Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Runi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Czas najwyższy aby moje auto zaczeło pokazywać co jest w nim nie tak a nie zauwazyłem tego przy kupnie.... A więc pierwsze co to szyby opuszczają sie normalnie jak powinny... ale przy zamykaniu szyb jak nacisne guzik to szyba kawałek się podniesie a zaraz spowrotem wraca i sie obniża... i dopiero jak bardzo mocno trzymam guzik to podnosi sie cała tak jak powinna... Moje pytanie jest takjie czy to przełączniki od szyb są do wymiany czy poprostu coś w kablach nie łączy ? :) Dodam ze druga szyba zachowuje się identycznie...

Drugi problem pojawia się przy odpalaniu auta po nocy... Odpalam i auto traci obroty i gasnie ! nawet jak dodam gazu... i tak dwa lub trzy razy zgasnie a za trzecim lub czwartym odpala już normalnie.... Nie mam pojęcia co to może być :/

W niektórych modelach byly przelacznini dwu stopniowe , jedne to bylo podnoszenie- opuszczanie jak trzymasz przycisk ,a w innych ze jak mocno wcisniesz do konca sie zamyka i otwiera. Jakie masz przełączniki ( na zielona kotke ,zółtą czy na biały z bolcami ?) bo mam jakieś u siebie to byś mógł podjechac bysmy zrobili podmianke i sprawdzili :) A co do tych obrotów to nie spotkałem się z czymś takim.

Na dole po zdjęciu boczka powinieneś widzieć szynę na 2-3 śruby. Prawdopodobnie się poluzowały.

podnieś szybę do 2/3 wysokości i spróbuj przesunąć ją bokami do góry - któraś strona powinna się delikatnie ruszać. Dlatego się klinuje w prowadnicy i zabezpieczenie odbija :)