Doc3nT Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Witam, Dzisiaj przytrafiła mi się nie miła niespodzianka, przy próbie odpalenia samochodu. Za pierwszym razem odpalił normalnie bez żadnych zgrzytów, ale niestety przy drugiej próbie pojawił się problem. Przy próbie uruchomienia z pod maski słychać jedynie pojedynczy "trzask" i cisza (na słuch myślę, że słychać to mniej więcej na środku, być może trochę bardziej po stonie kierowcy). Dodam, że kontrolki, radio, oświetlenie itp. działają. Na tz. "pych" samochód odpala bez problemów. Czy powodem może być słaby akumulator? Czekam na Wasze propozycje rozwiązania tego problemu. Pozdrawiam. BMW 318i e46 1998r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 jak najbardziej tak, sprobuj na kable na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 zawieszające sie co jakiś czas szczotki rozrusznika? jeżeli nie zapali to popukaj delikatnie młoteczkiem w rozruchola - jak zapali to szczotki do wymiany a gniazda do czyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doc3nT Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Na początek spróbuję podładować aku i zobaczę co dalej. Da się jakoś dostać od góry do rozrusznika? Z tego co wiem jest z tym problem. Nawet nie wiem dokładnie go szukac pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doc3nT Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Naładowanie akumulatora nie pomogło, tak więc byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł mi napisać gdzie znajduje się rozrusznik i czy da radę się dostać do nie go od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster_e30 Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Rozrusznik jest pod kolektorem ssącym, żeby odkręcić go z góry trzeba wykazać się zręcznością ginekologa, bo śruby wkręcany są od ściany grodziowej, albo nazywać się David Copperfield, najlepiej z kanału albo podnośnika. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kijek74 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 ja wczoraj wymontowałem rozrusznik w 3 godz. bez kanału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi