woz Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Myslalem ze znajde jakies info, ale rzucilem na wyszukiwarke i duzo tego info nie bylo.. Dzisiaj zajechalem na stacje i okazalo sie ze w 540 z przodu mialem okolo 2.0, a z tylu 2 z groszami z jednej strony, i tylko 1,9 z drugiej. Od tego moglem zaczac jak je kupilem.. Jakie cisnienie powinno byc w takim zestawie?: 235/40r18 przod 245/40 r18 tyl. Opony letnie. 2.8 tyl i 2,5 przod? czy lekka przesada? Proponuje ze jesli ktos ma podobne tematy lub watki, to wrzucac od razu tutaj. Dobrze byloby posty trzymac troche tematycznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Przy tym kapciu spokojnie możesz pompować 2,5 A jak załadowana fura to nawet pod 3,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Przy tym kapciu spokojnie możesz pompować 2,5 A jak załadowana fura to nawet pod 3,0 Przez najblizszy tydzien nie laduje nikogo ani niczego. Przeciez lece test emeryta.. :lolol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Ja u siebie w E32 latam solo względnie w duecie i tak raczej wszystkie koła mam na 2.5 napompowane i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 ja jeżdżę z- 2.5 przód 3.0 z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Ja u siebie mam 2.8 z tylu, 2.6 z przodu, taka optymalna wartosc wg mnie, pasuje na puste auto jak i na lekko (bo mocno nigdy nie jest) zaladowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 ja jak tak ie miałem opony to po 2.7 przód i tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 ja przy 235/40 R18 2.4 przód, 2.6 tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 ja przy 225/45 R17 2.2 przód, 2.4 tył ps. dobrze by było gdybyśmy podawali rozmiary opon - nie każdy zna na jakich jeździmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 a tak apropo się dorzucę do pytania:) jakie ciśnienie w zimówkach??pogoda taka jak teraz bez śniegu nie chciał bym ich szybko zjechać 225/55r16:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Dyziu jak nie chcesz ich szybko zjechać to ruszaj spokojnie, a długo Ci posłużą a co do ciśnienia to chyba daje się deczko mniej niż na lato tak w granicach 2.0 - 2,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 też mi się wydaje, że w zimówkach dajesz trochę mniej (żeby więcej gumy przywierało do podłoża), ale to chyba dopiero gdy śniegi na drogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 235/35/19 coś 2.5 265/30/19 chyba 2.7 albo 2.8 i jeżdżę prawie zawsze sam, obciążenie to skrzynia basowa w bagażniku (dobre 30-40kg) dodajmy, że mocniej napompowane kółka to mniejsze spalanie, przesadzone to zużyty bieżnik w środkowej części, a niedopompowane to pływające auto, bieżnik zjedzony po zewnętrznych stronach i większe spalanie. Ale to chyba wszyscy wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja dodałem po 0,2bara ze względu na niższy profil i obawę o dobicie do felgi. Radziłbym w seryjnych rozmiarach opon stosować się do wytycznych producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 http://www.opony.com.pl/narzedzia/tabela-cisnien-w-oponach/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Kiedyś na tą stronkę zaglądałem, ale nie było i nie ma nadal rozmiaru moich opon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 U mnie lato 225/35/19- 2,4 235/35/19- 2,5 zima 195/65/15- 2,4 na 4koła A rozmiary i ciśnienie jest na słupku drzwi kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Chiccoo a masz na słupku rozmiar 19? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Chiccoo a masz na słupku rozmiar 19? Max 18 na słupku- producent nie przedziwiał że będzie taki kozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krymcio Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Jakie powinno być ciśnienie opon w BMW E46 Sedan 225/45 x 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi