sopel37 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Witam mam taki problem podczas jazdy na biegu bez dotykania gazu auto szarpie to znaczy podjezdzam badz jade na biegu puszczam sprzeglo puszczam gaz i auto zaczyna szarpac a obroty sa na 750 co moze byc przyczyna?? dodam ze na 1 ,2 ,3 biegu na 4, 5, nie probowalem na 1 biegu bardzo to mozna odczuc na 2 mniej a na 3 jeszcze mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Byłeś może na komputerze ? Jakieś błędy są ? mi szarpał jak miałem wywalony czujnik wałka a może i wału bo wymieniłem dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 na początek poszukaj dziur w dolocie,i zmień tytuł posta,bo poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 bylem i zadnego bledu oprocz sondy nie pokazalo a sonde wymienilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 kolego, szukasz pomocy, a nie podałeś jaki silnik, czy benzyna czy diesel... takie "drobiazgi" mają znaczenie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 bmw e36 1.8i m40 b+g sekwencja 92r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 dzieje sie tak na gazie czy benzynie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAWKA Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Witam.U mnie w m40 szarpało gdy kiedyś stwierdziłem że przewody wysokiego napięcia mają przebicie,wieczorem otworzyłem maskę jak już było ciemno i było bardzo dobrze widać jak iskra przeskakuje.Nie jestem elektrykiem ,ale udało mi się zdiagnozować przyczynę ,zobacz jak tam przewody.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 szarpie na gazie i na benzynie ok dzieki to sprawdze przewody w nocy a slyszalem tez zeby w nocy je spryskac woda w takim rozpylaczu jak plynem do szyb bo moze byc za dobrze nie widac przebicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja jak miałem podobne problemy w M40B18 czyli takim silniku jak Ty masz to nie musiałem nic pryskać Ważne żeby było ciemno. Jak zobaczysz szalejące mini błyskawice podczas pracy, które przeskakują od przewodów do metalowych elementów silnika to kable do wymiany. P.S. jak chcesz to podjedź do mnie to posłuchamy. Swoje M40 rozebrałem do pierścieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 wymiana kabli ewentualnie swiec uleczy Tobie ta przypadlosc , w zeszlym tygodniu to samo przerabialem w trojce zony , komplet kabli championa + 4 swieczki boscha + robocizna 300 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 dzisiaj to sprawdze jak zrobi sie ciemno na dworze i napisze czy widac iskry czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi