Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

jak mialem e36 to wymienialem halogeny i powiem ci ze muszsz wygospodarowac sobei jakies 5 do 10 minut :D przez otwor w zderzaku do chlodzenia chamulcow (w przypadku zderzaka m-pakietowego) albo pod zderzakiem muszisz dojsc do takie metalowego jezyczka, po odchyleniu ktorego halogen wyskoczy ci z jednej strony a po drigiej jego stronie bedzie sie trzymal na tkj zawiasach ktore wypinasz przajac go do tylu :D potem tylko odlaczasz kostke i stary chalogen wymontowany :D jesli wszystko jest ok to tak powinno byc ale moze byc tak ze ktos juz tam rzezbil i bedziesz musial powalczyc z srubkami i wkretami :D powodzenia

• Lubię 2

• 2 tygodnie później...

Widzę, że masz poliftowy zderzak tak jak ja i z tego co pamiętam to z kanału wymieniłem te ramki bo są do zderzaka przykręcane i nie musiałem go demontować,

nie wiem jakie halogeny kupiłeś ale zauważyłem, że w tych tańszych przy próbie zamontowania do ori ramek pęka taki cienki plastik o który zaczepia się zabezpieczenie z ramki - więc dokładnie oglądnij miejsca tych zaczepów w tych które kupiłeś i w ori bo może już popękały:[

jak coś to jutro zrobię fotki bo mam gdzieś jeszcze taki uszkodzony w garażu

Edytowane przez wisnia1419

jeden halogen przyszedl mi uszkodzony wlasnie w tym miejscu przy blaszcze taki zatraszk plastikowy :P wymienili mi na nowy halogen. Przy montazu do zderzaka w drugim halogenie pękł mi ten zatrzask... będe probowal to jakos reanimować ... zobaczymy czy dam rade :P

Wystarczy zdjąć listwy na zderzaku pod listwami są cztery nakrętki które odkręcamy i cały zderzak wysuwamy do przodu czas wymiany około 10 minut.Wisnia jak będziesz we wrocku to podjedz do mnie dam ci orginały z ramkami.pozdro

Oki nr Twój mam i jak będę w okolicy to się odezwę

"Wystarczy zdjąć listwy na zderzaku pod listwami są cztery nakrętki które odkręcamy i cały zderzak wysuwamy do przodu czas wymiany około 10 minut." tak walsnie zrobilem i co prawda mi to zajelo wicej czasu ale dalem rade :) wielkie dzieki JacekBMW3C ;) pozdroooooo happy_bmw