Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jest to moj 1 temat od niedawna mam spadek mocy, turbina zalancza sie dopiero od 3tys obrotow (powinna od 2) a i tak wydaje mi sie ze nie dziala jak powinna do 3 tys samochod wolno sie rozpedza kazdy mnie moze łyknąć na starcie :) . Szukalem wszedzie pisza ze to przeplywomierz itp ja sie kompletnie na tym nie znam. Podlaczylem pod komp INPA i wyskoczyly 4 bledy, problem w tym ze nie wiem czego one dotycza szukalem wszedzie i nic nie znalazlem moze wy mi pomozecie z góry dzieki za odp.

Ponizaj zalanczam printscrn z INPA

Miałem dwa razy podobne objawy w 3.0d (turbo wstające od 3000 obr./min). W pierwszym przypadku przyczyną były sparciałe przewody podciśnienia sterujące turbiną a w drugiej nieszczelny akumulator podciśnienia. Obie usterki zlokalizowane w Jetronik Wrocław - mogę ich szczerze polecic, jak nie masz daleko umów się na diagnostykę silnika.

Ponadto wrzuć screeny z inpy przy obciążeniu.. np. 3 bieg 2000 obrotów pedał w podłogę, i to samo dla 3000. Weź drugą osobę obserwuj wartości i zrób dobre screeny, wtedy coś możemy podziałać. No i po pierwsze zrób to co koledzy pisali w górnych postach :)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...
  • 3 tygodnie później...
Witam koledzy ja ez mam ten sam problem krol320d :( większość wężyków wymieniłem i daliej lipalolol a i jeszcze bym zapomniał jak turbina sie załącza tak powyżej 3000 to kopci na czarno :(

Przyczyn może być wiele. Jak kopci na czarno to znaczy, że jest zachwiana proporcja paliwo-powietrze. Najlepiej jest wykonać test pod obciazeniem w inpie tak jak powiedział kolega wczescniej.