kolektor jest inny całkowicie w tych miejscach więc nie we wszystkich są ;)

Kosa ja wkręcałem wkręta 5mm z klej specjalny nie pamietam nazwy to co wystawało to odcinałem gumówką ;)

...no to powiem Ci, że mnie zaskoczyłeś, bo że nie występowały w automatach e39 to wiedziałem, ale w e46 chyba były we wszystkich. Może ktoś zmienił kolektor i tyle... :)

gdzieś kiedyś czytałem na jakims forum i po 2002r nie we wszystkich były, kilku gości pisało tak o swoich jeden miał 2 nie;) ale warto to sprawdzić niż potem płakać teraz to juz przynajmniej wiem jak sprawdzić bez rozbierania auta.Jeszcze taka jedna operacja mnie czeka u ojca w aucie ale to za jakis czas bo nie ma go teraz.

i pojawił się problem nie wiem czy to ma jakiś związek z usunięciem tych klapek..ale auto straciło na mocy wczoraj chciałem przyspieszyć to był meeeega mułem w pewnym momencie myślałem że mi turbo padło ale słysze chodzi .... jechał max do 80km/h w pewnym momencie mmyślałem , że to paliwo albo filtr póżniej jak stałem na postoju ok pół h to jak ruszyłem nagle zaczął jechać, wymieniłem filtr paliwa było ok =tak tylko mi się wydawało.Dzisiaj wracam z pracy dalej to samo, obroty max do 3 tys i nie chce jechać.. czy ktos miał podobny problem po usunięciu tych blaszek lub ogólnie ? jak auto stoi na postoju i dodaje gazu to wkręcia się normalnie ale max do 3tys/obr. dodam jeszcze że pojawił się od kilku dni dziwny dzwię,k jakby buczenie przy przekręceniu kluczyka podczas grzania swiec , dźwięk ten dobiega jak by spod spodu od strony kierowcy.. nie wiem dokładnie czy siedzenia czy nóg .

Edytowane przez Stasiek530d

i pojawił się problem nie wiem czy to ma jakiś związek z usunięciem tych klapek..ale auto straciło na mocy wczoraj chciałem przyspieszyć to był meeeega mułem w pewnym momencie myślałem że mi turbo padło ale słysze chodzi .... jechał max do 80km/h w pewnym momencie mmyślałem , że to paliwo albo filtr póżniej jak stałem na postoju ok pół h to jak ruszyłem nagle zaczął jechać, wymieniłem filtr paliwa było ok =tak tylko mi się wydawało.Dzisiaj wracam z pracy dalej to samo, obroty max do 3 tys i nie chce jechać.. czy ktos miał podobny problem po usunięciu tych blaszek lub ogólnie ? jak auto stoi na postoju i dodaje gazu to wkręcia się normalnie ale max do 3tys/obr. dodam jeszcze że pojawił się od kilku dni dziwny dzwię,k jakby buczenie przy przekręceniu kluczyka podczas grzania swiec , dźwięk ten dobiega jak by spod spodu od strony kierowcy.. nie wiem dokładnie czy siedzenia czy nóg .

...jeżeli chodzi o nie wkręcanie się na obroty to nie wiem, ale buczenie spod podłogi to na 100% pompa paliwa. Miałem to samo, zaczęła buczeć, a kilka dni później padła totalnie :(

Według mnie to również pompa paliwa zapewne już umiera i nie podaje odpowiedniego ciśnienia co powoduje mułowatość i obroty do 3 tyś U *mnie po wywaleniu klapek nie ma żadnej różnicy w pracy silnika Myślę że powinieneś podpiąć auto pod kompa *KOMP WSZYSTKO POKAŻE *:)*

Stasiek z Wro jesteś? Mogę Ci fure pod kompa podpiać i sprawdzimy co jej dolega...

tak mieszkam niedaleko, więc mogę podjechać do Ciebie napisz na prv Swój tel. to zadzwonie ok....kurde po prostu jak wczoraj siedziałem na innych forach to zamknąłem kompa takich różnych żeczy sie naczytałem,że się załamałem :(