Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

loki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem w zlokalizowaniem sensorów airbag nie sterownika nie poduszek tylko sensoru czujnika który podczas uderzenia daje sygnał do sterownika o zderzeniu. Rozprułem drzwi ale od środka tam nic nie widać. Pytam bo mam problem z jednym z nich tylko gdzie go znaleźć kiedyś jeszcze wyczytałem że przy progach od środka mial ktoś z tym styczność mam e36 z 98r turing z 4 poduszkami

Pozdrawiam

Witam

Całkiem możliwe:) Jeśli chodzi o te to dokładnie w którym miejscu ich szukać okolice kielichów amora naroża komory silnika bo u mnie jakoś ich nie widziałem choć raz wypruwałem cały silnik ale to zakładam że jest jak piszesz do przednich ale ja posiadam również w drzwiach i tu również są dwie sztuki [TABLE]

[TR]

[TD=class: r01]Czujnik zderzeniowy bocznych poduszek powietrznych

[/TD]

[TD=class: r00 p1][/TD]

[TD=class: r01]2[/TD]

[TD=class: r00]09/1997[/TD]

[TD=class: r01][/TD]

[TD=class: r00]65776902054[/TD]

[TD=class: r01, align: right][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Najlepsze jest to że kontrolka nie świeci ale podczas skanowania modułów wyskakuje błąd czujnika które daje się wykasować i jest ok ale teraz dmucham na zimno i wolę się doinformować by szybko to usunąć. Może po prostu wymagają przeczyszczenia styków więc pytam.

Pozdrawiam!!!

Edytowane przez loki

No a to czasem nie są te oczoje .b. ne pomarańczowe kosteczki pod maską silnika?po lewej i prawej stronie-no chyba że to tylko do przednich jaśków.

dokladnie to sa te czujniki a znajduja sie pomiedzy kielichem a lampa zaraz pod maska. Jezeli sa to nie trudno ich nie zauwazyc.